Peugeot Forums banner

Aktualizacja mapy nawigacyjnej 24.0.0-r0 - 22.11.2022 (3008)

21K views 29 replies 15 participants last post by  Edris76  
#1 ·
1. Otwórz aplikację MyPeugeot w telefonie.
2. Otwórz ikonę ze symbolem samochodu
3. Przesuń w dół, aby wyświetlić aktualizacje i kliknij "Aktualizacja mapy NAV"
4. Wyślij podany link do pobrania pocztą.
5. Na komputerze otwórz pocztę i postępuj zgodnie z instrukcjami.
6. Na koniec będziesz mieć aktualizację na 32 Giga pendrive
7. Włóż pendrive do portu USB 3008 i postępuj zgodnie z instrukcjami.
8. Po 48 minutach zainstalowana zostanie nowa mapa.

#10 ·
Podbijam to, ponieważ mam problem z aktualizacją moich map.

Pobrałem mapy przez aplikację My Peugeot (no cóż, oprogramowanie i mapy w tym samym czasie), oprogramowanie działało dobrze, ale mapy nie zostały zainstalowane.

Pobrałem mapy ponownie, przeniosłem na dysk USB i znowu się nie udało!

Zamierzam wypróbować powyższy link od Nate'a (wydaje się być dobrym gościem, dzięki) i wyodrębnić tar na dysk. Jakieś wskazówki, żeby to uruchomić, ponieważ obecnie mam v3 map i nie mogę wrócić do domu, ponieważ nie istniało w 2016 roku 😂

#13 ·
Uruchom tę aplikację po tym, jak Peugeot Update przygotuje Twój pendrive i przed wysunięciem/usunięciem dysku z komputera Mac. Teraz prawdopodobnie wystarczy włożyć pendrive, uruchomić aplikację i wysunąć dysk.

CleanMyDrive nie usuwa wszystkich danych z pendrive'a, a jedynie usuwa pliki systemowe, które zostały automatycznie skopiowane i zakłócają proces aktualizacji - nowe pliki, inna zawartość folderów, różne sumy kontrolne, nieudana aktualizacja.

#14 ·
Uruchom tę aplikację po tym, jak Peugeot Update przygotuje Twój pendrive i przed wysunięciem/usunięciem dysku z komputera Mac. Teraz prawdopodobnie wystarczy włożyć pendrive, uruchomić aplikację i wysunąć dysk.

CleanMyDrive nie usuwa wszystkich danych z pendrive'a, a jedynie usuwa pliki systemowe, które zostały automatycznie skopiowane i zakłócają proces aktualizacji - nowe pliki, inna zawartość folderów, różne sumy kontrolne, nieudana aktualizacja.
To zadziałało, dzięki!

#16 ·
Podobny problem, próbowałem pobrać aktualizację ekranu i map. Aktualizacja ekranu pobrana, wgrana na pendrive i zaktualizowana w samochodzie, wszystko ok. Jednak aktualizacja map nie chce się pobrać ze strony, pojawia się błąd połączenia. Próbowałem ponownie pobrać aplikację Peugeot update z linku w e-mailu i pojawia się błąd 503. Czy ktoś jeszcze ma problemy z aktualizacją map?

#18 ·
1. Otwórz aplikację MyPeugeot na telefonie. 2. Otwórz ikonę ze symbolem samochodu. 3. Przesuń w dół, aby wyświetlić aktualizacje i kliknij "Aktualizacja mapy nawigacji". 4. Wyślij podany link do pobrania pocztą. 5. Na komputerze otwórz pocztę i postępuj zgodnie z instrukcjami. 6. Na koniec będziesz mieć aktualizację na 32 Giga-pendrive. 7. Włóż pendrive do portu USB 3008 i postępuj zgodnie z instrukcjami. 8. Po 48 minutach zainstalowana zostanie nowa mapa.
Mam aplikację i wyświetla się "Aktualizacje oprogramowania i map ekranu", ale nie ma możliwości otwarcia, jak uzyskać link?

#19 ·
Mam aplikację i widzę "Screen Software & Mapping Updates", ale nie ma możliwości otwarcia, jak mogę uzyskać link?
Zapomnij o aplikacji, pobierz bezpośrednio oprogramowanie "Peugeot Update" z powyższych linków. To właśnie aplikacja MyPeugeot mówi ci i tak.

#25 ·
Dzięki, ale mam problemy z pobieraniem na Windows, pobieranie się rozpoczyna, a błąd występuje po około 20 minutach? więc nie mogę go ukończyć? Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, byłbym wdzięczny
Nie pobieraj pliku na pendrive - prawdopodobnie pośrednio mówi ci, że plik jest za duży.

#26 · (Edited)
1. Otwórz aplikację MyPeugeot w telefonie.
2. Otwórz ikonę ze symbolem samochodu
3. Przesuń w dół, aby uzyskać aktualizacje i kliknij "Aktualizacja mapy nawigacyjnej"
4. Wyślij podany link do pobrania pocztą.
5. Na komputerze otwórz pocztę i postępuj zgodnie z instrukcjami.
6. W końcu będziesz mieć aktualizację na 32 Giga-pendrive
7. Włóż pendrive do portu USB 3008 i postępuj zgodnie z instrukcjami.
8. Po 48 minutach zainstalowana zostanie nowa mapa.
CleanMyDrive nie usuwa wszystkich danych z dysku flash, po prostu usuwa pliki systemowe, które zostały automatycznie skopiowane i zakłócają proces aktualizacji - nowe pliki, inna zawartość folderów, różne sumy kontrolne, nieudana aktualizacja.

#28 ·
Cześć wszystkim, potrzebuję pomocy. Próbuję zaktualizować mapę, ale ciągle się nie udaje. Widziałem, że wcześniej pendrive powinien uruchomić aplikację Clean My Drive, ale ta aplikacja wydaje się już nie istnieć. Czy możesz polecić podobną aplikację dla macOS? Czy możesz również udzielić wskazówek, jak korzystać z aplikacji? Czy należy ją uruchomić przed przesłaniem pliku na USB, czy po? Jeśli zostanie uruchomiona później, czy dane nadal zostaną wyczyszczone?
Z góry dziękuję.

Peugeot 5008, 1.6 GT line, 2018

#29 ·
Nowa aplikacja od tych samych deweloperów to "Clean MyMac X" - MacPaw | Upraszczanie życia na Macu
Uruchamiasz ją po zakończeniu działania oprogramowania "Peugeot Update", tuż przed wysunięciem pendrive'a z komputera Mac.

#30 ·
Nowa aplikacja od tych samych deweloperów to "Clean MyMac X" - MacPaw | Making Your Mac Life Simpler
Uruchamiasz ją po zakończeniu działania oprogramowania "Peugeot Update", tuż przed wysunięciem pendrive'a z komputera Mac.
Dziękuję za pomoc. Niestety nie mogę pobrać udostępnionych powyżej plików. Chociaż pomyślnie pobrałem mapę z innego forum, napotkałem problem podczas próby jej aktualizacji. Ciągle pojawia się komunikat "Aktualizacja nie powiodła się". Moja obecna wersja oprogramowania układowego to 21-08-87-32_NAC-r1.