Cześć Ian, mam 2 pytania:
Czy jest jakiś sposób, aby mieć pewność, że mój transponder w kluczyku samochodowym działa? Wygląda dobrze i jestem pewien, że działa, pilot otwiera centralny zamek i wszystko inne, tylko nie uruchamia samochodu, jednak nie mam Planet Peugeot, więc będę musiał zapłacić wysoką cenę ślusarzowi, aby to zrobić (skontaktowałem się z kilkoma ślusarzami), jeśli transponder kluczyka jest uszkodzony, mogę skończyć płacąc tylko za ich usługę, aby dowiedzieć się, że transponder kluczyka nie działa. I w efekcie zapłacić więcej, wpaść w scenariusz królika, aż wyschnę. Mogą powiedzieć, że mogą to naprawić, tylko po to, aby dowiedzieć się, że nie mogą, a ja skończę z wysokimi rachunkami bez rozwiązania, nawet nie wiem, czy mają numer VIN do PIN dla tego samochodu.
Albo jakie są szanse, że coś może być nie tak z BSI? Stanowił uszkodzony immobilizer (ale klucz z krzyżowym błyskiem w tym samym czasie), więc komputer mówi, że to klucz, czy mówi, że to BSI? Na pewnym etapie tylko klucz błysnął krzyżem, nie widzę powodu, dla którego miałby po prostu zawieść, ale jeśli naprawdę tak się stało, równie dobrze mogę sprzedać samochód.
Dlatego chciałbym wyłączyć immobilizer.
Czy nie ma sposobu na oszukanie immobilizera poprzez mechaniczne przekierowanie przewodów lub zrobienie czegoś, aby po prostu powiedzieć bsi, że może uruchomić samochód?
Wygląda na to, że nie zastosowałem procedury odłączania tak, ale nie wiedziałem, że musi być specjalny sposób odłączania akumulatora, w przeciwnym razie oczywiście bym to zrobił.
BigK:
Akumulator wymagał ładowania synchronicznego, nie byłem tego świadomy wcześniej, ponieważ mój akumulator nie osiągnął pełnego naładowania i został wyjęty wiele razy, aby naładować go tylko po to, aby na końcu stwierdzić, że wymaga ładowania synchronicznego, co zadziałało, co się stało, to wylewał kwas do bagażnika, gdy był ładowany przez alternator (wtyczka spustowa była wyjęta, zanim kupiłem samochód i nie wiedziałem o tym), a inne wiele razy nie mogłem znaleźć spustu, w końcu to zrobiłem, w każdym razie naprawiłem akumulator, teraz może przyjąć pełne naładowanie i nie wylewa.
Wszystko działało świetnie przez wszystkie te razy, kiedy wyjmowałem akumulator i wkładałem go z powrotem, tylko teraz po raz ostatni podłączając akumulator, coś poszło nie tak, właściwie nie jestem pewien, czy to było zaraz po podłączeniu akumulatora, czy też samochód stał dzień z podłączonym akumulatorem przed tym, co się stało, wiem tylko, że następnego ranka, kiedy poszedłem do samochodu i nacisnąłem przycisk odblokowania, to nie zadziałało, po zsynchronizowaniu centralny zamek zadziałał, ale oczywiście samochód nie chce się uruchomić zgodnie z tym postem.