Peugeot Forums banner

Przerwa na świecach zapłonowych w 1.4 8v?

14K views 14 replies 4 participants last post by  chrisb1357  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Chcę wymienić świece zapłonowe w S Reg 1998 306 1.4 8v i nie jestem pewien, jaki powinien być odstęp, ponieważ w instrukcji Haynesa jest napisane 0,9 mm, ale na kilku stronach internetowych jest napisane 0,7 mm.

#3 ·
Stary trik polegał na użyciu paczki papierosów i otwarciu klapki, a następnie mierzeniu grubością kartonu, dobre proste czasy, co! Po prostu robię to na oko i mam wygiętą część równą i prostą, więc z pudełka i małego stuknięcia. Można znaleźć odpowiednią szczelinę dla swojego osprzętu i kupić szczelinomierze.

#4 ·
Przepraszam, zapomniałem wspomnieć, że mam kilka szczelinomierzy i chodziło mi tylko o rozmiar szczeliny, który chciałem znać.

Zauważyłem, że niektóre marki podają jeden rozmiar, a inna marka poda inny rozmiar szczeliny. Czy powinienem kierować się rozmiarem producenta świec zapłonowych czy rozmiarem szczeliny podanym przez Haynesa?

Chris

#5 ·
Jeśli producent ma rozmiar dla Twojego dopasowania, to jeśli jest on prawie taki sam, jak mówi Peugeot, to go weź, ale osobiście nie martwiłbym się zbytnio, o ile szczelina jest dość bliska, myślę, że możesz się pomylić tylko wtedy, gdy szczelina jest bardzo duża lub mała.
Moim zdaniem

#9 ·
Używam profesjonalnego zestawu narzędzi Halfords, mam go od lat. Gniazda trochę się chwieją na przedłużkach, co jest bardzo przydatne.

Wysłane z mojego produktu nie-Apple za pomocą aplikacji AutoGuide.Com Free

#10 ·
To gniazdo jest bardzo drogie, idź do lokalnego warsztatu samochodowego, kosztuje tylko około 4 funtów

Wysłane z mojego produktu nie-Apple za pomocą aplikacji AutoGuide.Com Free

#12 ·
Zasada, którą się kierowałem, to dokręcenie ręką i pół obrotu.
Jeśli masz na nich podkładkę, zwykle można je zgniatać o około 1 mm. Spodziewam się, że będzie dla nich jakiś kąt dokręcania, ale poczujesz to, gdy wtyczka się dokręci.
:rolleyes:
Aha i trzymaj klucz płasko i obracaj jedną ręką, a drugą trzymaj górę, bo inaczej możesz urwać łeb, jeśli to ma sens.

#14 ·
Jesteś pewien, że mają 16 mm? Mój zestaw kluczy nasadowych Halfords Pro ma nasadkę 10 mm i 14 mm, nie wyobrażam sobie, żeby było tak wiele wariacji? Szkoda, że nie będę mógł użyć mojego eleganckiego nowego zestawu kluczy, żeby wyjąć świece?