Peugeot Forums banner

Aktualizacja oprogramowania systemu RT3

82K views 34 replies 20 participants last post by  tlsoft  
#1 ·
Cześć,

jestem nowym właścicielem 307cc i próbuję zaktualizować oprogramowanie systemowe RT3 z wersji 5.41 do najnowszej, aby móc korzystać z najnowszych map. Wydaje się, że ludzie mówią, że można to zrobić, ale kiedy próbuję śledzić linki, przestają działać?
Czy ktoś może wskazać mi właściwy kierunek...!!!

Dzięki

#2 ·
Cześć,

Jestem nowym właścicielem 307cc i próbuję zaktualizować oprogramowanie mojego systemu RT3 z wersji 5.41 do najnowszej wersji, aby móc uruchamiać najnowsze mapy. Wydaje się, że ludzie mówią, że można to zrobić, ale kiedy próbuję śledzić linki, przestają działać?
Czy ktoś może wskazać mi właściwy kierunek...!!!

Dzięki
tak samo

Muszę zaktualizować oprogramowanie, aby pasowało do nowej płyty CD z mapą, ale nie wiem, jak zaktualizować oprogramowanie, a wszystkie linki już nie działają...

Numer referencyjny urządzenia 9656301277

Numer referencyjny ekranu 9656303580

#4 ·
Czy wiesz, jaką wersję aktualizacji masz po tym? Wysłane z AutoGuide.com Free App
tak, kiedy kupiłem płytę CD z mapami 2013 od navteq, powiedzieli: WAŻNE: Kompatybilne tylko z właściwą wersją oprogramowania. Jak sprawdzić, czy masz właściwą wersję oprogramowania? 1) Włącz zasilanie 2) Przytrzymaj przycisk MENU, aż pojawi się rozszerzone menu 3) Wybierz OPIS URZĄDZENIA 4) Wersja oprogramowania pojawi się wtedy Jeśli wersja oprogramowania przekracza 5.5 lub 6.6, oznacza to, że oprogramowanie zostało zaktualizowane. Jeśli oprogramowanie systemowe nie zostało zaktualizowane, zalecamy skontaktowanie się z dealerem już dziś. mój samochód to: Peugeot 607 2.2 HDi SE 4dr Tip Auto Diesel Saloon 2005 .. RT3 sat\nav to jest mój ekran oprogramowania
Image

#6 ·
Jeśli jesteś w 100% pewien, że masz wersję VAN RT3, przesłałem pliki aktualizacji 5.52 w formacie zip (link poniżej). Plik zip nie jest plikiem iso, to kopia dysku. Musisz użyć nero lub innego oprogramowania do nagrywania płyt CD, aby utworzyć dysk danych z plikami w pliku zip. Użyj dobrej jakości CD-R, ponieważ RT3 jest wybredny co do płyt.

Kiedy przystąpisz do aktualizacji, uruchom silnik (aby zatrzymać tryb ekonomiczny) i wyjmij kartę SIM, jeśli jest zamontowana (połączenie przychodzące podczas aktualizacji uszkodzi RT3). Dysk automatycznie wysunie się i załaduje ponownie 2-3 razy podczas aktualizacji.

RT3 552 Update zip

#18 ·
Jeśli masz 100% pewności, że masz wersję VAN RT3, przesłałem pliki aktualizacji 5.52 w formacie zip (link poniżej). Plik zip nie jest plikiem iso, to kopia dysku. Musisz użyć nero lub innego oprogramowania do nagrywania płyt CD, aby utworzyć dysk danych z plikami w pliku zip. Użyj dobrej jakości CD-R, ponieważ RT3 jest wybredny co do płyt

Kiedy przejdziesz do aktualizacji, uruchom silnik (aby zatrzymać tryb ekonomiczny) i wyjmij kartę SIM, jeśli jest zamontowana (połączenie przychodzące podczas aktualizacji zablokuje RT3). Dysk automatycznie wysunie się i załaduje ponownie 2-3 razy podczas aktualizacji.

RT3 552 Update zip
Przepraszam, że przywołuję stary post, ale czy muszę rozpakować folder po pobraniu?

#8 ·
Trouble is it ain't showing software version in the pic like in this attachment
tak, to dziwne.. postępowałem zgodnie z tym

1) Włącz zasilanie
2) Przytrzymaj przycisk MENU, aż pojawi się rozszerzone menu
3) Wybierz OPIS URZĄDZENIA
4) Wersja oprogramowania pojawi się wtedy

I to jedyny ekran, jaki dostałem, żadnych numerów, nic?? co myślisz? czy nie możemy się dowiedzieć z modelu samochodu? czy cokolwiek innego?

Image

#11 ·
Znaleziono obrazy ISO, jeśli ktoś ich potrzebuje dla VAN i CAN RT3. Jak wyżej, nagrać na dobrej jakości CD-R i użyć imageburn/nero itp. Włóż płytę przy włączonym silniku i wyjętej karcie SIM, płyta automatycznie wysunie się/załaduje 2-3 razy podczas aktualizacji.

VAN 5.52 Update ISO

CAN 6.63 Update ISO

#13 ·
Aktualizacja oprogramowania rt3

Cześć, mam Citroena C8 z 2003 roku z van bus rt3. Myślę, że mam zły download. Czy jest jakiś sposób na ponowne zainstalowanie oprogramowania, które tu umieściłeś, tj. wymuszenie ponownej instalacji rt3?

Słyszałem też, że ludzie mówią, żeby nagrywać z najmniejszą prędkością, ale nie jestem pewien jak, ponieważ używam tylko Windows File Burn z Sony cdr.

Proszę o radę, ponieważ wszystko działa, z wyjątkiem włożenia płyty CD w mp3 lub oryginalnej płyty CD i licznika czasu ścieżki, który się porusza, ale nie ma dźwięku. W zmieniarce działa jednak dobrze, a także nie odczytuje map.

#15 ·
Windy, czy ten plik jest udostępniony gdzie indziej? Witryna pobierania nie pozwoliła mi przejść captcha i po około 4 próbach poinformowała mnie, że przekroczyłem limit (teraz nie pozwala mi nawet spróbować go pobrać).
Nie mam go nigdzie indziej, możesz spróbować w Google, aby sprawdzić, czy ktoś inny go przesłał, lub jeśli chcesz wysłać mi wiadomość prywatną, mogę wysłać dysk pocztą, jeśli będzie to konieczne

#19 ·
Nie mam tego systemu, ale śmiało można powiedzieć, że trzeba rozpakować plik i nagrać zawartość na płytę. Włóż płytę do systemu i upewnij się, że silnik pracuje PRZED rozpoczęciem aktualizacji i pozostaw go włączonego do momentu zakończenia aktualizacji.

#20 · (Edited)
Oprogramowanie można znaleźć w:

https://mega.nz/#!wFhBHbia!lErwNkFOhXcmhPZAOnCIBunzNqWrtyxhTiZJxrcQF7w - RT3_(CAN)_SoftWare_663-890
https://mega.nz/#!MMJhzAAB!IrRSxUvD4WkIuRWcQLc2Sgj_0y6R-wutxIoI6EgW4s8 - RT3_(VAN)_SoftWare_552-773

To są pliki ISO, więc musisz je nagrać na płycie CD, a NIE DVD, z mniejszą prędkością, używając na przykład programów "Nero" lub "CD Burn".

Uruchom silnik, włóż płytę CD do urządzenia i upewnij się, że masz około 30 minut na aktualizację. Aktualizacji nie można anulować ani przerwać z jakiegokolwiek powodu. Płyta CD podczas procesu instalacji może kilka razy wysunąć się z urządzenia i wrócić. Instalacja zakończy się, gdy z urządzenia nie będzie dochodził żaden "dźwięk pracy".

#28 ·
Oprogramowanie można znaleźć w:
To są pliki ISO, więc musisz je nagrać na płytę CD, a NIE DVD, z mniejszą prędkością, używając na przykład programów "Nero" lub "CD Burn".

Uruchom silnik, włóż płytę CD do urządzenia i upewnij się, że masz około 30 minut na aktualizację. Aktualizacji nie można anulować ani przerwać z jakiegokolwiek powodu. Płyta CD podczas procesu instalacji może wysunąć się z urządzenia i kilka razy wrócić. Instalacja zakończy się, gdy z urządzenia nie będzie dochodził żaden "dźwięk pracy"
Cześć. Czy możesz ponownie przesłać oprogramowanie układowe RT3_(VAN)_SoftWare_552-773 na mega? Link jest nieprawidłowy.
Dziękuję!

#25 ·
Problem z rt3

Cześć. Czy ktoś może mi pomóc? Próbuję zaktualizować moje oprogramowanie rt3. Wszyscy piszą, żeby sprawdzić aktualną wersję, trzymając przycisk menu, aby uzyskać rozszerzone menu. Kiedy trzymam przycisk menu, otrzymuję tylko menu "pomocy" i nigdzie nie mogę znaleźć informacji o urządzeniu! :confused:

#26 ·
Cześć. Czy ktoś może mi pomóc? Próbuję zaktualizować moje oprogramowanie rt3. Wszyscy piszą, aby sprawdzić aktualną wersję, którą mam, przytrzymując przycisk menu, aby uzyskać rozszerzone menu..kiedy przytrzymuję przycisk menu, otrzymuję tylko menu "pomocy" i nigdzie nie mogę znaleźć informacji o urządzeniu! :confused:
Zamieść kilka zdjęć wyświetlacza RT3 po przytrzymaniu przycisku menu. Jaki jest model twojego samochodu? (Ponieważ ktoś może wtedy zidentyfikować, czy masz system CAN lub VAN)

#27 ·
Nie jestem pewien, czy to komuś pomoże, ale oto, co zrobiłem, aby pomyślnie zmienić język/zaktualizować oprogramowanie:

1. Użyj środka do czyszczenia napędu CD. Większość tych systemów rt3 jest dość stara i prawdopodobnie dość brudna. Musiałem to zrobić dwa razy!

2. Nagraj więcej niż jedną płytę CD z prędkością 4x lub mniejszą. Błędy i uszkodzenia są powszechne.

3. Przejdź przez płyty CD. Kiedy pierwsza nie działa, spróbuj drugiej. Kiedy wypróbujesz je wszystkie, zacznij ponownie od pierwszej. Nagrałem trzy płyty CD i odniosłem sukces przy trzeciej próbie drugiej płyty CD.

Brzmi to szaleńczo, gdy próbujesz zaktualizować lub zmienić język po raz pierwszy, ale po prostu musisz próbować dalej. W przypadku systemów rt3 wydaje się, że robienie tego samego w ten sam sposób wielokrotnie prowadzi do różnych wyników. Jest bardzo humorzasty.

#29 ·
Cześć,

Pobrałem te aktualizacje RT3 i mam pytanie.
Użyłem RT3_(CAN)_Software_663-890.iso do aktualizacji mojego systemu RT3.
To zadziałało. Ale czy muszę również zainstalować oprogramowanie układowe 8.31.iso?
Próbowałem to zrobić, ale nic się nie dzieje, gdy wkładam płytę CD.
Kiedy wkładam wolno nagraną płytę CD z BENELUX.iso, również nic się nie dzieje.
Stara płyta CD wciąż działa.
Co robić?

Dzięki.

#30 ·
Cześć wszystkim,

Potrzebuję pomocy z moim Peugeot 407 executive 3.0 v6 2005. Początkowo miałem zainstalowane v6.51 dla mojego RT3, jednak nieświadomie zainstalowałem v6.62 zamiast v6.63. Teraz nie widzę już większości funkcji. Mogę zmienić źródło, zniknęła moja funkcja wideo itp. Jakieś sugestie, jak to przywrócić bez wizyty w Peugeot?