Peugeot Forums banner
81 - 93 of 93 Posts
I czy nigdy nie będzie można zaktualizować? A mapy też nie działają?
Mapy dla tego systemu NAC Wave 3 są teraz przestarzałe, ponieważ miał on zainstalować specjalne oprogramowanie układowe, które konwertuje go na NAC Wave 4 - a następnie używać map dla tego NAC Wave 4. Ale najpierw musisz zainstalować to oprogramowanie konwertujące, co jest niemożliwe, ponieważ certyfikaty podpisu wygasły. Musisz więc poczekać, aż PSA/Stellantis wyda inne oprogramowanie układowe podpisane ważnymi certyfikatami.
Powinieneś złożyć skargę do nich!

rui.saraiva Cześć! Dziękuję za Twoją pracę! Po ostatniej aktualizacji 21.08.90.52 na moim Peugeot 3008 II 2018 mam problem z połączeniem Android Auto - połączenie zrywa się co ~5 minut. To bardzo smutne, ponieważ ta aktualizacja może być ostatnią, a mój problem pozostanie na zawsze. Chcę coś zrobić z tym gównem. I teraz widzę tylko jeden sposób - kupić inny, ten sam moduł NAC z inną zainstalowaną wersją NAC Wave 2. Co myślisz o tym rozwiązaniu i jeśli jest w porządku, jak je poprawnie zainstalować, podłączyć i zarejestrować?

Cześć,

Kilka lat temu wymieniłem moją jednostkę multimedialną SMEG na NAC Wave 2. Rozważam teraz zainstalowanie najnowszego oprogramowania układowego dla tego urządzenia, ale wydaje się, że w tym celu trzeba pobrać plik licencji na podstawie 20-cyfrowego szesnastkowego numeru seryjnego (UIN) urządzenia NAC.

Niestety, wydaje się, że nie mogę znaleźć tego UIN w żadnym miejscu na urządzeniu. Rozłożyłem nawet urządzenie na części, ale nie znalazłem żadnego 20-cyfrowego UIN

Jakieś sugestie, jak zdobyć UIN NAC?

Narzędzie psa-arduino-nac wyświetla strefę:
| F18C | Numer seryjny |

Ale ten numer jest całkowicie numeryczny i

Cześć,

Kilka lat temu wymieniłem moją jednostkę multimedialną SMEG na NAC Wave 2. Rozważam teraz zainstalowanie najnowszego oprogramowania układowego dla tego urządzenia, ale w tym celu wydaje się, że trzeba pobrać plik licencji w oparciu o 20-cyfrowy szesnastkowy numer seryjny (UIN) urządzenia NAC.

Niestety nie mogę znaleźć tego UIN w żadnym miejscu na urządzeniu. Zdemontowałem nawet całą jednostkę, ale nie znalazłem żadnego 20-cyfrowego UIN

Narzędzie psa-arduino-nac wyświetla strefę:
| F18C | Numer seryjny |

Ale ten numer jest całkowicie numeryczny i

Cześć,

Wątpię w sens aktualizacji oprogramowania układowego Wave2 NAC, chyba że jest bardzo stary. W szczególności jedyna wersja, którą można dziś zainstalować, 21.08.90.52, nic nie dodaje, zgodnie ze wszystkimi opiniami. Aktualizacja oprogramowania układowego zawsze wiąże się z niewielkim ryzykiem, ale ryzykiem. Osobiście, jeśli nie mam żadnych problemów, nie aktualizuję.

Jeśli absolutnie nalegasz na aktualizację, zwykle nie potrzebujesz pliku licencji na dysku USB, pod warunkiem, że NAC ma dostęp do sieci za pośrednictwem samodzielnego modułu telematycznego, Wi-Fi lub sparowanego i prawidłowo skonfigurowanego smartfona. Licencja zostanie wówczas uzyskana drogą radiową.

W przeciwnym razie, aby znaleźć UIN NAC, po prostu wyeksportuj konfigurację na dysk USB w formacie FAT32. Dysk nie musi być pusty. Wyeksportowane pliki są niewielkie.

Koła zębate w prawym górnym rogu ekranu dotykowego ==> Opcje ==> Administracja systemu ==> Informacje o systemie

Po prawej stronie znajduje się przycisk "Eksportuj konfigurację". UIN zostanie znaleziony w nazwach eksportowanych plików w katalogu głównym klucza (.xml i .txt).

Uwaga: Tłumaczenie Google.

Cześć,

Wątpię w sens aktualizacji oprogramowania układowego Wave2 NAC, chyba że jest bardzo stare. W szczególności jedyna wersja, którą można dziś zainstalować, 21.08.90.52, nic nie dodaje, zgodnie ze wszystkimi opiniami. Aktualizacja oprogramowania układowego zawsze wiąże się z niewielkim ryzykiem, ale ryzykiem. Osobiście, jeśli nie mam żadnych problemów, nie aktualizuję.

Jeśli absolutnie nalegasz na aktualizację, zwykle nie potrzebujesz pliku licencji na dysku USB, pod warunkiem, że NAC ma dostęp do sieci za pośrednictwem samodzielnego modułu telematycznego, Wi-Fi lub sparowanego i prawidłowo skonfigurowanego smartfona. Licencja zostanie wtedy uzyskana drogą radiową.

W przeciwnym razie, aby znaleźć UIN NAC, po prostu wyeksportuj konfigurację na dysk USB w formacie FAT32. Dysk nie musi być pusty. Wyeksportowane pliki są niewielkie.

Koła zębate w prawym górnym rogu ekranu dotykowego ==> Opcje ==> Administracja systemem ==> Informacje o systemie

Po prawej lewej stronie :( znajduje się przycisk "Eksportuj konfigurację". UIN znajdziesz w nazwach wyeksportowanych plików w katalogu głównym klucza (.xml i .txt).

Uwaga: Tłumaczenie Google.
Dzięki!, znalazłem to i pobrałem plik klucza licencyjnego dla najnowszego oprogramowania układowego

Próbowałem zaktualizować, będąc połączonym z Wi-Fi bez pliku licencji, ale otrzymałem komunikat „niekompatybilne oprogramowanie układowe”.

Zgadzam się, że aktualizacja oprogramowania układowego zawsze wiąże się z ryzykiem. Mam pewne problemy z ponownym uruchamianiem, czasem ponownego uruchamiania i niektórymi problemami związanymi z Android Auto. między innymi. Nie mam pojęcia, czy nowsze oprogramowanie układowe naprawia niektóre z nich, ponieważ nie ma informacji o wydaniu.

Moja obecna wersja oprogramowania układowego to (21.08.22.32_NAC-r1 / 24 lipca 2019), czyli 5 wersji starsza niż najnowsza.

Myślę, że spróbuję.

Dzięki!, znalazłem to i pobrałem plik klucza licencyjnego dla najnowszego oprogramowania.

Próbowałem zaktualizować, będąc połączonym z Wi-Fi bez pliku licencji, ale otrzymałem komunikat „niekompatybilne oprogramowanie układowe”.

Zgadzam się, że aktualizacja oprogramowania układowego zawsze wiąże się z ryzykiem. Mam pewne problemy z ponownym uruchamianiem, czasem ponownego uruchamiania i niektórymi problemami związanymi z Android Auto. między innymi. Nie mam pojęcia, czy nowsze fw naprawiają niektóre z nich, ponieważ nie ma informacji o wydaniu.

Moja obecna wersja fw to (21.08.22.32_NAC-r1 / 24 lipca 2019), czyli 5 wersji starsza niż najnowsza.

Myślę, że spróbuję.
Jeśli masz komunikat „Wersja niezgodna ze sprzętem” bez licencji na dysku USB, oznacza to, że NAC nie otrzymuje dostępu do sieci.

Mam wersję 21.07.67.32 i mój NAC działa dobrze.

Czasami wydaje się, że nowa wersja rozwiązuje problem, ale w rzeczywistości jest to wynik zresetowania wszystkiego poprzez ponowne załadowanie systemu. Często, gdybyś mógł ponownie załadować dokładnie tę samą wersję, wynik byłby taki sam.

Jeśli masz komunikat "Wersja niezgodna ze sprzętem" bez licencji na dysku USB, oznacza to, że NAC nie ma dostępu do sieci.

Mam wersję 21.07.67.32 i mój NAC działa bez zarzutu.

Czasami wydaje się, że nowa wersja rozwiązuje problem, ale w rzeczywistości jest to wynik zresetowania wszystkiego poprzez ponowne załadowanie systemu. Często, gdybyś mógł ponownie załadować dokładnie tę samą wersję, wynik byłby taki sam.
NAC miał aktywne, działające połączenie Wi-Fi, ale komunikat "wersja niezgodna ze sprzętem" wciąż się pojawiał. Czytałem, że wielu innych doświadczyło tego samego problemu.

Dziś rano zaktualizowałem oprogramowanie układowe NAC po raz pierwszy i ostatni bez żadnych problemów (używając plików licencyjnych). Zaraz po aktualizacji zauważyłem już pewne różnice wizualne w Android Auto, które teraz również wyświetla się jako osobne wejście źródłowe (zamiast usb).

nawiasem mówiąc, aktualizacja zajęła około 20 minut.

NAC miał aktywne, działające połączenie Wi-Fi, ale komunikat „wersja niezgodna ze sprzętem” wciąż się pojawiał. Czytałem, że wielu innych doświadczyło tego samego problemu.

Dziś rano zaktualizowałem oprogramowanie układowe NAC po raz pierwszy i ostatni, bez żadnych problemów (używając plików licencyjnych). Zaraz po aktualizacji zauważyłem już pewne różnice wizualne w Android Auto, które teraz również pojawia się jako oddzielne wejście źródłowe (zamiast usb).

Przy okazji, aktualizacja zajęła około 20 minut.
Nie wiem, dlaczego nie udało Ci się uzyskać licencji OTA.

Mogę korzystać z Android Auto bez żadnych problemów z moją starą wersją 21.07.67.32! Nie zmieniam zdania! Wydaje się, że to nie TA wersja, ale ponowne uruchomienie systemu, które przywraca wszystko na właściwe tory. Tajemnice NAC!

Najważniejsze jest to, że Twój problem został rozwiązany.:)

Witajcie wszyscy
Utknąłem również z ostatnią aktualizacją, a mój ekran zablokował się na niebieskim z komunikatem "Ładowanie oprogramowania na żądanie".
Garaż Peugeota poinformował mnie, że nie mogą nic zrobić z tym problemem, ale:
Włożyłem pendrive USB 64 GB z ostatnią wersją aktualizacji MAP i na szczęście zadziałało u mnie, teraz mam znowu swój system i nigdy więcej nie spróbuję aktualizacji.

Dzień dobry, jestem w Ekwadorze i mój 3008 ma mapy Europy. Jak mogę zmienić na wersję południowoamerykańską? Co mi radzicie? To jest 3008 GT Line 2019.
Przejdź do tej strony:
NAC & RCC Updates

Wprowadź numer VIN swojego 3008, a my przekierujemy Cię do właściwej strony pobierania. Mam nadzieję, że dla Twojego dobra to nie NAC Wave3.

Mapa dla Ameryki Południowej to "Latam".

81 - 93 of 93 Posts