Peugeot Forums banner
21 - 40 of 93 Posts
Te same skrypty, które codziennie wyszukują nowe aktualizacje, aby zbudować moją witrynę, będą mnie również ostrzegać o wszelkich zmianach w plikach. Dlatego wiem o nowym pliku z 3 grudnia (ma nowy plik certyfikatu, ale nie podpisali nim kodu...).

Więc wszelkie wiadomości będą publikowane tutaj.

A oto wiadomości.

Plik aktualizacji został dziś ponownie przesłany, ma ponownie status PUB, nowy rozmiar i, co ważniejsze, nowy certyfikat, a kod jest w końcu nim podpisany. Wygasa 8 listopada 2026 r.

A oto wiadomości.

Plik aktualizacji został dziś ponownie przesłany, ma ponownie status PUB, nowy rozmiar i, co ważniejsze, nowy certyfikat, a kod jest w końcu nim podpisany. Wygasa 8 listopada 2026 r.

Code:
{
  "updateType": "ovip-int-firmware-version",
  "updateVersion": "21.08.90.52_NAC-r0",
  "updateProvider": "CONTINENTAL",
  "updateId": "001315031666020829",
  "updateDate": "2025/01/08 14:08:27",
  "updateStatus": {
    "code": "PUB",
    "label": "Publié"
  }
}
Code:
> curl --head https://ds4emloty3shq.cloudfront.net/CONTINENTAL/NAC_EU/ovip-int-firmware-version/PSA_ovip-int-firmware-version_21-08-90-52_NAC-r0_NAC_EUR_WAVE2.tar
HTTP/1.1 200 OK
Content-Type: application/octet-stream
Content-Length: 2729062912
Connection: keep-alive
Date: Thu, 09 Jan 2025 15:57:00 GMT
Last-Modified: Thu, 09 Jan 2025 08:40:10 GMT
Code:
> openssl smime -in SWL/001315031666020829/MediaHeader/MediaVersion.ini -pk7out | openssl pkcs7 -print_certs -text | head
Certificate:
    Data:
        Version: 3 (0x2)
        Serial Number:
            7e:3e:30:93:b5:e0:50:3a:43:c3:02:68:b1:06:c4:1d:fb:35:db:b7
        Signature Algorithm: sha256WithRSAEncryption
        Issuer: C=FR, L=Paris, O=PSA Peugeot Citroen, OU=Certificate Authorities, OU=(c) PSA Peugeot Citroen - For authorized use only, OU=0002 319187308, CN=PSA - OVIP - Code signing - G1
        Validity
            Not Before: Nov  8 18:27:06 2023 GMT
            Not After : Nov  8 18:27:06 2026 GMT
        Subject: C=FR, L=Paris, O=PSA Peugeot Citroen, OU=Open Vehicle Infotainment Platform, OU=(c) PSA Peugeot Citroen - For authorized use only, CN=Continental \/ NAC \/ 1
Musieli cię słuchać!

rui.saraiva, czy możesz również udostępnić plik klucza 21.08.90.52_NAC-r0? Ponieważ w aplikacji aktualizacji Peugeota nadal wyświetlana jest wersja 21.08.87.32_NAC-r1 jako najnowsza. Więc pobrałem ją z Twojej strony, ale potrzebuję pliku .key, ponieważ nie działa, gdy podłączam samochód do Wi-Fi, aby automatycznie sprawdzić licencję online.

Nie używaj aplikacji MyPeugeot ani oprogramowania "Peugeot Update", ponieważ wciąż oferują starą aktualizację 21.08.87.32_NAC-r1, która ma również wygasłe certyfikaty (to PSA/Stellantis, nie mogą od razu zrobić wszystkiego dobrze).

Pobierz bezpośrednio z linku cloudfront -

Wyodrębnij aktualizację pliku .tar na sformatowany w FAT32 pendrive i to wszystko. Nie potrzebujesz cyfrowej licencji/klucza (który jest specyficzny dla tej wersji ORAZ dla Twojego samochodu), jeśli połączysz swój samochód z internetem - może to być aktywna i dostępna subskrypcja usług Connected, sieć Wi-Fi lub tethering telefonu (udostępnianie danych mobilnych przez Bluetooth).

EDIT:
Właściwie, ponieważ ta najnowsza wersja nie jest ponownie w statusie PUB, możesz potrzebować cyfrowej licencji/klucza na pendrive:

Code:
{
  "fileName": "PSA_ovip-int-firmware-version_21-08-90-52_NAC-r0_NAC_EUR_WAVE2.tar",
    "code": "AVC",
    "label": "En attente de validation fournisseur"
  }
}

Nie używaj aplikacji MyPeugeot ani oprogramowania "Peugeot Update", ponieważ nadal oferują starą aktualizację 21.08.87.32_NAC-r1, która ma również wygasłe certyfikaty (to PSA/Stellantis, nie mogą zrobić wszystkiego dobrze za pierwszym razem).

Pobierz bezpośrednio z linku cloudfront -

Wyodrębnij aktualizację pliku .tar na sformatowany w FAT32 pendrive i to wszystko. Nie potrzebujesz cyfrowej licencji/klucza (który jest specyficzny dla tej wersji ORAZ dla Twojego samochodu), jeśli połączysz swój samochód z internetem - może to być aktywna i dostępna subskrypcja usług Connected, sieć Wi-Fi lub tethering telefonu (udostępnianie danych mobilnych przez Bluetooth).

EDIT:
Właściwie, ponieważ ta najnowsza wersja nie jest ponownie w statusie PUB, możesz potrzebować cyfrowej licencji/klucza na pendrive:

Code:
{
  "fileName": "PSA_ovip-int-firmware-version_21-08-90-52_NAC-r0_NAC_EUR_WAVE2.tar",
    "code": "AVC",
    "label": "En attente de validation fournisseur"
  }
}
Właśnie spróbowałem zainstalować to zgodnie z Twoją metodą, ale niestety tutaj również daje wersję niezgodną ze sprzętem. Więc niestety ta możliwość również się kończy.

@Changedforlife : Czy pobrałeś również klucz licencyjny ("license_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx_yyyyyyyyyyyyyyyyyy.key") i skopiowałeś go do folderu "\license"?

Amazon CloudFront to znana sieć CDN (Content Delivery Network). PSA/Stellantis zaczął jej używać pod koniec 2022 roku do udostępniania aktualizacji oprogramowania układowego. Wcześniej używali własnego, bardzo wolnego serwera majestic-web.mpsa.com.

@rui.saraiva Zrobiłem to tak, jak powiedziałeś, pobrałem najnowszą wersję (21.08.90.52_NAC-r0) z linku, który udostępniłeś, i wyodrębniłem ją do USB FAT32 w katalogu głównym, tak aby folder SWL znajdował się w katalogu głównym urządzenia USB, i połączyłem mój samochód z internetem przez hotspot (próbowałem również z tetheringiem przez bluetooth), ale nadal otrzymywałem błąd "Wersja niezgodna ze sprzętem", dlatego poprosiłem o klucz.
Ale skąd mogę pobrać klucz do najnowszej wersji? Na stronie Peugeot update udostępniają klucz dla 21.08.87.32_NAC-r1, a w nazwie pliku klucza, który wygląda jak license_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx_yyyyyyyyyyyyyyyyyy.key, znaki yyyy to tak naprawdę nazwa folderu, który znajduje się w folderze SWL, a te numery są różne dla 21.08.87.32_NAC-r1 i 21.08.90.52_NAC-r0
Czy myślisz, że mogę użyć klucza z Peugeot Update (dla wersji 21.08.87.32_NAC-r1), ale zmienić jego nazwę na license_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx_001315031666020829.key?

@Changedforlife : Czy pobrałeś również klucz licencyjny ("license_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx_yyyyyyyyyyyyyyyyyy.key") i skopiowałeś go do folderu "\license"?

Amazon CloudFront to znana sieć CDN (Content Delivery Network). PSA/Stellantis zaczęło jej używać pod koniec 2022 roku do udostępniania aktualizacji oprogramowania układowego. Wcześniej używali własnego, bardzo wolnego serwera majestic-web.mpsa.com.
Dzięki za odpowiedź i rozumiem....

Jeśli podążam za linkiem, który tutaj opublikowałeś. Kiedy rozpakowuję ten TAR, znajdują się w nim tylko pliki SWL i Updateinfo.xml. Więc który klucz masz na myśli? I gdzie mogę go znaleźć?

@rui.saraiva
Zrobiłem to tak, jak powiedziałeś, pobrałem najnowszą wersję (21.08.90.52_NAC-r0) z linku, który udostępniłeś, i wyodrębniłem ją do USB FAT32 w katalogu głównym, tak aby folder SWL znajdował się w katalogu głównym urządzenia USB, i połączyłem mój samochód z internetem przez hotspot (próbowałem również z tetheringiem przez Bluetooth), ale nadal otrzymywałem błąd "Wersja niezgodna ze sprzętem", dlatego poprosiłem o klucz.
Ale skąd mogę pobrać klucz do najnowszej wersji? Na stronie Peugeot update udostępniają klucz dla wersji 21.08.87.32_NAC-r1, a w nazwie pliku klucza, który wygląda jak license_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx_yyyyyyyyyyyyyyyyyy.key, znaki yyyy to tak naprawdę nazwa folderu, który znajduje się w folderze SWL, a te numery są różne dla wersji 21.08.87.32_NAC-r1 i 21.08.90.52_NAC-r0
Czy uważasz, że mogę użyć klucza z Peugeot Update (dla wersji 21.08.87.32_NAC-r1), ale zmienić jego nazwę na license_xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx_001315031666020829.key?
Zrobiłem to samo i też chcę wiedzieć, jaka jest odpowiedź.

21 - 40 of 93 Posts