Peugeot Forums banner

Problemy z przyciskami radiowymi RD4 - reset fabryczny?

1 reading
24K views 5 replies 4 participants last post by  Ads4games  
#1 ·
Cześć.
Kupiłem właśnie '07 207s.
Próbuję ogarnąć RD4 (Blaupunkt?) jednostkę główną, ale coś wydaje się z nią nie tak.

Próbując dostosować jakieś ustawienia, strzałki w prawo '>>' nie wydają się działać. Próbując dostosować, powiedzmy, balans, po prostu wracają do głównego ekranu radia. Jednak (i tu jest problem) próbując dowiedzieć się, co się dzieje, nacisnąłem strzałki w lewo '<<', które działają, więc balans jest teraz ustawiony na pełny lewo.
Więc teraz nie mogę go przywrócić.

Podczas odtwarzania płyty CD, >> nie przeskakuje do następnego utworu, ale elementy sterowania na kolumnie kierownicy działają dobrze.
Jednak << & >> na kolumnie kierownicy nie zmieniają ustawień balansu.

W trybie CD przycisk >> robi to, co moim zdaniem powinien robić przycisk 'dark': zmienia wyświetlacz z 2 linii na 1 linię na pusty.

W trybie FM przycisk 'dark' po prostu powoduje 'usterkę' wyświetlacza, a następnie powraca do tego, co było.

Jest też kilka innych dziwnych zachowań, ale nie jestem pewien, czy dobrze wyjaśniłem te powyżej, więc nie będę wchodził w dalsze szczegóły.

Jakieś pomysły, w czym może tkwić problem?
Czy w ogóle istnieje przywracanie ustawień fabrycznych, abym mógł przynajmniej przywrócić dźwięk do lewej i prawej strony?
Dzięki bardzo z góry.

#2 ·
Wyjmij radio z deski rozdzielczej, odłącz je, zostaw na 10-20 sekund i zamontuj ponownie w odwrotnej kolejności. Powinno to zresetować wszystko, co dotyczy jednostki centralnej, do ustawień domyślnych. Utracisz wszystkie zaprogramowane stacje radiowe.

#3 ·
Dzięki za odpowiedź. Próbowałem tego, ale bez powodzenia. Próbowałem przez około 30 sekund, ale wciąż to samo. Potem faktycznie wyjąłem to i usunąłem przód, aby sprawdzić, czy jest coś oczywistego (kurz / zanieczyszczenia), ale nic. Włożyłem z powrotem i wciąż to samo.

Przycisk 'ciemny' i przycisk >> oba przełączają radio na stację w slocie 4 (M4), chociaż w trybie CD przycisk >> obsługuje 3 tryby 'ciemne'. Bardzo dziwne i wciąż zablokowane na pełnym lewym balansie.

Czy istnieje sposób na zmianę ustawień 'nut muzycznych' za pomocą elementów sterujących kolumnami?
Jeśli tak, to nie mogę tego rozgryźć?

Jeszcze raz dzięki

#4 ·
Minęło 19 miesięcy, odkąd miałem 307 z jednostką RD4, więc nie pamiętam o tym zbyt wiele. Możliwe jest ustawienie niektórych rzeczy za pomocą Planet, ale to tylko chwytanie się słomki. Lepiej będzie kupić używaną jednostkę z serwisu eBay. Większość sprzedawców zaprogramuje ją na podany numer VIN przed wysyłką, więc będzie to po prostu plug and play.

#5 ·
Cześć.
Kupiłem właśnie '07 207s.
Próbuję ogarnąć RD4 (Blaupunkt?) jednostkę centralną, ale coś wydaje się z nią nie tak.

Próbując dostosować jakieś ustawienia, strzałki w prawo '>>' jakby nie działają. Próbując dostosować, powiedzmy, balans, po prostu wracają do głównego ekranu radia. Jednak (i tu jest problem) próbując rozgryźć, co się dzieje, nacisnąłem strzałki w lewo '<<', które działają, więc balans jest teraz ustawiony na pełną lewą stronę.
Więc teraz nie mogę go przywrócić.

Podczas odtwarzania płyty CD, >> nie przeskakuje do następnego utworu, ale elementy sterowania na manetce działają dobrze.
Jednak << & >> na manetce nie zmieniają ustawień balansu.

W trybie CD przycisk >> robi to, co moim zdaniem powinien robić przycisk 'dark': zmienia wyświetlacz z 2 linii na 1 linię na pusty.

W trybie FM przycisk 'dark' po prostu powoduje 'usterkę' wyświetlacza, a następnie powrót do poprzedniego stanu.

Jest też kilka innych dziwnych zachowań, ale nie jestem pewien, czy dobrze wyjaśniłem te powyższe, więc nie będę wchodził w dalsze szczegóły.

Jakieś pomysły, w czym może tkwić problem?
Czy w ogóle istnieje przywracanie ustawień fabrycznych, abym mógł przynajmniej przywrócić dźwięk na lewo i prawo?
Dzięki bardzo z góry.

Cześć,
Ja też mam ten sam problem. Tylko głośniki po lewej stronie działają teraz i nie mogę tego przywrócić, potrzebuję tu również pomocy. Jakieś inne pomysły, jak zresetować? Z góry dziękuję.

#6 ·
Po prostu wciskaj losowe przyciski

Drodzy Państwo,

To, co u mnie działa, to po prostu wciskanie losowych przycisków w tym samym czasie, gdy wciskam kontroler audio w kierownicy (przycisk, który zmienia źródło + głośność w górę i w dół).

Wszystkie jednocześnie (na przykład wciskając numery 1-6 + menu + ikonę muzyki + przyciski kontrolera w kierownicy) po prostu spróbuj.

Jeśli wszystko znów działa (nigdy nie używaj kontrolera w kierownicy).

Peugeot 3008 2011