Jeśli uruchamia się poprawnie, a następnie ponownie uruchamia się itp., brzmi to BARDZO podobnie do tego, że wewnętrzny dysk twardy uległ awarii.
Mam RT4 w moim Pug 407 i wystąpiła dokładnie ta sama usterka, proste rozwiązanie - wyjmij jednostkę centralną, zdejmij pokrywę - wyjmij zespół CD/okablowanie (bardzo uważaj, aby nie uszkodzić taśmy), a następnie wyjmij dysk twardy.
Spróbuj znaleźć identyczny model, zwykły dysk twardy komputera/laptopa niestety nie wystarczy ze względu na różnice w wstrząsach/temperaturze, które będzie musiał znieść, dyski twarde umieszczane w samochodach są bardziej 'przemysłowe' i mogą wytrzymać zmiany wstrząsów/temperatury.
Jeśli możesz utworzyć obraz uszkodzonego dysku twardego, zrób to, ponieważ zaoszczędzi Ci to trochę czasu na ponownym formatowaniu nowego dysku twardego, osobiście używam najnowszej wersji Norton Ghost (v15, myślę), ale jestem pewien, że istnieje wiele innego oprogramowania, które mogłoby to zrobić za Ciebie.
Jeśli uda Ci się utworzyć obraz oryginalnego dysku twardego, umieść ten obraz na nowym dysku twardym.
Na koniec zamontuj ponownie nowy dysk twardy i przetestuj.
Jeśli nie udało Ci się sklonować/zrobić kopii zapasowej oryginalnego dysku twardego, będziesz musiał zainstalować system operacyjny z płyty instalacyjnej, którą można znaleźć w różnych miejscach w sieci :thumb:
Może zaoszczędzić Ci dużo pieniędzy, ponieważ wymiana dysku twardego powinna kosztować Cię tylko od 30 do 50 funtów, ponieważ pojemność dysków twardych używanych przez Pug nie jest zbyt duża, np. 30/60 GB.
Powodzenia :thumb: