Peugeot Forums banner

Instrukcja instalacji Diagbox 9 (VM)

1 reading
84K views 217 replies 42 participants last post by  Ian M Davis  
#1 · (Edited)
Kolejny przewodnik. Tym razem pobieranie i instalacja wirtualnej (VM) wersji Diagbox 9

To całkowicie darmowa wersja, która nie wymaga ręcznej instalacji ani aktywacji.

Testowane na laptopie i3 z 8 GB pamięci RAM, 256 GB SSD i systemem Windows 10 64 bit.
To powinno być uważane za minimalną specyfikację wymaganą.

JEDEN ELEMENT DO ZAUWAŻENIA: Diagbox 9 nie działa na niektórych starszych kablach (2011-2013). Uruchom narzędzie sprawdzające PSA, a może ono podać datę budowy.

Attachments

#26 ·
Krótka aktualizacja do tego.

Jeśli ktoś chciałby naprawdę łatwy sposób na bezpośrednią instalację Diagbox 9, to PSA-DIAG wydało proste narzędzie, które robi wszystko:

Image

Image

Nadal wymaga aktywacji, prośby o donacje.

Cześć, czy to będzie oznaczać, że mogę zainstalować to bezpośrednio na moim laptopie i będzie aktywowane i w pełni funkcjonalne?
Nie ma potrzeby uruchamiania obrazów wmware i tak dalej? To wydaje się być bardzo prostym rozwiązaniem.

#29 ·
Cześć wszystkim. Zainstalowałem Win XP na moim starym laptopie, Acer Aspire 7730. Pierwotnie działał na nim system Vista. Jest to Core 2 Duo T5800 @ 2 GHz 800 MHz z 2,86 GB pamięci RAM (łącznie 4 GB). Mogę używać Diagbox V 7.62, ale chcę uaktualnić i wypróbować V9. Problem, który mam początkowo, polega na tym, że maszyna wirtualna nie chce się zainstalować. Błąd aplikacji Win32.

Czy mój laptop jest za stary dla tego gagatka?

#39 ·
Tak, nie mogę powiedzieć w 100% tej daty zmiany, zawsze będzie jeden lub więcej pojazdów, aby zrobić z ciebie kryjówkę. Jeśli musisz użyć PP2000, a nie DIgabox, możesz potrzebować wszystkich bezużytecznych śmieci, które są dostarczane z wersją bez AER.

Mam nadzieję, że to pomoże.

#42 ·
Tak, nie mogę powiedzieć w 100% o tej dacie zmiany, zawsze będzie jeden lub więcej pojazdów, aby zrobić z ciebie kryjówkę. Jeśli musisz użyć PP2000, a nie DIgabox, możesz potrzebować wszystkich bezużytecznych śmieci, które są dostarczane z wersją non AER.

Mam nadzieję, że to pomoże.
dziękuję, rzeczywiście... mam ten non aer... zobaczmy, kiedy przybędzie.

#47 ·
Wątek na temat fizycznej (bezpośredniej) instalacji Diagbox 9 już gotowy: