Peugeot Forums banner

peugeot 3008 1.6 hdi 2.0 2010 zawór egr

19K views 10 replies 4 participants last post by  pug3008  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Czy ktoś może mi pomóc? Mam 3008 z 2010 roku, w którym zapala się kontrolka silnika i pojawia się komunikat ostrzegawczy o zanieczyszczeniach. Mój mechanik podłączył diagnostykę i pojawiają się błędy jako zawór EGR zamknięty i wyłączony i dzieje się to już od 2 miesięcy. Powiedział, że najlepszą opcją jest remap i zaślepienie go. Czy to prawda? Znalazłem więc specjalistę w Peterborough w pobliżu miejsca, w którym mieszkam, problem polega na tym, że muszę znaleźć ten zawór EGR i nie mogę go znaleźć za żadne skarby, ponieważ facet nie zamontuje zaślepki, powiedział, że kiedy po raz pierwszy kupiłem samochód, wlewałem paliwo z supermarketu, co mu nie służyło, ponieważ dodatki są do bani na większości stacji paliw w supermarketach, czy to prawda???? Potrzebuję porady w tych sprawach. I oczywiście lokalizacji tego zaworu EGR, żeby wiedzieć gdzie szukać, żeby móc go zaślepić, jeśli jest to łatwe. Twoje komentarze byłyby wspaniałe i oczywiście pomoc....
:lol::lol::lol:
Wielkie dzięki

#2 ·
Cześć. EGR znajduje się z tyłu silnika po stronie akumulatora i powiedziano mi, że to niełatwe zadanie.
Mam ten sam silnik, problemem u mnie był zatkany filtr cząstek stałych, dostałem ostrzeżenie o usterce zanieczyszczeń, niebezpieczeństwo zablokowania filtra cząstek stałych, coś w tym stylu.

#5 ·
ahhhh cheers mozz trochę koszmaru wtedy ??? Po prostu nie chcę wydawać ponad 500 funtów na nowy zawór, gdzie mogę go ponownie zmapować, przypuszczam, że szkoda, że ​​gość nie może zaślepić zaworu dla mnie grrr :(:thumb: dzięki w każdym razie kolego, musiałeś to już robić lol

#11 ·
wszystko posortowane

Cześć wszystkim, mam dla was wszystkich aktualizację.

Cóż, zarezerwowałem dziś mój samochód u Johnathona @ ecomax tuning. Zablokowałem zawór EGR i usunąłem wszystkie kody i miałem remap stage, o mój Boże.......samochód jest tak inny, miał 150 KM standardowo, a teraz 190 KM, jest tak responsywny, a moment obrotowy jest nie do uwierzenia. Będę musiał zatankować, żeby zobaczyć, jak to wygląda na mpg. Gorąco polecam to wszystkim właścicielom pug 3008...
Umieściłem dane Johnathona poniżej dla każdego, kto chciałby z niego skorzystać, pobiera 240,00 £ za swoje usługi i jest bardzo dobrym i miłym facetem...