Peugeot Forums banner
81 - 100 of 123 Posts
@giulio.panciroli : Czy próbowałeś tetheringu telefonu? Sprawdź również, czy masz włączone MENU, Ustawienia, Mapę i "Zezwalaj na wysyłanie informacji".

@arturtryniszewski : To jest NAC Wave 2, więc w tej chwili można aktualizować tylko mapy/kartografię.
Witaj szczerze, mam problem z aktualizacją oprogramowania w moim samochodzie, kupiłem go tydzień temu. Jest to Peugeot 3008 II 2016 1.6 Blue-HDi GT-Line. Problem polega na tym, że nie mogę zaktualizować oprogramowania, cały czas otrzymuję błąd niezgodnej wersji, czy jest jakiś sposób, aby to obejść? Numer VIN to VF3MCBHZWGS131412.

Cześć, mam 308 VF3LCYHYPJS425986, na której jest napisane nac wave 2. Mam problemy z aktualizacją, ponieważ jest napisane, że jest zły sprzęt. Próbowałem tetheringu itp. W sekcji pobierania oprogramowania tutaj sites.google.com/view/nac-rcc/system/nac/wave-2 jest linia przez najnowszą aktualizację. Mogę ją pobrać, ale co oznacza ta linia? Czy wystarczy skopiować te pliki na USB i powinno działać?
Tanx, Erwin

Jak już wyjaśniono we wcześniejszych postach, od 3 listopada 2024 r. nie można zainstalować ŻADNEJ wersji oprogramowania układowego dla systemu informacyjno-rozrywkowego NAC Wave 2 (21.xx.xx.xx) - wszystkie są podpisane wygasłymi certyfikatami i zobaczysz ogólny błąd "wersja niezgodna ze sprzętem" podczas próby instalacji.

Od 13 grudnia 2024 r. PSA/Stellantis usunęło status PUB (Published) z najnowszej wersji oprogramowania układowego 21.08.90.52_NAC-r0, a wszystko, co używa interfejsu API Majestic (Peugeot Update, MyPeugeot, ServiceBox itp.) ogłasza teraz poprzednią wersję 21.08.87.32_NAC-r1 jako najnowszą - dlatego ma przekreślenie na mojej stronie.

Musisz wyodrębnić aktualizację pliku .tar (to tak jak plik .zip) na pendrive'a sformatowanego w FAT32, ale ponieważ wszystkie są podpisane wygasłymi certyfikatami, zobaczysz błąd "wersja niezgodna ze sprzętem".

Cześć, czy jest coś nowego w sprawie aktualizacji? Próbowałem zaktualizować przez Peugeot Update, pobrałem mapy i FW, ale mam błąd "wersja niezgodna ze sprzętem".

Dziś spróbuję tylko z mapami. Teraz mam wersję map 3.x, może powinienem najpierw zaktualizować do wcześniejszej wersji, takiej jak 10 lub coś, czy to nie ma sensu? Dzięki

VIN: VF38UAHWTHL031457

Edycja: Ok, zrobiłem tylko aktualizację map i zadziałało :)

@giulio.panciroli Jak pisałem, usługi połączone nie są powiązane z wersją systemu informacyjno-rozrywkowego... Jednym z typowych problemów jest BTA, który obsługuje tylko sieci 2G (GPRS) i 3G (LTE), które są wyłączane w całej Europie. Czy próbowałeś udostępnić internet z telefonu (udostępnić dane mobilne przez Bluetooth)?

Próbowałem zainstalować aktualizację ekranu dotykowego o nazwie 44.06.44.22_NAC.r0, która kończy się niepowodzeniem z tym samym błędem co powyżej.
Próbowałem udostępniania sieci przez Bluetooth, ponieważ samochód wydaje się niechętny do łączenia się z hotspotem Wi-Fi (mówi, że łączy się w nieskończoność).
Samochód to model e2008 z roku 2023, ale wyprodukowany pod koniec 2022 roku.

Jakieś pomysły?

@Leafhage: W przypadku systemu NAC Wave 4 problem "Wersja niezgodna ze sprzętem" nadal występuje. Najnowsza wersja w statusie PUB (czyli ta, która jest oferowana w Peugeot Update/MyPeugeot) to stara wersja 44.06.44.22_NAC-r0. Ale ta wersja pochodzi z 2022 roku i ma już wygasłe certyfikaty. Kolejne 2 wersje, 44.07.05.22_NAC-r0 i 44.07.33.32_NAC-r0, wciąż mają ważne certyfikaty, ale są teraz w statusie AVP ("En attente de validation PSA"). Wymagają więc instalacji offline z plikiem licencji na pendrive.

Istnieje "nowa" wersja testowa 44.07.33.32_NAC-r0 z 16 stycznia 2025 roku, która powinna zostać wkrótce wydana.

@Leafhage: W przypadku systemu NAC Wave 4 problem "Wersja niezgodna ze sprzętem" nadal występuje. Najnowsza wersja w statusie PUB (czyli ta, która jest oferowana w Peugeot Update/MyPeugeot) to stara 44.06.44.22_NAC-r0. Ale ta wersja pochodzi z 2022 roku i ma już wygasłe certyfikaty. Kolejne 2 wersje, 44.07.05.22_NAC-r0 i 44.07.33.32_NAC-r0, obie nadal mają ważne certyfikaty, ale są teraz w statusie AVP ("En attente de validation PSA"). Wymagają więc instalacji offline z plikiem licencji na pendrive.

Istnieje "nowa" wersja testowa 44.07.33.32_NAC-r0 z 16 stycznia 2025 roku, która powinna zostać wkrótce wydana.
Brzmi to szaleńczo, pobieranie najnowszego oprogramowania jest możliwe nawet wtedy, gdy oprogramowanie wygasło.

Czy istnieje łatwe obejście, aby uzyskać również wygasłe wersje, które wymagają instalacji offline? Jak je pobrać i jak osobno umieścić plik na USB?
Czy powinienem po prostu poczekać i zobaczyć, czy aplikacja wkrótce przełączy się na nadchodzącą aktualizację 2025?

Witajcie wszyscy. Na mojej NAC Wave 2 aktualizacja przebiegła pomyślnie, z pendrive'em wykonanym przez aplikację. Mam 3008/2019 Allure. Ale na 3008 Bluhdi / GT Line mojego kolegi znowu pojawiła się wersja niezgodna ze sprzętem. Aplikacja podała tę samą wersję oprogramowania. Czy ktoś ma pomysł, dlaczego tak się dzieje?

Cześć. Czy są jakieś informacje na temat aktualizacji (42.03.33.42_NAC-rO). To jedyna aplikacja Peugeota, która mi to oferuje. I mogę pobrać mapy tylko razem z oprogramowaniem. Ale kończy się na "wersja nie jest kompatybilna ze sprzętem". Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Dzięki.

@povilas Masz system informacyjno-rozrywkowy NAC Wave 3 (Twoja aktualna wersja oprogramowania to 3x.xx.xx.xx). Wersja 42.03.33.42_NAC-r0 oferowana przez Peugeot Update dla tego systemu to specjalny pakiet, który konwertuje go na NAC Wave 4, a także zawiera mapy map-eur_10.0.0-r0 (już dla Wave 4, ponieważ wszystkie zainstalowane mapy/kartografia zostaną usunięte podczas konwersji) - dlatego ma ponad 23 GB. Niestety, ten pakiet został wydany dawno temu (2021), ma również wygasłe certyfikaty podpisu, a Wave 3 wydaje się zapomniany przez PSA/Stellantis od tego czasu.

@povilas Masz system informacyjno-rozrywkowy NAC Wave 3 (Twoja aktualna wersja oprogramowania układowego to 3x.xx.xx.xx). Wersja 42.03.33.42_NAC-r0 oferowana przez Peugeot Update dla tego systemu to specjalny pakiet, który konwertuje go na NAC Wave 4, a także zawiera mapy map-eur_10.0.0-r0 (już dla Wave 4, ponieważ wszystkie zainstalowane mapy/kartografia zostaną usunięte podczas konwersji) - dlatego ma ponad 23 GB. Niestety, ten pakiet został wydany dawno temu (2021), ma również wygasłe certyfikaty podpisane, a Wave 3 wydaje się być zapomniany przez PSA/Stellantis od tego czasu.
Dziękuję za odpowiedź.

@Leafhage Dla NAC Wave 4 wydaje się, że wersja oprogramowania układowego 44.07.33.32_NAC-r0 jest ponownie dostępna w statusie PUB.
Powinna być możliwa aktualizacja za pomocą oprogramowania Peugeot Update lub instalacji online (bez klucza licencyjnego na pendrive USB).

Code:
{
  "updateType": "ovip-int-firmware-version",
  "updateVersion": "44.07.33.32_NAC-r0",
  "updateProvider": "CONTINENTAL",
  "updateId": "001315031692686757",
  "updateDate": "2025/01/28 12:39:24",
  "fileName": "PSA_ovip-int-firmware-version_44-07-33-32_NAC-r0_NAC_EUR_WAVE4.tar",
  "updateStatus": {
    "code": "PUB",
    "label": "Opublikowano"
  }
}
@mitko0806 Dla NAC Wave 2 pendrive USB musiał zostać przygotowany po 17 stycznia 2024 r. Wcześniej plik aktualizacji .tar jest podpisany wygasłym certyfikatem.

Code:
{
  "updateType": "ovip-int-firmware-version",
  "updateVersion": "21.08.90.52_NAC-r0",
  "updateProvider": "CONTINENTAL",
  "updateId": "001315031666020829",
  "updateDate": "2025/01/17 15:47:36",
  "updateStatus": {
    "code": "PUB",
    "label": "Opublikowano"
  }
}
Dzięki za pomoc, zadziałało z aplikacją Peugeot Update i nowszą wersją!

81 - 100 of 123 Posts