Peugeot Forums banner

Wymień oświetlenie wnętrza

15K views 13 replies 8 participants last post by  Renoir  
#1 ·
Cześć,
Czy ktoś wymienił żarówki wewnątrz? Chcę je wymienić na diody LED, aby uzyskać bardziej biały wygląd, ale nie jestem pewien, jakie diody LED muszę kupić. Czy masz również jakieś instrukcje montażu? Odnoszę się głównie do tego, jak wyjąć osłony przednich świateł.

#2 ·
Czy chodzi Ci o światła dachowe? Moje są ledowe z fabryki. Czy mogą być inne?
Osobiście nienawidzę niebieskawych świateł ledowych. Są zbyt słabe dla słabych oczu takich jak moje. Niewiele widać w tym świetle.

#4 ·
Mam na myśli światła dachowe, które są z przodu i nad tylnymi siedzeniami. Moje są halogenowe i nienawidzę tego żółtawego koloru. Moja wersja to Active, więc może w wyższych wersjach są diody LED fabrycznie. Jeśli twoje już są LED, to może możesz je wymienić na inne diody LED o większej mocy.

#9 ·
Dla każdego, kto chce zmienić kolor oświetlenia wnętrza na inny, oto zdjęcie, które powie ci jedno słowo. Tak wygląda tylne światło dachowe od wewnątrz.

Image
Image

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Cześć, czy masz jakiś samouczek, jak zdemontować ten plastik na dachu kabiny? Coś grzechocze w moim vanie, myślę, że to jakaś luźna śruba.

#8 ·
Jeśli są to żarówki W5W, takie jak oświetlenie przestrzeni na nogi, to są one najlepsze, jakie znalazłem, ale nie są tanie
Philips X-treameVision LED
Wyglądają ładnie. Chodziło mi jednak o to, że w lampach sufitowych nie ma nic do zmiany. Chyba że chcesz przelutować tam diody LED. Jeśli się przepalą, potrzebna będzie wymiana jednostki.

Wysłane z mojego iPhone'a używając Tapatalk

#7 ·
Mam małego pająka w świetle dachowym w środkowym rzędzie, który jest tam od czasu, gdy kupiłem samochód. Biedny francuski pająk prawdopodobnie utknął tam podczas montażu światła.
Mój syn myśli, że zostanie Spider-Manem, jeśli wyjmę tę rzecz, więc po prostu to zostawiam :):):)