Peugeot Forums banner

Peugeot 308 2011 hdi 1.6 P0087 Ciśnienie na szynie paliwa za niskie, rząd 1

6K views 11 replies 4 participants last post by  BerlingoCitroen123+  
#1 ·
Cześć, czy ktoś może odczytać te wartości i powiedzieć mi, co jest nie tak, proszę? To Peugeot 308 HDI, 1.6 i miałem kod P0087, ciśnienie paliwa w szynie za niskie, bank 1. Teraz wchodzi w tryb awaryjny. Wymieniłem filtr paliwa i czujnik ciśnienia paliwa, ale wciąż to samo. Dodatek do oleju napędowego jest ok, 97%.

Attachments

#2 ·
PEUGEOT 308 1.6 HDiF DV6DTED (9HP) 2010 - 2013

DTC P0087 Zbyt niskie ciśnienie w szynie paliwowej/układzie
(1) Czujnik ciśnienia paliwa.
(2) Elektrozawór regulacji ciśnienia paliwa.

Sprawdź, czy to jest przydatne.

E1 - ECU
Image

Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image

#6 ·

DTC P0087 Zbyt niskie ciśnienie w szynie paliwowej/systemie

E1 - ECU
View attachment 110938

View attachment 110931 View attachment 110932 View attachment 110933 View attachment 110934

View attachment 110935 View attachment 110936 View attachment 110937
Dziękuję, sprawdzę to po wypróbowaniu kilku łatwiejszych poprawek

#4 ·

DTC P0087 Zbyt niskie ciśnienie w szynie paliwowej/układzie

E1 - ECU
View attachment 110938

View attachment 110931 View attachment 110932 View attachment 110933 View attachment 110934

View attachment 110935 View attachment 110936 View attachment 110937
Jakiekolwiek inne objawy, takie jak głośne stukanie diesla, biały dym lub słabe uruchamianie?
Tak naprawdę to odpala idealnie cały czas, żadnych hałasów, żadnego dymu, turbo nie ma luzu na osi.

Przed wczoraj samochód stracił moc, ale nie pokazywał żadnych błędów. Nadal działa, ale tylko niewielka utrata mocy, brak trybu awaryjnego. Może jechać do 70-80 mil na godzinę, ale z niewielką utratą mocy. Więc wymieniłem filtr paliwa i włożyłem dodatek do paliwa redex i przy następnym uruchomieniu przeszedł w tryb awaryjny.
P0087 może wystąpić z innych powodów niż sam problem z paliwem, zastanawiałem się, czy egr by się zaciął, dpf zablokowany lub z jakiegokolwiek innego powodu, aby przejść w tryb awaryjny, a następnie tryb awaryjny, aby uruchomić zbyt niskie ciśnienie paliwa?

#5 ·
Tak naprawdę nie, za każdym razem startuje idealnie, bez hałasów, bez dymu, turbosprężarka nie ma luzu na osi.

Przedwczoraj samochód stracił moc, ale nie pokazywał żadnych błędów. Nadal działa, ale tylko niewielka utrata mocy, bez trybu awaryjnego. Może jechać do 70-80 mil na godzinę, ale z niewielką utratą mocy. Więc wymieniłem filtr paliwa i włożyłem dodatek do paliwa Redex i przy następnym uruchomieniu przeszedł w tryb awaryjny.
P0087 może wystąpić z innych powodów niż sam problem z paliwem, zastanawiałem się, czy egr by się nie zaciął, dpf zablokował lub z jakiegokolwiek innego powodu, aby przejść w tryb awaryjny, a następnie tryb awaryjny, aby uruchomić zbyt niskie ciśnienie paliwa?
Lub pompa paliwa wysokiego ciśnienia ma jakiś rodzaj filtra, który może warto sprawdzić, wyczyścić.

#8 ·
Regulator ciśnienia paliwa jest przykręcony do tyłu pompy wysokiego ciśnienia. O-ringi na tłoku mogą się zużywać lub poluzować i zablokować regulator.

#11 ·
Dziękuję wszystkim za pomoc. Znalazłem problem, którego nie widziałem jako powiązanego, ale rozwiązał mój problem. To był czujnik temperatury paliwa, który znajduje się na pompie paliwa wysokiego ciśnienia za filtrem paliwa. To był sporadyczny błąd w diagnostyce, czasami pokazywał -40° i za każdym razem, gdy wchodziłem w tryb awaryjny, widziałem to na czerwono, ale nie wiedziałem, że jest to związane z p0087 zbyt niskim ciśnieniem paliwa. To wszystko, mój samochód jeździ teraz bez problemów, jeszcze raz dziękuję!

#12 ·
Dziękuję wszystkim za pomoc. Znalazłem problem, którego nie widzę jako powiązanego, ale rozwiązał mój problem. To był czujnik temperatury paliwa, który znajduje się na pompie paliwa wysokiego ciśnienia za filtrem paliwa. Był to błąd przerywany w diagnostyce, czasami pokazywał -40° i za każdym razem, gdy wchodziłem w tryb awaryjny, widziałem to na czerwono, ale nie wiedziałem, że jest to związane z niskim ciśnieniem paliwa P0087. To wszystko, mój samochód jeździ teraz bez problemów, jeszcze raz dziękuję!
Jak wygląda ten czujnik i gdzie się znajduje?