Peugeot Forums banner

Instalacja Lexia3

6.8K views 11 replies 3 participants last post by  PaulMillard  
#1 ·
Właśnie musiałem kupić nowego laptopa, ponieważ mój stary się zepsuł, więc muszę ponownie zainstalować PP i Diagbox.

Problem polega na tym, że mam teraz Windows 10, a po aktywacji Diagbox instalacja Lexia nie uruchamia się, cytując błąd.

Czy ktoś inny ma jakąś wiedzę/doświadczenie z tego typu błędem? Czy Windows 10 powodowałby konflikt ze starszym oprogramowaniem Lexia?

Zamierzam wypróbować wirtualny dysk z zainstalowanym XP, mam nadzieję, że zapewni mi to bardziej stabilną kompatybilność.

Czy istnieje przyzwoite/godne zaufania źródło oprogramowania diagbox/Lexia online?

#2 ·
Właśnie musiałem kupić nowego laptopa, ponieważ mój stary się zepsuł, więc muszę ponownie zainstalować PP i Diagbox.

Problem polega na tym, że mam teraz Windows 10 i po aktywacji Diagbox instalacja Lexia nie uruchamia się, cytując błąd.

Czy ktoś inny ma jakąś wiedzę/doświadczenie z tego typu błędem? Czy Windows 10 powodowałby konflikt ze starszym oprogramowaniem Lexia?

Zamierzam wypróbować wirtualny dysk z zainstalowanym XP, mam nadzieję, że zapewni mi to bardziej stabilną kompatybilność.

Czy istnieje przyzwoite/godne zaufania źródło oprogramowania diagbox/Lexia online?
Czy twoja instalacja Windows 10 jest 64-bitowa? Jeśli tak, to jest mało prawdopodobne, aby Diagbox na nim działał.

Jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na przycisk „start” i wybierzesz system. Poinformuje Cię, czy uruchamiasz 64-bitowy system, czy nie.

Jeśli tak jest (najprawdopodobniej), to prawdopodobnie będziesz musiał poszukać maszyny wirtualnej, aby uruchomić na niej Diagbox.

#5 ·
Używam tutaj Win 10 z Diagbox 7, nie jestem pewien, czy jest to 32-bitowy czy nie.
Pakiet instaluje się poprawnie z płyty CD, ale po procedurze walidacji Lexia nie uruchamia się i prosi o ponowną walidację. Nie jestem pewien, czy to Lexia, czy system operacyjny.Spróbuję wrócić do podstaw i uruchomić wirtualny dysk z XP i zobaczyć, czy to zadziała

#9 ·
Ok chłopaki, oto z czym się zmagam. Po aktywacji otrzymuję komunikat o błędzie poniżej (patrz zdjęcia).

- Instalacja na Windows XP Pro SP3 (na wirtualnym dysku), Windows 7 i Windows 10 WSZYSTKIE mają ten sam błąd (patrz zdjęcia).

- Zainstalowałem 2 różne kopie oprogramowania Diagbox i obie kopie wyświetliły ten sam błąd na wszystkich 3 systemach operacyjnych, używając 2 oddzielnych komputerów.

Czy to możliwe, że miałem ogromnego pecha i nabyłem 2 wadliwe wersje Diagbox? Jedna była płytą CD dostarczoną z urządzeniem, druga była pobrana z linku znalezionego na tym forum.

Jak widzę sprawy, pokryłem wszystkie podstawy, aby spróbować wyeliminować błąd (różne systemy operacyjne, różne komputery, różne kopie oprogramowania), więc muszę robić coś źle?

Jakieś przemyślenia?

Attachments

#10 ·
Ok chłopaki, oto z czym się zmagam. Po aktywacji otrzymuję poniższy komunikat o błędzie (patrz zdjęcia).

- Instalacja na Windows XP Pro SP3 (na wirtualnym dysku), Windows 7 i Windows 10 WSZYSTKIE mają ten sam błąd (patrz zdjęcia).

- Zainstalowałem 2 różne kopie oprogramowania Diagbox i obie kopie wyświetliły ten sam błąd na wszystkich 3 systemach operacyjnych, używając 2 oddzielnych komputerów.

Czy to możliwe, że miałem ogromnego pecha i nabyłem 2 wadliwe wersje Diagbox? Jedna to płyta CD dostarczona z urządzeniem, druga to pobranie z linku znalezionego na tym forum.

Jak widzę sprawy, pokryłem wszystkie podstawy, aby spróbować wyeliminować błąd (różne systemy operacyjne, różne komputery, różne kopie oprogramowania), więc muszę robić coś źle?

Jakieś przemyślenia?
Właśnie wysłałem Ci prywatną wiadomość :thumb:

#12 ·
Instalacja zakończona!!! Dzięki pauls0701 i PaulMillard za ich pomoc i wsparcie.

Problem wydawał się tkwić w oprogramowaniu używanym do rozpakowywania archiwów .7z - winRAR nie działa, ultraISO tak.
Ach, rozumiem! Ja również instaluję 7zip za każdym razem, gdy robię świeżą instalację. (Właściwie zintegrowałem go z moją płytą XP, więc jest zainstalowany jako standardowy).

7zip można pobrać i zainstalować za darmo i poradzi sobie z tymi plikami bez problemu. Dobrze jest mieć go na pendrive.