Peugeot Forums banner

Interwał wymiany paska rozrządu w 307 1.6hdi?

33K views 8 replies 5 participants last post by  monty9120  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Czy ktoś może potwierdzić interwał wymiany paska rozrządu w 307 1.6HDI?

Widziałem miejsca, które sugerują 12 lat?
Peugeot 307 Pasek rozrządu / Cambelt Interwały wymiany | MyTimingBelt.com

Mój samochód ma obecnie 72 tys. km na liczniku i w książce jest pieczątka, że został wymieniony przy 55 tys. km (brak dalszych informacji).

Pozdrawiam

Rich

#5 ·
Cóż, o to chodzi... w książce jest pieczątka, ale nic więcej... Jestem w 95% pewien, że to zrobiono, ale dopóki nie zobaczę paragonu, nie ma dowodu... Z ciekawości, ile godzin zajmuje wymiana...2-3?
To zależy od okoliczności. Jeśli masz do dyspozycji w pełni wyposażony warsztat, to kilka lub trzy godziny wystarczą. Jeśli tak jak ja musisz wykonać pracę na ulicy bez odpowiedniego sprzętu, to trochę dłużej.

G
#6 ·
Moje zrozumienie z 90 tys. lub 10 lat, w zależności od tego, co nastąpiło wcześniej.

Zrobiłem to na dysku z pomocą doskonałych rad tutaj i mojego taty. Zaczęło się o 11 rano, skończyło się około 17-18. Obejmowało to przerwę na lunch i dwie wizyty w sklepach po drobiazgi. Pamiętajcie, że to pierwszy raz i nie mieliśmy pojęcia. Po prostu robiliśmy to powoli. Zgodnie z instrukcjami w książce Haynes i przewodniku w autodata. Ale to, co naprawdę pomogło, to to forum i dwóch konkretnych facetów, którym wciąż jestem winien PIWO!