Peugeot Forums banner

P1632 Sterownik silnika ECU Gti thp208

8.5K views 2 replies 2 participants last post by  catete208thp  
#1 ·
Cześć grupie..pozwólcie, że się przedstawię..mam na imię Gustavo..dla przyjaciół Catete..z Chile..Ameryki Południowej..Przychodzę prosić o pomoc..=(Obecnie mam problemy z moim peugeot 208 gti thp208 1.6 2016..Mam stałe kody, których nie mogę wymazać (P0560, U1218, P0610 i P160A)... kiedy włączam zapłon... wyświetlacz pokazuje usterkę silnika... kiedy silnik się uruchamia, wentylatory elektryczne włączają się po 2 minutach... a kiedy zjeżdżam z drogi i przyspieszam samochód, nagle zostaje ograniczony... nawet mnie zatrzymał... to niebezpieczne... wyrzuca kod p1632 ECU zarządzania silnikiem... Przesyłam zdjęcia kodów... dzięki i pozdrawiam

Attachments

#2 ·
Sprawdziłbym skrzynkę bezpieczników pod kątem wnikania wody oraz, jeśli jest zamontowana, jednostkę ochrony akumulatora, ponieważ obie te rzeczy mogą powodować takie objawy i kody.

#3 ·
Sprawdziłbym dopływ wody do skrzynki bezpieczników i, jeśli jest zainstalowany, do modułu ochrony akumulatora, ponieważ oba mogą powodować takie objawy i kody.
Cześć... Dokładnie mam kod dla czujnika napięcia akumulatora... Jest to 2-pinowe złącze, które znajduje się na ujemnym zacisku akumulatora... Dociera do niego 12 V... a drugi pin to sieć LIN... Zmierzyłem oscyloskopem i dociera do pinu w BSI... Mam ten stały kod w BSI i w ładowarce akumulatora!! A BSI pokazuje mi te dane... dziwne... bezpieczniki są dobre... i nie widać wody... Zdemontowałem kiełbasę, aby znaleźć uszkodzone kable... wszystko wygląda dobrze...

Attachments