Peugeot Forums banner
21 - 39 of 54 Posts
8 lat pomocy drogowej jest wliczone w cenę samochodów elektrycznych Peugeot - za każdym razem, gdy się zepsuje, zadzwoń do nich, Peugeot UK wkrótce się zdenerwuje i albo naprawi go prawidłowo, ALBO, jeśli masz szczęście, zaoferuje odkupienie go od Ciebie.

Pomoc drogowa i serwis awaryjny pojazdów PEUGEOT
Właśnie to sprawdziłem i powiedziano mi, że dotyczy to tylko 12 miesięcy. Jeśli chcę 8 lat, muszę zapłacić i dołączyć do RAC

Miałem ten sam problem z moim Peugeotem E2008 z 2019 roku (usterka układu trakcji elektrycznej). 5 innych samochodów w naszym peugeotclub miało ten sam problem. Mój stoi w warsztacie już od 6 tygodni i nie mają pojęcia, jaka jest przyczyna. Nawiasem mówiąc, wszyscy importowaliśmy nasze samochody z Chin do Dominikany, więc nie ma wsparcia ze strony lokalnego dealera Peugeota :cry: ani instrukcji naprawy. Szukamy teraz wsparcia z innych krajów. W międzyczasie lokalny warsztat zalecił demontaż akumulatora wysokiego napięcia, co będzie kosztować dużo.

Cześć wszystkim, właśnie natknąłem się na to forum dotyczące usterki systemu trakcji elektrycznej. Mam mojego e2008 dopiero od 3 tygodni. Fabrycznie nowy, a ten błąd pojawił się dzisiaj, kiedy zaparkowałem. Pojechałem nim do domu. Zadzwoniłem i Peugeot wysłał RAC, żeby to sprawdził. Został sprawdzony, przejechany i całkowicie stracił moc, gdy pan nim jechał. Wyświetla teraz również awarię skrzyni biegów, a samochód stoi zaparkowany około 10 minut spacerem od miejsca, w którym mieszkam. Absolutnie niedopuszczalne dla fabrycznie nowego samochodu. Po przeczytaniu komentarzy innych osób o tym, że zdarza się to podczas jazdy i zatrzymywania się itp... Nie jestem pewien, czy mam jeszcze wiarę w ten samochód, dość przerażające. Poza tym ma dopiero 3 tygodnie. Niewiarygodne.

Cześć wszystkim, właśnie natknąłem się na to forum dotyczące usterki systemu trakcji elektrycznej. Mam mojego e2008 dopiero od 3 tygodni. Fabrycznie nowy i ten błąd pojawił się dzisiaj, kiedy zaparkowałem. Pojechałem nim do domu. Zadzwoniłem i Peugeot wysłał RAC, żeby to sprawdzić. Został sprawdzony, przejechany i całkowicie stracił całą moc, gdy dżentelmen nim jechał. Teraz wyświetla również awarię skrzyni biegów, a samochód stoi zaparkowany około 10 minut spacerem od miejsca, w którym mieszkam. Absolutnie niedopuszczalne dla fabrycznie nowego samochodu. Po przeczytaniu komentarzy innych osób o tym, że dzieje się to podczas jazdy i zatrzymywania się itp... Nie jestem pewien, czy mam jeszcze zaufanie do tego samochodu, dość przerażające. Poza tym ma dopiero 3 tygodnie. Niewiarygodne.
Zapoznaj się z ustawą Consumer Rights Act 1985, aby uzyskać informacje, ale w zasadzie stwierdza ona, że możesz odrzucić samochód w ciągu 6 miesięcy od jego zakupu, jeśli uważasz, że jest wadliwy i zażądać pełnego zwrotu pieniędzy (w zależności od umowy, którą zawarłeś, jeśli wymieniłeś inny samochód). Jeśli kupiłeś samochód za pośrednictwem finansowania, technicznie rzecz biorąc, oni są jego właścicielami, dopóki go nie spłacisz, więc to z nimi skontaktujesz się, aby go odrzucić. Jestem w trakcie robienia tego teraz, ale moja sprawa jest nieco bardziej skomplikowana, ponieważ po utracie mocy przez samochód i zatrzymaniu się, pojazd osoby trzeciej uderzył w tył mojego samochodu. Firma finansowa była bardzo pomocna, dealer wręcz przeciwnie. Skontaktuj się również z działem obsługi klienta Peugeota, pomogą oni w odzyskaniu Twojego samochodu i mogą zorganizować jego dostarczenie do dealera w celu "obejrzenia". Mam nadzieję, że to pomoże & Powodzenia.

Zapoznaj się z ustawą Consumer Rights Act 1985, aby uzyskać informacje, ale w zasadzie stanowi ona, że możesz odrzucić samochód w ciągu 6 miesięcy od zakupu, jeśli uważasz, że jest wadliwy i zażądać pełnego zwrotu pieniędzy (w zależności od umowy, którą zawarłeś, jeśli wymieniłeś inny samochód). Jeśli kupiłeś samochód za pośrednictwem finansowania, technicznie rzecz biorąc, są oni jego właścicielami, dopóki go nie spłacisz, więc to z nimi skontaktujesz się, aby go odrzucić. Właśnie to robię, ale moja sprawa jest nieco bardziej skomplikowana, ponieważ po utracie mocy przez samochód i zatrzymaniu się, pojazd osoby trzeciej uderzył w tył mojego samochodu. Firma finansowa była bardzo pomocna, dealer wręcz przeciwnie. Skontaktuj się również z obsługą klienta Peugeota, która pomoże w odzyskaniu samochodu i może zorganizować jego dostarczenie do dealera w celu "obejrzenia". Mam nadzieję, że to pomoże i powodzenia.
Cześć, dzięki za odpowiedź, przykro mi słyszeć o Twojej sytuacji. Brzmi strasznie. Na szczęście nasz był zaparkowany, kiedy to się po raz pierwszy wydarzyło. RAC przyjedzie dziś zabrać go do lokalnego warsztatu, ale szczerze mówiąc, myślę o odrzuceniu samochodu i przyjrzeniu się czemuś innemu, ponieważ po przeczytaniu tego, co się z Tobą stało, i co przydarzyło się nam (na szczęście nie w tych samych okolicznościach) po prostu nie czuję się bezpiecznie, prowadząc go w ogóle. Ma niecały miesiąc i poważna usterka nie powinna się jeszcze zdarzyć. Jak powiedziałeś, firma finansowa też była dla mnie wspaniała i powiedziała, że mam pełne prawo go odrzucić itp. Miałem zamiar poczekać, aż zostanie naprawiony, ale straciłem do niego całkowite zaufanie. To takie irytujące, ponieważ przyglądaliśmy się temu samochodowi od jakiegoś czasu i uwielbiamy nim jeździć. Nasz pierwszy elektryczny samochód też 😔

Cześć, dzięki za odpowiedź, przykro mi słyszeć o Twojej sytuacji. Brzmi strasznie. Na szczęście nasz był zaparkowany, kiedy to się po raz pierwszy wydarzyło. RAC przyjeżdża dzisiaj, aby zabrać go do lokalnego warsztatu, ale szczerze mówiąc, myślę o odrzuceniu samochodu i przyjrzeniu się czemuś innemu, ponieważ po przeczytaniu tego, co się z tobą stało, i tego, co przydarzyło się nam (na szczęście nie w tych samych okolicznościach) po prostu nie czuję się bezpiecznie, żeby w ogóle nim jeździć. Ma niecały miesiąc i poważna usterka nie powinna się jeszcze zdarzyć. Jak powiedziałeś, firma finansowa też była dla mnie wspaniała i powiedziała, że mam pełne prawo go odrzucić itp. Miałem zamiar poczekać, aż zostanie naprawiony, ale całkowicie straciłem do niego zaufanie. To takie irytujące, ponieważ od jakiegoś czasu przyglądaliśmy się temu samochodowi i uwielbiamy nim jeździć. Nasz pierwszy samochód elektryczny też 😔
Nasz zapalił się na pomarańczowo po zaledwie 1700 milach. Garaż ma go już ponad miesiąc i po wielu kłamstwach wiemy teraz, że nie mogą zaoferować terminu wymiany baterii. Ubiegamy się teraz o pełny zwrot pieniędzy. 🤬🤬🤬

Cześć, dzięki za odpowiedź, przykro mi słyszeć o Twojej sytuacji. Brzmi strasznie. Na szczęście nasz był zaparkowany, kiedy to się wydarzyło po raz pierwszy. RAC przyjeżdża dzisiaj, żeby zabrać go do lokalnego warsztatu, ale szczerze mówiąc myślę o odrzuceniu samochodu i szukaniu czegoś innego, ponieważ po przeczytaniu tego, co Ci się przydarzyło, i tego, co przydarzyło się nam (na szczęście nie w tych samych okolicznościach) po prostu nie czuję się bezpiecznie, żeby nim w ogóle jeździć. Ma niecały miesiąc i poważna usterka nie powinna się jeszcze zdarzyć. Jak powiedziałeś, firma finansowa też była dla mnie wspaniała i powiedziała, że mam prawo go odrzucić itp. Miałem zamiar poczekać, aż zostanie naprawiony, ale całkowicie straciłem do niego zaufanie. To takie irytujące, ponieważ od jakiegoś czasu przyglądaliśmy się temu samochodowi i uwielbiamy nim jeździć. Nasz pierwszy samochód elektryczny też 😔
Niestety, nie miałem takiego szczęścia z firmą finansową - właśnie odpowiedzieli, mówiąc (cytat) 'Twoja skarga przeciwko (firmie finansowej) zostanie teraz zamknięta', pomimo zgłoszenia przez Peugeota Zgłoszenia Incydentu Bezpieczeństwa i aktualizacji oprogramowania akumulatora, która została wydana w lipcu 2021 r., nie została przeprowadzona w pojeździe, gdy był u dealera, zanim go od nich kupiliśmy, i pomimo tego, że Peugeot wciąż musi przeprowadzić dochodzenia!! Powiedzieli (cytat) 'W tym momencie nie ma dowodów na to, że pojazd był wadliwy w momencie sprzedaży'!!! Powiedzieli również (cytat) 'pojazd teraz się nie uruchamia i z powodu (dealera), który nigdy wcześniej nie widział tej usterki i Peugeot również nie, zgłosili Zgłoszenie Incydentu Bezpieczeństwa'!! Chcę przez to powiedzieć, że coś przeoczyłem?? Właściwie nie rozumiem, jak mogą mówić, że samochód nie był wadliwy. Całkowicie załamany 😡🤬😭

Cześć, mam e208 w Japonii i szukam rozwiązania tego problemu.
W Japonii liczba postojów ostatnio wzrasta i obawiam się zatrzymania.

W Europie czy ten problem jest jasny, co go powoduje?
Japoński dealer powiedział tylko, że dotyczy to klimatyzacji (sprężarki lub oleju).
Ale czytając to forum, wydaje się, że istnieje wiele złożonych przyczyn.

Czy więc ten problem "Electric Traction Fault" został rozwiązany w Europie?
Czy ktoś zna symptomy zatrzymania?

Cześć, mam e208 w Japonii i szukam tego problemu.
W Japonii liczba postojów ostatnio rośnie i boję się zatrzymać.

W Europie czy ten problem jest rozwiązany, co go powoduje?
Japoński dealer powiedział tylko, że dotyczy to klimatyzacji (sprężarki lub oleju).
Ale czytając to forum, wydaje się, że jest wiele złożonych przyczyn.

Czy więc ten problem "Electric Traction Fault" został rozwiązany w Europie?
Czy ktoś zna prekursory do zatrzymania?
Czy ktoś zna różnicę w oprogramowaniu układowym z Europy do Japonii? UK ma CCS, a Japonia ma Chademo i typ 1. Czy ktoś doświadczył tego tuż po lub podczas ładowania?

Czy ktoś zna różnicę w oprogramowaniu układowym z Europy do Japonii? UK ma CCS, a Japonia ma Chademo i typ 1. Czy ktoś doświadczył tego tuż po lub podczas ładowania?
Dzięki za odpowiedź.
Nie jestem pewien co do różnicy w oprogramowaniu układowym. (To może być ważne.)

Słyszałem, że w Europie, jeśli naładujesz 100% za pomocą Rapid, może to spowodować zatrzymanie (czy to poprawna informacja?).
Ale w Japonii Chademo zatrzyma się automatycznie na 30 minut. Więc nie wiedziałem, że ktoś próbuje do 100% za pomocą Chademo.

Ponadto nie znałem osób, które zatrzymały się po lub podczas ładowania. Osoby, które ucierpiały, były w trakcie jazdy.
Oczywiście Dealer przeprowadził kampanię i wezwał do serwisu niektóre samochody. (Jest to aktualizacja programu lub zmiana ładowarki pokładowej.)
Jednak nawet samochód, który otrzymał kampanię i został wezwany do serwisu, ponownie się zatrzymał.

Więc pytałem, czy w Europie jest rozwiązany problem?
Chodzi mi o to, że nowy samochód (model 2022) nie zatrzyma się, ponieważ dowiedzieli się dlaczego,
lub wciąż jest to problem, ale liczba zatrzymań maleje i ludzi to nie obchodzi, ponieważ samochód ICE może mieć to samo (mam na myśli zatrzymanie z powodu jakiegoś problemu)?

Cześć wszystkim,

Aktualizacja. Nigdy w to nie uwierzycie. Mój zamiennik e2008 właśnie dziś wieczorem miał dokładnie tę samą usterkę podczas jazdy z pracy do domu. Samochód jeszcze się nie wyłączył, ale nie dam mu na to szansy. Zostanie zwrócony, a my wycieramy ręce Peugeotem. Oczywiście istnieje znana usterka w tych samochodach i musi nastąpić jakiś rodzaj wezwania do serwisu. Powinienem był posłuchać instynktu i pójść gdzie indziej po tym, jak zdarzyło się to po raz pierwszy. 1. nowy samochód, 3 tygodnie - błąd - całkowicie się psuje i przestaje działać. 2. e2008 - pojawiła się usterka i wiem, że stanie się to samo. Szokująca sprawa. Peugeotowi w zasadzie nawet na tym nie zależy. Musiałem wysłać tweeta do dyrektora generalnego mojej firmy leasingowej, aby mój błąd został naprawiony za pierwszym razem.😡

Otrzymano e2008 (nowy) w grudniu 2020 r. Ten komunikat o błędzie pojawił się w październiku 2021 r. Wyłączyłem i włączyłem i było w porządku. Zadzwoniłem do pomocy drogowej i mojej firmy leasingowej na wszelki wypadek. Oboje powiedzieli, że jeśli błąd już się nie wyświetla, nie ma potrzeby zgłaszania go.

Wszystko było w porządku do lipca tego roku (2022). Pojawił się dwa razy w ciągu 3 dni. Wczoraj zawiozłem go do dealera. Zadzwonili do mnie dzisiaj, mówiąc, że potrzebuje nowej części z głównej fabryki. Powiedzieli wtedy, że ostatni klient miał dokładnie ten sam problem i czas oczekiwania wynosił 3 tygodnie. We wtorek dowiem się, jak to będzie z moim! Zatem minimum 4 dni bez samochodu.

Przebieg 6300 mil. Zazwyczaj ładuję z mocą 7 kW w pracy. Trzy razy w ciągu 18 miesięcy korzystałem z superszybkich ładowarek. Wtedy nie było żadnych problemów.

Raport: Zarejestrowano kod błędu trakcji U2FFF, wymagana wymiana jednostki OBC DC/DC.

Otrzymano e2008 (nowy) grudzień 2020. Ten komunikat o błędzie pojawił się w październiku 2021 r. Wyłączony i włączony i było dobrze. Zadzwoniłem do pomocy drogowej i mojej firmy leasingowej na wszelki wypadek. Oboje powiedzieli, że jeśli błąd już się nie wyświetla, nie ma potrzeby zgłaszania go.

Wszystko było w porządku do lipca tego roku (2022). Pojawił się dwa razy w ciągu 3 dni. Wczoraj zawiozłem do dealera. Zadzwonili do mnie dzisiaj i powiedzieli, że potrzebują nowej części z głównej fabryki. Powiedzieli wtedy, że ostatni klient miał dokładnie ten sam problem i czas oczekiwania wynosił 3 tygodnie. We wtorek dowiem się o swoim! Czyli minimum 4 dni bez samochodu.

Przebieg 6300 mil. Zazwyczaj ładuję z mocą 7 kW w pracy. 3 razy w ciągu 18 miesięcy korzystałem z superszybkich ładowarek. Wtedy nie było żadnych problemów.

Raport: Zarejestrowano kod błędu trakcji U2FFF, wymagana wymiana jednostki OBC DC/DC.
Świetnie, informuj nas na bieżąco. Czy jest szansa dowiedzieć się, jaka to część?

Po przeczytaniu tego wątku jestem teraz zaniepokojony. Właśnie w drodze do domu z 2,5 tygodni urlopu, pokonując wiele mil bez problemu, zatrzymaliśmy się na szybkim ładowaniu CCS, aby naładować akumulator i wrócić do domu. Wróciliśmy do samochodu i zostaliśmy powitani ostrzeżeniem o usterce trakcji systemu elektrycznego. Pozwoliło mi to wyjechać z zatoki ładowania i wjechać w inne miejsce (Morrisons Shrewsbury). Teraz czekam na RAC i wydaje się, że nie będzie to proste! Niezbyt dobry początek posiadania Peugeota, odebrałem go jako zupełnie nowy samochód i wciąż był ustawiony w trybie przechowywania, więc wiele funkcji było niedostępnych i rozwiązanie tego zajęło tydzień, a teraz to. Ojej.....

Po przeczytaniu tego wątku jestem teraz zaniepokojony. Właśnie w drodze do domu z 2,5 tygodnia wakacji, pokonując wiele mil bez problemu, zatrzymaliśmy się na szybkim ładowaniu CCS, aby naładować akumulator i wrócić do domu. Wróciliśmy do samochodu i zostaliśmy powitani ostrzeżeniem Electric System Traction Fault. Pozwoliło mi to wyjechać z zatoki ładowania i wjechać w inne miejsce (Morrisons Shrewsbury). Teraz czekamy na RAC i wydaje się, że nie będzie to proste! Niezbyt dobry początek posiadania Peugeota, odebrałem go jako zupełnie nowy samochód i wciąż był ustawiony w trybie przechowywania, więc wiele funkcji było niedostępnych i rozwiązanie tego zajęło tydzień, a teraz to. Ojej.....
Aktualizacja.
RAC przybył w ciągu godziny, a komunikat ostrzegawczy sam się wyczyścił. Przeprowadził diagnostykę i nic nie znalazł. Był pewien, że kilka tygodni wcześniej zareagował na inny samochód elektryczny z tym samym ostrzeżeniem o usterce, który korzystał z tej samej ładowarki.

W każdym razie zrobiliśmy rundę i wszystko wydawało się w porządku, więc zostawił nas w spokoju. I udało nam się przejechać 80 mil do domu bez problemu i od tego czasu jest dobrze.

Zamierzam to sprawdzić u dealera Peugeota.

Niektóre przypadki mogą być związane ze stacjami ładowania? Słyszałem o podobnych przypadkach, w których używano stacji Tesli do ładowania samochodów Stellantis lub Grupy VW i problemach, które na szczęście rozwiązywały się po zatrzymaniu samochodu i odczekaniu chwili.

21 - 39 of 54 Posts