Peugeot Forums banner
41 - 60 of 80 Posts
Cześć wszystkim, mam błąd w systemie elektrycznym, który pojawia się tylko przy drugim uruchomieniu w ciągu dnia, przy pierwszym uruchomieniu nie ma problemów. Zatrzymuję samochód, uruchamiam go ponownie i pojawia się komunikat? Miałem nową baterię, aby spróbować to naprawić, ale pojawia się ten sam komunikat. Kiedy przejadę kilka mil, a następnie zatrzymam kota i uruchomię go ponownie, znika!! Doprowadza mnie to do szału, ponieważ albo jest wadliwe, albo nie, ale ponieważ pojawia się przy drugim uruchomieniu, jestem zdezorientowany, jakieś pomysły? SS działa dobrze z nową baterią, nie widzę żadnych innych problemów

Cześć wszystkim, mam błąd w systemie elektrycznym, który pojawia się tylko przy drugim uruchomieniu w ciągu dnia, przy pierwszym uruchomieniu nie ma problemów. Zatrzymuję samochód, uruchamiam ponownie i pojawia się? Próbowałem nowej baterii, aby to naprawić, ale pojawia się ten sam komunikat. Kiedy przejadę kilka mil, a następnie zatrzymam kota i uruchomię go ponownie, znika!! To mnie doprowadza do szału, ponieważ albo jest uszkodzony, albo nie, ale ponieważ pojawia się przy drugim uruchomieniu i dalej, jestem w kropce, jakieś pomysły? SS działa dobrze z nową baterią, nie widzę żadnych innych problemów
Problem prawdopodobnie nie jest związany z BPGA omawianym w tym wątku. Musisz wykonać skan diagnostyczny. Jest kilku właścicieli Peugeota z narzędziem diagnostycznym Peugeota. Oto link do mapy diagnostycznej w Wielkiej Brytanii: Peugeot Diagnostics Map - August 23 - Google My Maps

Image

Więc, jak ten przykład? Czy to wystarczy? Myślałem, że tam, gdzie nie ma bezpieczników, nie ma wewnętrznego połączenia!
Zdaje mi się, że numer referencyjny 9675350380, który jest na sprzedaż na aliexpress, odpowiada powyższemu zdjęciu, a ten, który mam w samochodzie, to 9675349880 (jak na zdjęciu poniżej). Więc mogę kupić i zaadaptować, prawda?
Bardzo dziękuję

View attachment 112168

Zatem, jak ten przykład? Czy to wystarczy? Myślałem, że tam, gdzie nie ma bezpieczników, nie ma połączenia wewnętrznego!
Wydaje mi się, że odniesienie 9675350380, które jest na sprzedaż na aliexpress, odpowiada powyższemu obrazowi, a to, które mam w samochodzie, to 9675349880 (jak na obrazku poniżej). Więc mogę kupić i zaadaptować, prawda?
Dziękuję bardzo
W przypadku BSM (główna skrzynka bezpieczników silnika), jeśli bezpiecznik nie jest zamontowany, jest wysoce prawdopodobne, że nie ma z nim połączenia. Jednak zazwyczaj nie ma to miejsca w przypadku BPGAs. Kołki, które zaznaczyłem, łączą się z płytką po drugiej stronie BPGA. Dołączyłem również zdjęcie BPGA z 308 T9, które pokazuje drugą stronę BPGA i płytki, do których łączą się kołki. Jedna część BPGA łączy się bezpośrednio z akumulatorem, a druga część jest sterowana przez przekaźnik, który jest wbudowany w BPGA.

Nie znam wystarczająco dobrze numerów części BPGA, aby to potwierdzić, ale dwa różne BPGAs, o których wspominasz, to prawdopodobnie ten sam podstawowy BPGA z różnymi zestawami bezpieczników, w takim przypadku jest to po prostu kwestia zamontowania odpowiednich bezpieczników. Istnieje jednak złącze, które kontroluje przekaźnik i musi być takie samo.

Image

Image

Ta strona, którą pokazałeś, jest w porządku. Linki są widoczne. Mój problem jest dokładnie po drugiej stronie, którą pokazałem. Zdjęcie, które zamieściłem, pochodzi ze sprawy Rodbowe88, więc myślę, że to ta sama sytuacja co moja. Mam nadzieję, że on może odpowiedzieć, czy zadziałało :)

Ta strona, którą pokazałeś, jest w porządku. Linki są widoczne. Mój problem jest dokładnie po drugiej stronie, którą pokazałem. Zdjęcie, które zamieściłem, pochodzi z przypadku Rodbowe88, więc myślę, że to ta sama sytuacja co moja. Mam nadzieję, że może odpowiedzieć, czy zadziałało :)
Ta sama płyta łączy obie strony BPGA. Kołki przechodzą przez obie strony. Zaznaczyłem dwa kołki, jeden na zielono i jeden na niebiesko po obu stronach BPGA.
Image

Image

W przypadku BSM (skrzynki bezpieczników silnika głównego), jeśli bezpiecznik nie jest zamontowany, jest wysoce prawdopodobne, że nie ma z nim połączenia. Jednak zazwyczaj nie jest to przypadek w przypadku BPGAs. Szpilki, które zaznaczyłem, łączą się z płytką po drugiej stronie BPGA. Dołączyłem również zdjęcie BPGA z 308 T9, które pokazuje drugą stronę BPGA i płytki, do których łączą się szpilki. Jedna część BPGA łączy się bezpośrednio z akumulatorem, a druga część jest sterowana przez przekaźnik, który jest wbudowany w BPGA.

Nie znam wystarczająco dobrze numerów części BPGA, aby to potwierdzić, ale dwa różne BPGAs, o których wspominasz, to prawdopodobnie ten sam podstawowy BPGA z różnymi zestawami bezpieczników, w takim przypadku jest to po prostu kwestia zamontowania odpowiednich bezpieczników. Jednak istnieje złącze, które kontroluje przekaźnik i musi być takie samo.

View attachment 112170

View attachment 112169
Ian, potrzebuję twojej pomocy.
Właśnie kupiłem model 9675350380 JL6.
Z tego, co rozumiem z twojego zdjęcia, nie powinno być ciągłości między prawą częścią (Zawsze Włączone) a lewą częścią (sterowaną przez przekaźnik). Ale otrzymałem część i podczas pomiaru multimetrem występuje ciągłość między tymi dwoma obszarami! Czy jest uszkodzony, czy też przekaźnik może być domyślnie zamknięty, gdy część jest nowa?

Ian, potrzebuję Twojej pomocy.
Właśnie kupiłem model 9675350380 JL6.
Z tego, co rozumiem z Twojego zdjęcia, nie powinno być ciągłości między prawą częścią (Allways On) a lewą częścią (sterowaną przez przekaźnik). Ale otrzymałem część i podczas pomiaru multimetrem występuje ciągłość między tymi dwoma obszarami! Czy jest uszkodzona, czy też przekaźnik może być domyślnie zamknięty, gdy część jest nowa?
Nie mogę być tego absolutnie pewien, ale byłoby bardzo zaskakujące, gdyby przekaźnik był w pozycji normalnie zamkniętej, gdy urządzenie nie jest zasilane.

Cześć wszystkim, chciałbym zapytać, czy ktoś zna różnicę między BPGA JL01 a BPGA JL06? Mam problem z błędem zarządzania akumulatorem w 308, mój moduł JL01, ale dostępność na eBayu jest tylko JL06.
Odkryłem, że w przypadku BPGA istnieją różne opcje, głównie chodzi o to, które bezpieczniki są zamontowane. Wygląda na to, że masz 308 T9, który ma inną BPGA niż starszy 308 T7, ale wyglądają one zupełnie inaczej.

Najważniejsze pytanie - czy wyglądają tak samo? Jeśli brakuje jakichś bezpieczników lub mają one niewłaściwą wartość, możesz je zamienić ze starej jednostki.

Cześć,

Chcę założyć zworkę, aby zmostkować przekaźnik i umożliwić jazdę moim samochodem do czasu przybycia nowego bpga.

Mógłby mi ktoś doradzić, gdzie dokładnie ją zamontować?

Dzięki z góry
Istnieje kilka typów BPGAs, więc najlepsza lokalizacja dla zworki jest różna. Powinny być dwie szyny zbiorcze (przewody aluminiowe) w BPGA, jedna będzie podłączona bezpośrednio do akumulatora, a druga jest podłączona przez przekaźnik. Musisz umieścić zworkę między tymi dwiema szynami zbiorczymi. Ten film może dać ci pojęcie.

Cześć,

Dzięki za info.

Załączone zdjęcie to tył zamontowanego bpga i wygląda na to, że te dwa piny są połączone z szynami zbiorczymi po obu stronach przekaźnika. Kiedy go zdemontuję, mam nadzieję, że będzie wystarczająco proste, aby zamontować zworkę.
Image

41 - 60 of 80 Posts