Peugeot Forums banner

Co to jest obwód wysokiego ciśnienia paliwa U3FFF. Ciśnienie paliwa niższe niż wartość odniesienia?

17K views 6 replies 5 participants last post by  petej247  
#1 ·
Szanowna społeczności,

Niedawno napisałem prośbę o informacje na temat pewnych kodów błędów, które generuje mój silnik diesla 1.6 blue hdi z 2016 roku.

Po zabraniu mojego samochodu do warsztatu w celu odczytania kodu 2 tygodnie temu, został on wyczyszczony, ale następujący kod pojawił się ponownie przy drugim odczycie:

U3FFF Obwód wysokiego ciśnienia paliwa. Ciśnienie paliwa niższe niż wartość odniesienia - tymczasowe.

Czy możesz mi doradzić, jakiej usługi powinienem zażądać od warsztatu i jak poważny jest ten problem?

Dziękuję!
Ben

#4 ·
Mam ten sam problem. Przebieg to 123 tys. km, a filtr paliwa był wymieniany około 15 tys. km temu. Zazwyczaj ten komunikat pojawia się po kilku dłuższych zatrzymaniach i uruchomieniach. Różnica ciśnienia na szynie paliwowej wynosi 10-15 barów mniej niż wartość odniesienia pod obciążeniem i 5-10 barów na biegu jałowym. Czasami, gdy silnik zatrzymuje się na światłach, wartość odniesienia pozostaje na poziomie 350 barów, ale rzeczywiste ciśnienie spada do 4 barów. Czy to normalne?

#5 ·
Jeśli filtr paliwa został wymieniony, prawdopodobnie jest to regulator ciśnienia paliwa na pompie HP uszkodzonego wtryskiwacza. Czy masz jakieś inne objawy, takie jak głośne stukanie diesla lub słaby rozruch na zimno?

#7 ·
Jeśli filtr paliwa został wymieniony, prawdopodobnie jest to regulator ciśnienia paliwa na pompie HP uszkodzonego wtryskiwacza. Czy masz jakieś inne objawy, takie jak głośne stukanie diesla lub słaby rozruch na zimno?
Cześć, mam ten sam kod błędu i wymieniłem filtr około 5/6 tygodni temu, ponieważ myślałem, że filtr może być przyczyną błędu. Objawy obejmują nierówną pracę silnika, gdy regeneracja jest wymagana i włączona. Ciśnienie paliwa wydaje się w dużej mierze śledzić żądaną wartość.

Ja mam

Dodaną ciecz PATS
Wymienioną pompę płynu PATS
Wymieniony filtr paliwa
DPF wyczyszczony i regeneracja miała miejsce

Problem wydaje się teraz polegać na: Regeneracja włączona (powiadomienie z czytnika), nierówna praca silnika i prawie natychmiastowa kontrolka serwisowa / kontrolka silnika / ryzyko zatkania DPF / błąd U3FFF (FF)

Najnowsze zrzuty ekranu poniżej - z góry dziękuję za wszelkie rady.

Image

Image

Image