Peugeot Forums banner

Jak ustawić nowy dpf w diagbox?

3.7K views 8 replies 4 participants last post by  morganb  
#1 · (Edited)
Cześć, wymieniłem filtr cząstek stałych w moim 208. Kiedy klikam na wymianę filtra cząstek stałych, pojawia się komunikat uruchom silnik. Kiedy to robię i klikam dalej, pojawia się komunikat najpierw napraw problem. Uruchom ponownie test. Jak mogę to naprawić?
Image

#2 ·
1. Załaduj i uruchom swój Diagbox / PP2000 i połącz go z samochodem.
2. Wybierz Konfiguracja i usługi ECU.
3. Wybierz Test globalny i postępuj zgodnie z instrukcjami.
4. Diagnoza zajmie do 5 minut.
5. Wybierz Jednostkę sterującą dodatkiem do paliwa Diesla.
6. Wybierz Konfiguracja.
7. Wybierz Czyszczenie lub wymianę DPF.
8. Zwróć uwagę na liczbę wtrysków i dwukrotnie kliknij czerwony tekst. Postępuj zgodnie z instrukcją i ok.
9. Zresetowanie pierwszego licznika do zera zakończone.
10. Wybierz Wymiana napełniania res'.
11. PRZECZYTAJ INSTRUKCJE na ekranie i naciśnij ok.
12. Zwróć uwagę na liczbę i dwukrotnie kliknij czerwony licznik, a zostanie on zresetowany po zatwierdzeniu ostrzeżenia.
13. Wyjmij kluczyk ze stacyjki i odłącz PP od portu diagnostycznego.
14. Odblokuj korek wlewu paliwa, wyjmij go i policz do 10, a następnie załóż ponownie.
15. Podłącz ponownie PP i włącz zapłon, ale nie uruchamiaj silnika.
16. Ponownie wybierz Czyszczenie lub wymianę DPF i sprawdź, czy licznik nadal wynosi 0.

#3 ·
1. Załaduj i uruchom swój Diagbox / PP2000 i połącz go z samochodem.
2. Wybierz Konfiguracja i usługi ECU.
3. Wybierz Test globalny i postępuj zgodnie z instrukcjami.
4. Diagnoza zajmie do 5 minut.
5. Wybierz Jednostkę sterującą dodatkiem do paliwa Diesla.
6. Wybierz Konfiguracja.
7. Wybierz Czyszczenie lub wymianę DPF.
8. Zwróć uwagę na liczbę wtrysków i dwukrotnie kliknij czerwony tekst. Postępuj zgodnie z instrukcją i ok.
9. Zresetowanie pierwszego licznika do zera zakończone.
10. Wybierz Wymiana napełniania res'
11. PRZECZYTAJ INSTRUKCJE na ekranie i naciśnij ok.
12. Zwróć uwagę na liczbę i dwukrotnie kliknij czerwony licznik, który zostanie zresetowany po zatwierdzeniu ostrzeżenia.
13. Wyjmij kluczyk ze stacyjki i odłącz PP od portu diagnostycznego.
14. Odblokuj korek wlewu paliwa i wyjmij go, policz do 10 i wymień.
15. Podłącz ponownie PP i włącz zapłon, ale nie uruchamiaj silnika.
16. Ponownie wybierz Czyszczenie lub wymianę DPF i sprawdź, czy licznik nadal wynosi 0.

Diagbox:

Czy to również z diagbox 9? Kiedy próbowałem zrobić naprawę ecu silnika - packrepair - emisja - wymiana dpf, wtedy powiedział, uruchom silnik, kliknij dalej, a potem powiedział problem, uruchom ponownie i rozwiąż problem, powodując działanie silnika lub coś w tym stylu

#7 ·
Zresetowałem licznik dla dpf i poziom płynu w zbiorniku uzupełniłem i zresetowałem. Ale kiedy patrzę, stoi tam przejechane kilometry po zamontowaniu nowego dpf 209xxxkm. Co robię źle, czy muszę użyć niższych wersji?
Czy udało Ci się to rozwiązać, mam dokładnie ten sam problem.

Kliknij wymień dpf - diagbox pyta o zapłon, silnik gorący, nie porusza się, ale za każdym razem kończy się niepowodzeniem, mówiąc, że silnik się zatrzymał, gdy próbuję zweryfikować za pomocą haczyka (i nie powiedzie się, jeśli mam uruchomiony silnik z "silnik pracuje")

#6 ·
Spróbuj przejść przez opcje naprawy, pakiet naprawczy, części zamienne i wybierz wymianę DPF. Czasami może to zadziałać, gdy reset licznika nie działa

Wysłane z mojego SM-G996B za pomocą Tapatalk
Zawsze robię to w menu naprawy, czy normalnie trzeba to robić w menu wyszukiwania usterek? Nie sądzę, żeby to robiło różnicę. Czy jest to możliwe tylko w wersji v7?