Peugeot Forums banner
41 - 44 of 44 Posts
Jak to pobrałeś? Właśnie kupiłem na Amazon i nie chce się pobrać.
Cześć @Revelry,

Niestety, jak ogłosił Amazon, Amazon Appstore wkrótce zostanie zamknięty.

Jeśli nie masz zainstalowanego Amazon Appstore na swoim urządzeniu z Androidem, wygląda na to, że nadal możesz go pobrać z tego linku (zobacz FAQ na stronie Amazon).

Od 20 sierpnia 2025 r. nie będziesz mieć już dostępu do Amazon Appstore na swoim urządzeniu z Androidem.

Cześć! Przy wolnych obrotach silnika i postoju samochodu oraz z właśnie wyczyszczonym DPF/FAP, mój wynosi od 1 do 3 mbar, następnie stopniowo wraz z rosnącym przebiegiem wartość wzrasta do około 10 mbar. Po tej wartości mój ECU zazwyczaj uruchamia regenerację (nawet jeśli w przeszłości z powodu wadliwych wtryskiwaczy minimalna wartość sięgała 30 mbar, ale FAP/DPF był pełny).
Cześć, dzięki za to, bardzo doceniam. Udało mi się pomyślnie pobrać aplikację FAP ELM 327 (nie lite). Muszę tylko znaleźć klucz sprzętowy, który z nią zadziała. Użyłem mojej taniej klonowanej jednostki z aplikacją VAG DPF i działała dobrze (poprzedni samochód to Skoda), ale FAP każe jej spierdalaj. Jeszcze raz dziękuję za wskazanie mi właściwego kierunku 👍

Cześć, dzięki za to, bardzo doceniam to, że udało mi się pobrać aplikację FAP ELM 327 (nie lite). Muszę tylko znaleźć klucz sprzętowy, który z nią zadziała. Użyłem mojego taniego klona z aplikacją VAG DPF i działał dobrze (poprzedni samochód to Skoda), ale FAP każe mu się odpierdolić. Jeszcze raz dziękuję za wskazanie mi właściwego kierunku 👍
Cześć @Revelry,

Jeśli masz problemy z połączeniem się z ECU swojego samochodu za pomocą aplikacji FAP, mam nadzieję, że najpierw przetestowałeś aplikację FAP Lite (aby przetestować kompatybilność z wersją ECU). ECU zaktualizowane po 2021 roku mogą nie być kompatybilne z tą aplikacją.

W tej chwili używam tego klucza sprzętowego Vgate iCar Pro (wersja Wifi), który można łatwo znaleźć na Amazon i jest dość niezawodny, pomimo tego, że jest tanim klonem.

Cześć @Revelry,

Jeśli masz problemy z połączeniem się z ECU swojego samochodu za pomocą aplikacji FAP, mam nadzieję, że najpierw przetestowałeś aplikację FAP Lite (aby przetestować kompatybilność z wersją ECU). ECU zaktualizowane po 2021 roku mogą nie być kompatybilne z tą aplikacją.

W tej chwili używam tego klucza sprzętowego Vgate iCar Pro (wersja Wifi), który można łatwo znaleźć na Amazon i jest dość niezawodny, pomimo tego, że jest tanim klonem.
Cześć, to FAPlite, z którym próbowałem, ponieważ nie mogłem uzyskać pełnej wersji, dopóki nie podałeś mi linku do APK ze sklepu Amazon App Store, wtedy mogłem zainstalować pełną wersję. Zrobiłem małe rozeznanie i natknąłem się na skaner vgate icar pro, który masz, więc zamówiłem go wczoraj wieczorem z Amazon (wersja BT dostawa dzisiaj). Po moim Skodzie Superb kupiłem Nissana Qashqai e-power, który, szczerze mówiąc, jest w porządku, ale jak wiele nowszych samochodów jest trochę "sterylny" w prowadzeniu. Postanowiłem kupić sobie samochód do jazdy i zostawić Nissana żonie do prowadzenia w głównej mierze. Znalazłem tego kaktusa, 2015 1.6 blue hdi z przebiegiem 86 tys. km i pełną historią serwisową, głównie u głównych dealerów, ale ostatnie dwa były niezależnym warsztatem. Patrząc na historię MOT, był jeden rok, w którym przejechał dużo kilometrów między MOT i po prostu myślę, że w tym roku mogło dojść do usunięcia DPF i dlatego chciałem FAP. Nigdy nie słyszałem ani nie czułem zapachu samochodu podczas regeneracji ani nie zauważyłem krótkotrwałego spadku zużycia paliwa, więc to znowu budzi moje podejrzenia, że ​​usunięcie zostało przeprowadzone. Najwyraźniej MOT jest teraz lub wkrótce aktualizowany w celu sprawdzenia oprogramowania w celu zapewnienia integralności DPF i jeśli wykaże usunięcie, automatycznie się nie powiedzie i może zostać nałożona grzywna. Koszt przywrócenia DPF byłby zbyt wysoki, biorąc pod uwagę, ile za niego zapłaciłem, to mnie nauczy 😅

41 - 44 of 44 Posts