Peugeot Forums banner

Różnica w 2.0HDI 140 i 2.0HDI 163KM?

16K views 13 replies 8 participants last post by  Layer8  
#1 ·
Czy jest jakiś sposób, aby sprawdzić, który silnik jest który? Kupiłem swój 508 około 7 miesięcy temu od dealera Peugeota, miałem z nim trochę problemów, zanim jeszcze opuściłem plac, wkrótce potem, a także później, więc straciłem do nich wszelkie zaufanie.

Kupiłem go pod pretekstem, że był to model 163 KM, jak reklamowano i w dalszej korespondencji dotyczącej ofert gwarancyjnych, mimo że z gorzkiego doświadczenia absolutnie nic nie jest objęte, ale odbiegam od tematu i otrzymałem wycenę wymiany (tak jestem wkurzony) od innego producenta i wydaje się, że jest zarejestrowany jako 140 KM!!

Czy na silniku znajduje się tabliczka znamionowa, która podaje moc? A może można zidentyfikować silnik za pomocą skanera diagnostycznego? Mój wujek jest mechanikiem obok.

Jestem bliski wybuchu na tych ludzi.

Wszelkie wskazówki są bardzo mile widziane.

Wielkie dzięki

#9 ·
Korzystam tylko z taksówek, gdy pojawił się silnik Euro 5, wtedy przesunięto wlew oleju, filtr paliwa jest inny, podobnie jak różne inne części i to były silniki Euro 5. Samochody mogły uzyskać ocenę Euro 5 na starszych silnikach, ponieważ miały DPF, taksówki sprzed 62 roku nie miały DPF i miały normę Euro 4. 136/140 to starszy silnik, taki sam jak 307/407.

#13 ·
Czy jest jakiś sposób, aby sprawdzić, który silnik jest który? Kupiłem swój 508 około 7 miesięcy temu od dealera Peugeota, miałem z nim trochę problemów, zanim jeszcze opuściłem plac, wkrótce potem, a także później, więc straciłem do nich wszelkie zaufanie

Kupiłem go pod pretekstem, że to model 163 KM, jak reklamowano i w dalszej korespondencji dotyczącej ofert gwarancyjnych, mimo że z gorzkiego doświadczenia absolutnie nic nie jest objęte, ale odbiegam od tematu i otrzymałem wycenę wymiany (tak jestem wkurzony) od innego producenta i wydaje się, że jest zarejestrowany jako 140 KM!!

Czy na silniku znajduje się tabliczka znamionowa, która podaje moc? A może można zidentyfikować silnik za pomocą skanera diagnostycznego? Mój wujek jest mechanikiem obok

Jestem na skraju wywrócenia pokrywy u tych facetów

Wszelkie wskazówki są bardzo mile widziane

Wielkie dzięki
Numer VIN (dla mojego Sept 2011 SW) ma kod VF38ERHH itp. RHH to 163BHP z silnikiem DW10C, 140 BHP ma silnik DW10B z numerem VIN z kodem RHF, gdzie RHH jest u mnie.

#14 ·
Czy ktoś wie, dlaczego istnieje inny wskaźnik CO2 dla silnika 163 KM? Jest 129 g/km i jeden z 149 g/km. Ponieważ wciąż szukam samochodu 163 KM, niektóre samochody 163 KM mają niższy odczyt CO2, a inne wyższy. Oba zestawy można zobaczyć w samochodach dostępnych do sprzedaży na autotrader. Oto samochód 163 KM z odczytem 149 g/km: Peugeot 508 2.0 HDi FAP Active 4dr Oto jeden z odczytem 129 g/km na podobnym silniku o mocy 163 KM: Peugeot 508 2.0 HDi Active 4dr Przepraszam za długie linki - Czy ktoś wie, dlaczego istnieje rozbieżność? Czy ludzie po prostu wprowadzają błędne informacje na stronach internetowych - jedną dla manualnej i wyższą dla automatycznej, mimo że samochód jest manualny? Dzięki