Peugeot Forums banner
41 - 45 of 45 Posts
Witajcie wszyscy!

Naprawdę potrzebuję tutaj pomocy. W maju tego roku mój mąż i ja kupiliśmy w Szwecji Peugeota 3008 hybrid 4 (model 2020). W zeszłą niedzielę, kiedy jechaliśmy, na desce rozdzielczej losowo pojawiło się ostrzeżenie: „Usterka elektrycznego układu napędowego: napraw pojazd”. Silnik elektryczny nadal działa. Czy ktoś doświadczył tego samego problemu? Czy jest coś, co mogę zrobić oprócz skontaktowania się z serwisem? Samochód jest tak nowy i dość drogi (dla nas), jak to możliwe, że tak szybko ma problemy?

Wielkie dzięki z góry!
Brzmi bardzo podobnie do mojego 3008 PHEV 4x4 GT 300, jeździł dobrze, bez usterek, a potem nagle zaczął wyświetlać komunikat o usterce elektronicznego układu napędowego, utracił napęd do tylnego silnika, ale nadal jechał, a potem następnego dnia w ogóle nie chciał włączyć napędu, miał nawet trudności z wrzuceniem go na luz.
Sprawdziłem napięcie obu akumulatorów 12 V i wszystko było w porządku, zrobiłem skan kodów i pojawiło się mnóstwo różnych kodów, próbowałem je wyczyścić, ale po prostu wróciły i nadal nic się nie zmieniło, więc jest w drodze z powrotem do głównego dealera, gdzie niedawno miał miejsce serwis przywoławczy akumulatora trakcyjnego, czy ktoś jeszcze miał tę usterkę po wykonaniu serwisu przywoławczego akumulatora? Mój samochód jest z 2020 roku

Mój samochód jest z 2022 roku. Nie mam go długo, ale jak dotąd nie miałem problemów... trzymam kciuki!

Daj nam znać, jak Ci idzie i co to było.

Było to wezwanie do serwisu producenta, przed wezwaniem do serwisu nie było żadnych usterek w pojeździe. Peugeot twierdzi teraz, że potrzebny jest nowy akumulator akcesoriów 12 V, który kosztuje 252 funty, a następnie pięć godzin diagnostyki, uważają, że kabel wysokiego napięcia mógł się przetrzeć.

41 - 45 of 45 Posts