Cześć wszystkim,
Mamy Peugeota e2008 z 2021 roku, kupionego z drugiej ręki od dealera Peugeota w zeszłym listopadzie.
Do tej pory cieszyliśmy się samochodem, ale w weekend zaczął się psuć…
Za każdym razem, gdy go włączamy, pokazuje po kolei następujące usterki:
Więc… dużo usterek, dużo pikania za każdym razem, gdy uruchamiamy samochód – ale poza tym jeździ absolutnie dobrze.
Kilka innych rzeczy, które zauważyłem od czasu pojawienia się tych usterek:
To szalone, że wszystko przestało działać w ten sposób na raz – więc zastanawiam się, czy to problem z połączeniem, czy coś w tym stylu… skontaktowaliśmy się z dealerem, ponieważ mamy 12-miesięczną gwarancję i powiedzieli nam, że najwcześniej mogą zobaczyć samochód 7 kwietnia!!
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły na ten temat, byłbym bardzo wdzięczny!
Dzięki!
Mamy Peugeota e2008 z 2021 roku, kupionego z drugiej ręki od dealera Peugeota w zeszłym listopadzie.
Do tej pory cieszyliśmy się samochodem, ale w weekend zaczął się psuć…
Za każdym razem, gdy go włączamy, pokazuje po kolei następujące usterki:
- Usterka systemu wykrywania ryzyka kolizji
- Usterka systemu wykrywania niedopompowania opon
- Usterka hamulca postojowego (wymagana naprawa)
- Usterka systemu wspomagania ruszania pod górę
- Usterka systemu hamowania ABS (wymagana naprawa)
Więc… dużo usterek, dużo pikania za każdym razem, gdy uruchamiamy samochód – ale poza tym jeździ absolutnie dobrze.
Kilka innych rzeczy, które zauważyłem od czasu pojawienia się tych usterek:
- Kiedy próbuję włączyć ACC, pokazuje „Usterka tempomatu adaptacyjnego” i nie działa.
- Kiedy cofam, kamera cofania się wyświetla, ale wyświetlacz górny (gdzie pokazuje, co jest wokół samochodu) nie pokazuje otoczenia z przodu ani z boku.
- Wcześniej mogłem po prostu odjechać bez naciskania przycisku hamulca ręcznego – teraz, jeśli odjadę, muszę nacisnąć przycisk hamulca ręcznego, nie wyłącza się automatycznie.
To szalone, że wszystko przestało działać w ten sposób na raz – więc zastanawiam się, czy to problem z połączeniem, czy coś w tym stylu… skontaktowaliśmy się z dealerem, ponieważ mamy 12-miesięczną gwarancję i powiedzieli nam, że najwcześniej mogą zobaczyć samochód 7 kwietnia!!
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły na ten temat, byłbym bardzo wdzięczny!
Dzięki!