Peugeot Forums banner

Wyświetlacz HUD nie działa

11K views 3 replies 3 participants last post by  andrijakitanovic450  
#1 ·
508 SW GT rok 2012.
Cześć, jakiś czas temu mój wyświetlacz HUD nie chciał się podnieść. Zdarzało się to czasami. Ale teraz przestał działać całkowicie, gdy uruchamiam samochód. Udało mi się usunąć wyświetlacz HUD (NIE było to łatwe). Moją pierwszą myślą było, że silnik krokowy ma usterkę. Spróbowałem sprawdzić, czy projektor działa. Więc podniosłem wyświetlacz ręcznie i uruchomiłem samochód, a wyświetlacz HUD natychmiast się złożył. Silnik krokowy wydaje się więc działać dobrze. Odłączyłem silnik krokowy i ponownie spróbowałem sprawdzić, czy projektor działa, ale na wyświetlaczu nic się nie wyświetliło.
Jaki może być problem?
I czy można jakoś przetestować ten wyświetlacz HUD "poza" samochodem?

Dzięki!

#2 ·
508 SW GT rok 2012.
Cześć, jakiś czas temu mój wyświetlacz hud nie chciał się podnieść. Zdarzało się to czasami. Ale teraz przestał całkowicie działać, gdy uruchamiam samochód. Udało mi się usunąć wyświetlacz hud (to NIE było łatwe). Moją pierwszą myślą było, że silnik krokowy ma usterkę. Próbowałem sprawdzić, czy projektor działa. Więc podniosłem wyświetlacz ręcznie i uruchomiłem samochód, a wyświetlacz hud natychmiast się złożył. Silnik krokowy wydaje się więc działać dobrze. Odłączyłem silnik krokowy i spróbowałem ponownie, aby sprawdzić, czy projektor działa, ale na wyświetlaczu nic się nie wyświetliło.
Jaki może być problem?
I czy można jakoś przetestować ten wyświetlacz Hud "poza" samochodem?

Dzięki! View attachment 93751
Witaj,

Czy możesz wyjaśnić, jak udało Ci się usunąć HUD? Wiem, że za głównym wyświetlaczem znajduje się śruba, ale widziałem, że są jeszcze 2 śruby, jak udało Ci się do nich dostać? Mam podobny problem z moim HUD, wydaje dziwny dźwięk, gdy próbuję go otworzyć/zamknąć i wierzę, że jest jakiś problem mechaniczny i chcę to sprawdzić.
Dziękuję z góry.

#3 ·
Witaj,

Czy możesz wyjaśnić, jak udało Ci się usunąć HUD? Wiem, że za głównym wyświetlaczem jest śruba, ale widziałem, że są jeszcze 2 śruby, jak udało Ci się do nich dostać? Mam podobny problem z moim HUD, wydaje dziwny dźwięk, gdy próbuję go otworzyć/zamknąć i wierzę, że jest jakiś problem mechaniczny i chcę to sprawdzić.
Dziękuję z góry.
Cześć Claus,

Najpierw musisz zdjąć plastikowe osłony pod kierownicą. Będziesz wtedy potrzebować akrobatycznej pozycji na plecach, latarki i przedłużonego śrubokręta z nasadką 10 mm.

Połóż się na plecach, aby móc spojrzeć w górę przez deskę rozdzielczą od pedałów. Poszukaj latarką i zlokalizuj dwie śruby, które trzymają wyświetlacz HUD. Użyj przedłużonego śrubokręta, aby odkręcić dwie śruby. Śrubokręt musi mieć co najmniej 30 cm długości.

Powodzenia!