Aktualizacja do mojego poprzedniego posta w tym wątku.
Wczesne radia RD4 miały tylko JEDNO aktywne wejście AUX. Jeśli masz już zainstalowany moduł Bluetooth Hands Free, będzie on korzystał z tego portu.
Oznacza to, że nie ma dostępnego wejścia AUX 2, aby dodać możliwość przesyłania strumieniowego muzyki z telefonu przez radio !!
Późniejsze radia RD4 (z dwoma wejściami antenowymi) miały DWA dostępne wejścia AUX.
Co jest dziwne, to to, że można zaprogramować oba wejścia AUX za pomocą DIAGBOX, mimo że wejście AUX 2 nie jest obecne w sprzęcie !!
Pobrane z innego wątku na ten temat (po francusku) !!
Instrukcja (która jest dostarczana z kablem Peugeot AUX) obejmuje 2 wersje Blaupunkt RD4, nie jestem pewien, czy te wersje to to, co na niektórych forach nazywają LEVEL1 i LEVEL2. Może być. Różnią się tym, że jeden ma na tylnym panelu tylko JEDNO gniazdo w lewym dolnym rogu (jak u mnie) dla anteny - nazwijmy to LEVEL1 - a drugi ma DWA gniazda, jedno dla anteny, a drugie do innego użytku - nazwijmy to LEVEL2. Oba te radia mają po prawej stronie tylnego panelu ten sam typ gniazda dla kabli danych i aux.
Dla LEVEL1 RD4 - tylko jeden port aux może działać, a mianowicie AUX1 i jest ALBO przydzielony i skonfigurowany do użytku z HFK LUB 9706.AG. W moim przypadku zdecydowałem się użyć go z 9706.AG, dlatego nie mogę obsługiwać HFK, chyba że usunę 9706.AG i pójdę do dealera Peugeota, aby ponownie skonfigurować AUX1.
Dla LEVEL2 RD4 - na AUX1 można go skonfigurować ALBO dla 9706.AG LUB HFK. Ale jeśli skonfigurujesz AUX1 dla 9706.AG, NIE MOŻESZ używać AUX2 dla HFK. Aby używać OBU, musisz skonfigurować AUX1 dla HFK i AUX2 dla 9706.AG. I to jedyna kombinacja, tylko na LEVEL2 RD4, która pozwala na jednoczesne działanie zarówno źródła dźwięku, jak i zestawu głośnomówiącego.
Jeśli chodzi o okablowanie, i znowu mówię, że moja instrukcja NIE miała błędów - jak myślę, wszystkie instrukcje z ostatniego czasu - to wygląda tak:
AUX1: CZERWONY przewód (prawy kanał) - pin 4
BIAŁY przewód (lewy kanał) - pin 10
CZARNY przewód (masa) - pin 11
AUX2: CZERWONY przewód - pin 7
BIAŁY przewód - pin 1
CZARNY przewód - pin 2