Peugeot Forums banner

Peugeot 205 GTi

1.9K views 2 replies 2 participants last post by  painter-Cnet  
#1 ·
A$6,500.00

Check price

Ballarat, Victoria
Year:1989
Make:Other
Model:Other
Mileage:200000 KM
Transmission:Manual
Engine:N/A
Trim:tired

Na sprzedaż z powodu zaleceń lekarza jest mój wspaniały mały samochód klubowy - Peugeot 205GTi z 1989 roku, przygotowany do zawodów sportów motorowych na poziomie klubowym.
Samochód dostałem od młodego faceta z Sydney, który przygotował go jako "Street Car" (zobaczysz, co mam na myśli, kiedy zobaczysz samochód, ale daleko do fabryki). Znudził się projektem, ale w międzyczasie zapłacił za wiele rzeczy zrobionych w silniku - kute tłoki i korbowody, sprzęgło HD, przepływowa głowica, wyważony silnik, kolektory wydechowe i dostrojony wydech. Sama ta praca kosztowała go ponad 8 tysięcy dolarów i zaowocowała wspaniałym, mocnym silnikiem. Ma wczesną skrzynię biegów i hamulce bębnowe, ale późniejsze nadwozie. Dodałem dyferencjał Quaife, odnowiłem tył, podniosłem przód, odpowiednio go ustawiłem z porządnymi oponami i umieściłem go w wiktoriańskim systemie H - Plate. Dlatego jest utrzymywany w sprawnym stanie drogowym i startuje w klasie Standard Production. I radzi sobie dobrze. Radzi sobie nawet dobrze z wieloma, choć nie wszystkimi, z brygady 4X4 na torze Autocross. (WhooHoo! Czy to nie dobra zabawa!! Chewie na twoim bucie, ty Familia i Imprezza i WRX slewboats!)
Podsumowując, jest skonfigurowany tak, że ja (i ty) mógłbym startować w Autocross, Motorkhana, Hillclimb, Khanacross, Touring Road Events i niektórych rajdach na poziomie początkującym bez dalszych modyfikacji, ale także jeździć nim do domu z imprezy lub ulicą jako drugim samochodem, jeśli potrzebujesz/chcesz. Niezłe. Z tym że teraz nie mogę. Jak powiedziałem, zalecenia lekarza. Cóż, no to idzie, mam nadzieję, do dobrego domu. Był dla mnie zwycięzcą i sprawił dużo radości, z dużą ilością pozostałej w nim mocy.
Jest sprzedawany w takim stanie, w jakim jest, gotowy do jazdy, w sprawnym stanie drogowym na swojej przyczepie, z Terratrip i Quaife Diff za 6500 dolarów.

Ian 0418518088
Ballarat Victoria