Peugeot Forums banner
21 - 40 of 80 Posts
Dostałem swój z Aliexpress - pojawiło się wielu sprzedawców, myślę, że mój był Baificar lub podobny. Czytałem, że ktoś kupił z eBay, ale nie wiem, jak to poszło. Może warto sprawdzić cenę na Aliexpress itp., a następnie targować się z dealerem, ponieważ jest to powszechny problem. Twój jest jednak pierwszym z innym numerem części! Czy miałeś jakieś diagnozy?
Tak, właśnie sprawdziłem, pominąłem 96, więc ten sam numer części co Twój

Tak, właśnie sprawdziłem, pominąłem 96, więc ten sam numer części co Twój
Mój ma inny numer części (9675350380, rok starszy niż Twój), co sprawia, że zastanawiam się, czy te problemy były spowodowane wadliwą partią mikrochipów czy czymś w tym rodzaju!? W tym momencie kończy się moja wiedza techniczna 😄

Czy to właściwy numer części?

To jest zdjęcie, które mi wysłał, czy wygląda dobrze?
To naprawdę mylące na aliexpress, prawda? Wyszukiwanie po numerze części (9675349880) również wyświetla zdjęcia części, której potrzebowałem (9675350380), czyli tego, co ci wysłał. Mój był/jest również oznaczony JL06, podczas gdy twój to JL01. Nie wiem, czy część jest taka sama, ale wydaje się, że potrzebujesz tej kończącej się na 880. Czy szukałeś w Google wyników z brytyjskich stron, aby sprawdzić, czy część wygląda tak samo?

To naprawdę mylące na aliexpress, prawda? Wyszukiwanie po numerze części (9675349880) również wyświetla zdjęcia części, której potrzebowałem (9675350380), czyli tej, którą ci wysłał. Mój był/jest również oznaczony jako JL06, podczas gdy twój to JL01. Nie wiem, czy część jest taka sama, ale wydaje się, że potrzebujesz tej kończącej się na 880. Czy szukałeś tego w Google, aby zobaczyć wyniki z brytyjskich stron, aby sprawdzić, czy część wygląda tak samo?
Przejrzę dziś wieczorem Google, bardzo dziękuję, to bardzo mylące lol 😆😆😆😂

Na ujemnym zacisku akumulatora powinien znajdować się monitor stanu akumulatora. Powinien on mieć połączenie zasilania z BPGA. Jeden z kodów błędów sugeruje, że to połączenie nie jest prawidłowo wykonane. Błąd BSI również sugeruje, że coś jest odłączone.

Widzę, że Twój zamiennik BPGA ma inny zestaw bezpieczników, co sugeruje, że pochodzi z innego modelu. Rozumiem, że są to te same numery części i że zamontowałeś prawidłowe bezpieczniki do swojego samochodu.

Powinien być monitor stanu akumulatora na ujemnym zacisku akumulatora. Powinien on mieć połączenie zasilania z BPGA. Jeden z kodów błędów sugeruje, że to połączenie nie jest prawidłowo wykonane. Błąd BSI sugeruje również, że coś jest odłączone.

Widzę, że Twój zamiennik BPGA ma inny zestaw bezpieczników, co sugeruje, że pochodzi z innego modelu. Rozumiem, że są to te same numery części i że zamontowałeś prawidłowe bezpieczniki do swojego samochodu.
Bardzo dziękuję, tak, powiedziałem mu numer VIN, powiedział, że będzie dobrze dla mojego samochodu, musiałem zamienić kilka bezpieczników, ale dziękuję za pomoc, bardzo doceniam 👍

Powinien być monitor stanu akumulatora na ujemnym zacisku akumulatora. Powinien on mieć połączenie zasilania z BPGA. Jeden z kodów błędów sugeruje, że to połączenie nie jest prawidłowo wykonane. Błąd BSI sugeruje również, że coś jest odłączone.

Powiedział mi to również po tym, jak wysłałem zdjęcia

Metoda instalacji menedżera zasilania Peugeota: przed załadowaniem odłącz przewód dodatni, nie uruchamiaj samochodu po załadowaniu, zablokuj samochód za pomocą pilota i uruchom samochód po 5 do 10 minutach.

Powiedział mi to również od niego po wysłaniu zdjęć

Metoda instalacji menedżera zasilania Peugeota: przed załadowaniem odłącz przewód dodatni, nie uruchamiaj samochodu po załadowaniu, zablokuj samochód za pomocą pilota i uruchom samochód po 5 do 10 minutach.
To dość typowa rada po zmianie czegoś. Nie mam dostępu do schematów okablowania dla twojego samochodu. Są za paywallem. Załączyłem schemat blokowy dla wcześniejszego modelu 3008. Pokazuje on połączenie od BPGA do monitora stanu akumulatora (1031). Monitor stanu akumulatora ma również połączenie magistrali LIN z BSI. Odnoszę wrażenie, że połączenie zasilania dla BPGA do monitora stanu akumulatora jest odłączone.

Image

Oto część schematu połączeń z innego Peugeota. Widać, że na BPGA (1014) znajduje się 6-pinowe złącze. Połączenie z monitorem stanu akumulatora (1031) jest wykonane na tym złączu. Na zdjęciu widać, że BPGA ma wielożyłowe brązowe złącze, czy jest ono prawidłowo podłączone? Niektóre BPGA mają dodatkowe bezpieczniki na małym złączu, warto tego poszukać.

Zaznaczyłem mały bezpiecznik na twoim zdjęciu BPGA. Czy przeniosłeś ten bezpiecznik View attachment 111448
Fantastycznie, dzięki, włożyłem bezpiecznik i bingo wszystko działa bez błędów, bardzo dziękuję za poświęcony czas i pomoc Ian, bardzo to doceniam, kolego, życzę wspaniałego nowego roku, jestem ci winien kilka piw, jeszcze raz dziękuję ;)🍻🍻🍻

21 - 40 of 80 Posts