Peugeot Forums banner
21 - 40 of 123 Posts
Chętnie pomogę, gdzie mogę @wfafl

OK! I co? Jakieś wskazówki dotyczące przyczyny błędu?
Dziękuję.

Chciałbym, żeby tak było. Jak widać powyżej, próbowałem tego wszystkiego i ten sam błąd.
Myślę, że połączenie internetowe jest z powodu licencji, TomTom.
Dziękuję.
Jak pisałem wcześniej, samochód jest nowy (2 tygodnie), Peugeot 5008 GT Line. Byłem zaskoczony, gdy odkryłem, że oprogramowanie i mapy wymagały aktualizacji, to NOWY samochód. Znalazłem "Peugeot Update", pobrałem go, zainstalowałem i uruchomiłem. Pobrano oprogramowanie i mapy, użyłem pendrive'a 64 GB, który już miałem i który został sformatowany przez "Peugeot Update" przed skopiowaniem na niego oprogramowania. Zawsze zgodnie z instrukcjami i, jak pisałem wcześniej, wynik był następujący: "Wersja niezgodna ze sprzętem". Naprawdę? Po zrobieniu tego wszystkiego "Peugeot Update" zapytał? Kilka razy!
Po kilku dniach czytania forów, zdobywaniu doświadczeń z nowym pendrive'em 32 GB, nic. Dziś postanowiłem spróbować ponownie, ale skopiowałem plik klucza, który pobrałem z Internetu (https://majestic-web.mpsa.com/mjf00-web/rest/LicenseDownload?mediaVersion=...) z tą samą nazwą/numerem pliku, co ten z "Peugeot Update", do głównego katalogu pendrive'a (wcześniej był w innym katalogu), wziąłem pendrive'a do samochodu i ... zadziałało!

Do Peugeota:
Naprawdę Peugeot? Kilka dni/wiele godzin, kolejny nowy pendrive (32 GB), a wszystko to dlatego, że "Peugeot Update" nie robi dobrze tego, co powinien robić? I, z tego, co czytam na tych forach, jest wiele osób z problemami z aktualizacją oprogramowania. Dla normalnego nabywcy Peugeota bez znajomości komputerów powinno być łatwo przeprowadzić aktualizację oprogramowania, coś w rodzaju: Pobierz i zainstaluj "Peugeot update", uruchom go, wprowadź numer VIN samochodu, poczekaj, aż dane zostaną pobrane (kilka GB), podłącz pendrive do komputera, poczekaj, aż zostanie sformatowany i dane zostaną skopiowane na pendrive, weź pendrive do samochodu, włącz zapłon, włóż pendrive do centralnego złącza USB samochodu i ... około godziny później gotowe! Ale tak nie było! To było nieprzyjemne doświadczenie prób i błędów!
Lubię ten samochód. Mam tylko nadzieję, że reszta sprawi mi mniej problemów niż "Peugeot Update"! I, nawiasem mówiąc, że Peugeot naprawi "Peugeot Update".

Pracuję jako programista od prawie 40 lat i jestem zszokowany, że Peugeot nie naprawił tego błędu. Naprawa jest całkowicie trywialna. Po prostu spraw, aby oprogramowanie skopiowało plik licencji do głównego katalogu dysku USB i problem rozwiązany.

Uwielbiam mojego Peugeota 508 i po prostu nie mogę uwierzyć, jak leniwy może być Peugeot. W każdym razie, jak wspomniano powyżej, naprawa jest bardzo prosta, więc niech ktoś naprawi kod!

Więc, jaki jest ostateczny właściwy sposób przeprowadzania aktualizacji?

Tylko 32 GB fat32? Tylko oprogramowanie układowe - tylko mapy? Rozpakowywanie za pomocą aplikacji Peugeot? Połączenie internetowe przez tethering Wi-Fi?

Dzięki

Pobrałem dwie aktualizacje w ciągu ostatnich 3 miesięcy, obie pomyślnie, za pierwszym razem mapy i ekran dotykowy, za drugim razem tylko mapy. Użyłem aplikacji aktualizacji przy obu okazjach i użyłem dysku USB 64 GB bez ostrzeżeń.

Próbowałem 3 lub 4 razy. Ten sam błąd: Sprzęt niezgodny. Internet przez Wi-Fi smartfona, pendrive 64 lub 8 GB fat32, sformatowany i pliki skopiowane przez aplikację My Peugeot. Wcześniej brak mediów, a następnie błąd sprzętowy. Co mogę zrobić?

Jest problem z certyfikatami cyfrowymi zawartymi w aktualizacji oprogramowania układowego (dla NAC Wave 1, 2 i 3) i nikt nie może jej w tej chwili zainstalować. W przypadku ostatniej aktualizacji oprogramowania układowego NAC Wave 1 certyfikat wygasł 2 lata temu i PSA nie zadało sobie trudu, aby to naprawić. Obawiam się, że te systemy są dla nich teraz przestarzałe...

Aktualizacje map działają dobrze. Ale jeśli chodzi o oprogramowanie sprzętowe, jeśli Twój system działa, bezpieczniej jest nie próbować go aktualizować. Nie zauważysz różnicy, jeśli działa, a będziesz mieć nierozwiązywalny problem sprzętowy, jeśli nie działa.

Witaj i dziękuję za odpowiedź. Samochód dostawczy ma Apple CarPlay i Mirrorlink. Problem polega na tym, że mój telefon (S23+) nie może połączyć się z Mirrorlink, ponieważ został on wycofany. Czytałem, że inni ludzie mieli ten sam problem i naprawili go, aktualizując system informacyjno-rozrywkowy. Zgodnie z narzędziem aktualizacji Citroëna (i aplikacją Citroën) po sprawdzeniu mojego numeru VIN dostępna jest aktualizacja. Po prostu nie mogę zaktualizować z powodu błędu niezgodności... Dziękuję za całą pomoc

@cris.rada40 Masz zainstalowaną wersję systemu/oprogramowania 7.1.3 i dostępna jest wersja 7.3.1-r1 dla Twojego systemu informacyjno-rozrywkowego NAC Wave 1 . Ale ten sprzęt nie obsługuje Android Auto, nawet z tą najnowszą wersją (wydaną 5 lat temu, nawiasem mówiąc). Nie możesz zainstalować tej wersji, ponieważ certyfikaty cyfrowe zawarte w aktualizacji już wygasły (zazwyczaj są ważne tylko przez 2 lata) i nie oczekuje się, że Continental lub PSA/Stellantis wydadzą nową wersję oprogramowania układowego dla tego sprzętu. Nawet NAC Wave 3 lub Wave 4 rewizje sprzętowe mogą nie mieć żadnych nowych aktualizacji oprogramowania... Nowsze modele mają nowy system informacyjno-rozrywkowy IVI, więc jednostki NAC/RCC są w zasadzie przestarzałe. Tylko systemy NAC Wave 2 ze starszymi wersjami oprogramowania 5.x.x.x mogły mieć włączoną obsługę Android Auto, jeśli zaktualizują się do 21.x.x.x. Ale potrzebny sprzęt już tam był.

@cris.rada40 : Jakie jest 8 ostatnich znaków Twojego numeru VIN?
Próbowałem zaktualizować 3008 (2017), ponieważ wyświetlacz resetuje się, gdy używam Bluetooth, aktualna wersja to 5.15.45.32-r0, a mapa to 24.0.0-r0, postępowałem zgodnie z instrukcjami z aplikacji my peugeot, zrobiłem usb, ale wciąż otrzymuję ten sam komunikat, że wersja nie jest kompatybilna ze sprzętem. jeśli możesz pomóc, moje ostatnie numery vin to GS335086. z góry dziękuję

21 - 40 of 123 Posts