Peugeot Forums banner

P15A1 P15A8 1.2 gt linia 130

1 reading
16K views 9 replies 3 participants last post by  ric.galthen  
#1 ·
Cześć wszystkim,
Jakieś rady dotyczące powyższych kodów? Przerywana "usterka silnika" przez 2 tygodnie, następnie "serwis", a teraz "stop", czasami na ekranie dotykowym wyświetla się również niskie ciśnienie oleju, ale nie na zestawie wskaźników. Wszystko resetuje się po ponownym uruchomieniu zapłonu i jedzie dobrze. Poziom oleju jest w porządku, a pasek wygląda dobrze.
Peugeot nie może na to spojrzeć do przyszłego tygodnia.
38 tys. mil, tablica rejestracyjna 67 z pełną historią serwisową dla Arnold Clarke. Ma również 8 miesięcy z 2-letniej gwarancji AC, którą próbowali dziś zakończyć.
O ile mi wiadomo, nie zostało to wycofane przez Peugeota, czy jest jakiś sposób, aby sprawdzić, czy powinno to nastąpić?
Dzięki za wszelką pomoc 🙏

#2 ·
Niskie ciśnienie oleju = zatrzymaj silnik.

Mokry pasek rozrządu prawdopodobnie ulega awarii i blokuje pobór oleju.

Samochody z silnikami Purecrap wyprodukowane od marca 2013 do kwietnia 2017 roku zostały objęte akcją serwisową.

Wiele zgłoszeń o awariach silników wyprodukowanych po tej dacie w ten sam sposób.

Jeśli masz numer VIN - serwis Peugeota poinformuje Cię, czy są jakieś aktywne akcje serwisowe LUB sprawdź na stronie kontroli DVLA z rejestracją, ponieważ to również może sprawdzić aktywne akcje serwisowe.

Sprawdź, czy pojazd, część lub akcesorium zostały wycofane - GOV.UK (www.gov.uk)

#3 · (Edited)
Strona DVLA informuje, że dla numeru VIN nie ma żadnych wezwań do serwisu. Jak mogę to sprawdzić w Service Box? Zarejestrowałem się, ale nie mogę nic znaleźć na temat wezwań do serwisu? Jest informacja, że dla tego numeru VIN istnieje biuletyn techniczny z wyświetlanymi kodami błędów.

Czy mógłbyś mi powiedzieć, gdzie znajduje się czujnik/przełącznik ciśnienia?

VF3LPHNYHHS221740

Dzięki,

#6 ·
Arnold Clark teraz nie spojrzy na samochód objęty gwarancją ze względu na kody, ponieważ podobno nie naprawiają już Peugeotów.

Musiałem umówić się na wizytę w Peugeot Leeds w ramach gwarancji 1Link na piątek w tym tygodniu. Już zapytali o historię serwisową z Arnold Clark, mimo że jest pełna i ma tylko 38 tys. km. Trzymam kciuki, żeby to był tylko czujnik lub w najgorszym przypadku objęte gwarancją lub dobrą wolą 😐

#7 ·
Mała aktualizacja, Peugeot i 1link potrzebowały faktur VAT z trzech przeglądów samochodu, aby udowodnić, jaki olej i filtry zostały użyte, aby w ogóle rozważyć roszczenie gwarancyjne. Na szczęście udało się uzyskać kopie od Arnold Clark.

Nadal nie jestem pewien, czy to filtr i czujniki powodują problem, czy pasek rozrządu, ale powinienem wkrótce wiedzieć.