Peugeot Forums banner

Klucz Plip

25K views 19 replies 4 participants last post by  daffyduck  
#1 · (Edited)
:help:

Mam 307 1.4HDI z tablicą rejestracyjną 52, ale kiedy go kupiłem, miał tylko jeden kluczyk i nie jest to kluczyk plip.

Czy można je kupić osobno i zaprogramować tak, aby działały z moim samochodem i czy można je kupić stosunkowo tanio?

Widziałem wiele reklamowanych zamienników breloków, ale są one dostarczane bez elektroniki w środku, widziałem też kilka osób sprzedających używane, ale czy można je w ogóle przeprogramować, aby działały z innym samochodem?

Dzięki.:)

#2 ·
:help:

Mam 307 1.4HDI z tablicą rejestracyjną 52, ale kiedy go kupiłem, miał tylko jeden kluczyk i nie jest to kluczyk plip.

Czy można je kupić osobno i zaprogramować tak, aby działały z moim samochodem i czy można je kupić stosunkowo tanio?

Widziałem wiele reklamowanych zamienników breloków, ale są one bez elektroniki w środku, widziałem też kilka osób sprzedających używane, ale czy można je w ogóle przeprogramować, aby działały z innym samochodem?

Dzięki.:)
Około 120 funtów w sumie, o ile masz kod transpondera, to zostało niedawno zrobione przez dealera.

#4 ·
Nie są dobre, potrzebujesz dziewiczy brelok za około 45 funtów, ostrze, które pasuje do breloka, jeśli masz taki, to 0 funtów, diagnostyka Peugeot Planet lub ktoś, kto to zrobi za około 20/30 funtów, kod transpondera mogę zdobyć, jeśli go nie masz 5 funtów, łącznie 80 funtów, jeśli masz wszystkie te rzeczy.

#5 · (Edited)
Dzięki, to bardzo pomocne.:) Przeczytałem inny wątek o kodzie transpondera i potrzebowałbym go, ponieważ również nigdy nie otrzymałem karty z nim. Rozumiem, że potrzebujesz mojego numeru VIN, czy byłoby możliwe wysłanie go do Ciebie e-mailem, ponieważ nie mogę jeszcze wysyłać PW, a także jak miałbym za to zapłacić? Czy używasz PayPala?

NVM: Właśnie przeczytałem niektóre z nowszych postów w tym wątku, wyślę Ci VIN jutro przez PayPal

#6 ·
Dzięki, to bardzo pomocne.:) Przeczytałem inny wątek o kodzie transpondera i potrzebowałbym go, ponieważ również nigdy nie otrzymałem karty z nim. Rozumiem, że potrzebujesz mojego numeru VIN, czy byłoby możliwe wysłanie go do Ciebie e-mailem, ponieważ nie mogę jeszcze wysyłać PW, a także jak miałbym za to zapłacić? Czy używasz paypala?
Po prostu wyślij e-mail i płatność paypal na mój adres e-mail poniżej :thumb:

#11 ·
Możesz mieć rację, ale dla mnie tak to nie zabrzmiało. Opis jest wklejony poniżej i mówi, że jest kompletny z płytką drukowaną i transponderem.

Cześć i witaj, w ofercie jest >

Pilot z 2 przyciskami

kompatybilny tylko w celach informacyjnych

307 '01>

W zestawie:-

bateria/płytka drukowana/NOWY 307 transponder/NOWY grot+

NOWA GÓRNA OBUDOWA PRZYCISKI

Proszę zanotować: - Niezcięty grot ma rowek z boku HU83

Upewnij się, że grot klucza jest taki sam

Ten klucz będzie wymagał zakodowania u głównego dealera lub ślusarza

Sprawdzony i w pełni sprawny z testerem kluczy RF

Mogę musieć wysłać im wiadomość i poprosić, aby upewnili się, że jest to dokładnie to, co jest napisane.:confused:

#14 · (Edited)
To dobry pomysł, zrobię to.:thumb:

Tymczasem, oto odpowiedź, którą otrzymałem na wiadomość wysłaną wcześniej:

Ja:
"Czy możesz wyjaśnić, czy jest to dostarczane z nową płytką drukowaną i transponderem, czy też jest to tylko obudowa?
Nie stać mnie na zakup nowego pilota tylko po to, by stwierdzić, że nie mogę go używać z moim samochodem.
Dzięki."

Sprzedawca:
"Cóż, w przedmiocie jest napisane, że jest on dostarczany w komplecie z płytką drukowaną, nowym transponderem, baterią itp., więc tak, jest to kompletny element roboczy, który można zaprogramować u ślusarza...dzięki"

#16 ·
To dobry pomysł, zrobię to.:thumb:

Tymczasem, oto odpowiedź, którą otrzymałem na wiadomość wysłaną wcześniej:

Ja:
"Czy możesz wyjaśnić, czy to jest z nową płytką obwodu i transponderem, czy to tylko obudowa?
Nie stać mnie na kupno nowego pilota tylko po to, by stwierdzić, że nie mogę go używać z moim samochodem.
Dzięki."

Sprzedawca:
"Cóż, w przedmiocie jest napisane, że jest on kompletny z płytką obwodu, nowym transponderem, baterią itp., więc tak, jest to kompletne działanie, które można zaprogramować przez ślusarza...dzięki "
Sprytny chłopiec, sprzedający przedmiot, którego nie można zaprogramować przez ślusarza :nono:

#17 ·
:confused:

OK, więc inne podejście

Dlaczego używany brelok nie może zostać przeprogramowany do pracy z innym samochodem? Czy to wyłącznie kwestia transpondera, czy też płytka obwodu jest w jakiś sposób zablokowana do oryginalnego samochodu?

Widziałem w sprzedaży dziewicze transpondery, więc może mógłbym po prostu to wymienić lub użyć tego z mojego istniejącego klucza? (oczywiście musiałbym również wymienić ostrze)

#18 ·
Przyjrzałem się ogłoszeniu tego sprzedawcy na eBayu dotyczącemu nowego klucza 206, na początku byłem podekscytowany, ale był on również niejasny w swoich słowach, kiedy do niego napisałem. W końcu podjąłem decyzję i kupiłem swój kod transpondera za pięć funtów od Betty, a następnie zrobiłem swój klucz u lokalnego głównego dilera ;) co kosztowało 123 funty, ale w końcu, jeśli coś pójdzie nie tak, mogę łatwo wrócić i złożyć reklamację.

#20 ·
Pamiętam, że Stubbo stwierdził w wątku dawno temu, że miał przeprogramowany używany brelok.

Użyjcie tych facetów do cięcia ostrzy, ja to zrobiłem, świetna obsługa...:thumb:

Peugeot Boxer Citroen Relay Key Blade Cut to Your Van! on eBay (end time 01-Apr-11 00:28:00 BST)

Jestem również prawie pewien, że Peugeot pobiera 20 funtów za dziewiczy brelok, mogę się mylić, wyceniłem to około rok temu

Chip transpondera, którego potrzebujesz (jeśli jest taki sam jak mój kluczyk 307), to PCF7936

352147- FREE SHIPPING PCF7936AS on eBay (end time 20-Apr-11 12:26:34 BST)

Możesz go kupić w Wielkiej Brytanii, po prostu wygoogluj....:thumb: