Peugeot Forums banner

Problem z Vauxhall Astra

3.4K views 5 replies 5 participants last post by  bridplumber  
#1 ·
Mój znajomy ma Astrę 1.6 benzyna z 2000 roku. Wymienił rozrusznik kilka dni temu, ale teraz samochód sprawia problemy.

Uruchomił się bez kluczyka, uruchamia się po prostu kołysząc samochodem. Blokada kierownicy włączyła się podczas jazdy, a jedynym sposobem na wyłączenie samochodu było zgaszenie silnika. Światła stopu są włączone, a w samochodzie nie ma kluczyka.

Jeszcze nie widziałem samochodu, więc mogę tylko oprzeć się na tym, co powiedziano mi przez telefon.

Wydaje mi się to bardzo dziwne, czy ma to coś wspólnego z tym rozrusznikiem, który właśnie został zamontowany...:confused:

#2 ·
Powiedziałbym, wyjmij akumulator na 20 minut, Vauxhalle mogą być wredne z powodu zasilania, czy odłączyli akumulator, gdy wymieniali rozrusznik? Wszystko to brzmi jakby samochód miał usterkę elektryczną.

Jak w większości samochodów, gdy zostały zmostkowane, światła stopu pozostają włączone.

Czy blokada kierownicy się włączyła, czy EPS przestało działać?

Mam Vauxhalla Merivę, która robiła dziwne rzeczy, aż w końcu się zepsuła i nowy komputer to naprawił.

Mam nadzieję, że to pomoże.

#4 ·
Jest akumulator + dotykający zapłonu, przede wszystkim spróbowałbym odłączyć włącznik światła stopu, a następnie sprawdzić tylne światła, jeśli problem nadal występuje. Gdybyś był bliżej mnie, przyszedłbym to zobaczyć. Szukasz czarnego kabla dotykającego czerwonego w jakimś miejscu :nod: Miałem ten problem wcześniej w Astrze, powodzenia :thumb: