Peugeot Forums banner

peugeot 2.2

11K views 9 replies 4 participants last post by  reliable406  
#1 ·
czy ktoś jeszcze ma z tym problemy?

#2 ·
Nieużywany w większości PSA od kilku lat, ponieważ 1.6 i 2.0 rozwijają teraz podobną moc. Na złomowiskach musi być mnóstwo dobrych, ponieważ wiele 607 i 807 jest złomowanych. Nie jestem mechanikiem, ale ten w naszym 807 był prawie bez zarzutu pomimo 225 tys. mil. Największym problemem jest wyciągnięcie wtryskiwaczy, aby można było zdjąć pokrywę zaworów w celu wymiany wygiętych wahaczy po awarii paska rozrządu.

#4 · (Edited)
2.2 w furgonetkach to silnik Forda używany przez Peugeota, to nie to samo 2.2 używane w 607 itp., który był dobrym, niezawodnym silnikiem, 2.2 w furgonetkach zawsze jest zepsuty!
tak, to 2.2 euro 4/5/6

silnik i awaria z powodu awarii pompy oleju

Ford współpracuje z PSA od wielu lat, myślę, że od 2001 roku budują te silniki razem.

#5 ·
2.2 to większa wersja Forda 2 litry, nie ma nic wspólnego z Peugeot, mylisz się z silnikami 2 litry i 2.2 DW używanymi w późniejszych modelach Mondeo, S-Max i tym podobnych, są to Peugeot, ale nie takie same jak silnik w furgonetce, który jest czystym Fordem.

Ford używał silników Peugeota od lat 80-tych, szczerze mówiąc, w Granadach i Sierrach z silnikami 504/505.

#6 ·
2.2 to większa wersja forda 2 litry, nie ma nic wspólnego z peugeot, mylisz się z silnikami 2 litry i 2.2 DW używanymi w późniejszych mondeos s max i tym podobnych, to peugeot, ale nie to samo co silnik dostawczy, który jest czystym fordem

Ford używał silników peugeot od lat 80-tych, szczerze mówiąc, w granadach i sierrach z silnikami 504/505
ech !

to furgon z 2013 roku i ma w nim silnik 2.2 psa, wypuścili 2.0 dopiero w 2016 roku, myślę, że z głowy

które nie są w custom transit

później wypuścili silnik 2.0 euro 6, który jest blokiem euro 4/5/6, po prostu zmienili układ paliwowy na system siemans z systemu denso crap, który ciągle wyskakuje z tłoków,

ale wciąż nie rozwiązali problemu awarii pompy oleju w tych silnikach, ponieważ wciąż używają pompy oleju euro 4, no cóż, ulepszonej, która wciąż jest tak samo do bani jak stara, tylko inne numery części

powinni byli trzymać się systemu oleju euro 3

założyli nawet większe miski olejowe w tych silnikach, próbując rozwiązać problemy z układem olejowym.

Śmieszy mnie to, że ford wydał wezwanie do serwisu dla wszystkich silników euro 4/5/6, aby wymienić pompy oleju, a Peugeot / Citroen/ fiat tego nie zrobił, bardzo dziwne

ale ten sam blok / głowice / i wtryskiwacze, OK różne turbosprężarki itp

i wszyscy producenci mają własne systemy paliwowe Przykład oprogramowania pcm itp

Ford zaczął nawet montować 2.2 w furgonach rwd w 2012 roku, a następnie przeszedł na 2.0 w 2015 roku

#8 ·
Nie wiem, czego nie rozumiesz, ponieważ silnik używany w boxerach itp. od 2006 roku był silnikiem FORD, takim samym jak Transit 2.2. Powodem, dla którego jest taki sam, jest to, że JEST to silnik Forda, jak mówisz, podatny na wszelkiego rodzaju problemy, w tym awarię pompy oleju.

Boxery do 2006 roku miały silnik DW12 2.2, to silnik Peugeota. Jeśli spojrzysz na listę, którą zamieściłeś z Wikipedii, jedynym wymienionym 2.2 jest wspomniany powyżej DW12.

Wspólne przedsięwzięcie, o którym wspomina, to SILNIK DV6 I PÓŹNIEJ silnik DW używany w mondeos s max focus itp.

Silniki Peugeota w samochodach, silniki Forda w furgonetkach

#9 ·
Wiem tylko, że miałem 6 różnych Peugeotów z silnikiem 2.2 i poza tym, że pierwszy potrzebował uszczelek wtryskiwaczy, były one dość niezawodne!! Wszystkie miały wysokie przebiegi i pod wieloma względami były o wiele lepsze niż jednostka 2-litrowa. Mój pierwszy i drugi (807) miał 135 KM, trzeci i czwarty (807 i 407) miał 170 KM, a dwa ostatnie (508) miały 204 KM. Gdyby nadal je montowali w samochodach, nadal bym wybierał ten wariant. Zastanawiałem się, czy umieszczą je w nowym 508 w przyszłym roku z mocą 240 KM. Wątpię jednak!!

Save
#10 ·
Tak, 2.2 był najlepszym silnikiem napędowym, ponieważ miał mnóstwo momentu obrotowego, ale ten, o którym mówimy, to silnik serii DW. Ten, o którym mówi Karl, to silnik Forda Puma, 2 bardzo różne silniki.

Save
You have insufficient privileges to reply here.