Peugeot Forums banner
101 - 106 of 106 Posts
Otrzymałem list z wezwaniem, umówiłem się z lokalnym dealerem, wszystko w porządku.
Niestety kilka miesięcy temu wymieniłem zestaw 7 mm na 8 mm z powodu grzechotki śmierci.
Dealer przeprowadził aktualizację oprogramowania i zgodnie z pismem wzywającym do wymiany oleju i filtra FOC
Samochód rano wydaje się powolny w nabieraniu prędkości, jakby brakowało mu doładowania.
A co z tuningiem Stage 1?

Cześć - Właśnie opublikowałem tutaj, mam 3008 1.5 blue hdi z 2018 roku z przebiegiem 65 tys. mil, a łańcuch rozrządu właśnie zniszczył mój silnik. Czy w ogóle kwestionowałeś Peugeota?
Cześć Lynne.
To brzmi złowrogo, ponieważ niedawno wpisałem swój numer VIN do internetowego sprawdzenia i nie wykazało żadnych wezwań do serwisowania, jest to 2021 BlueHDi 1.5 diesel.
Myślę, że czas, abym wziął sprawy w swoje ręce i wymienił paski rozrządu i łańcuch, zanim wystąpią jakiekolwiek uszkodzenia.

Przede wszystkim upewnij się, że nie masz już zamontowanego łańcucha 8 mm. Istnieje sposób, aby zidentyfikować, czy tak jest, patrząc na kształt pokrywy krzywki. Niestety nie mam pod ręką linku do tego.

101 - 106 of 106 Posts