Peugeot Forums banner

Wyświetlacz przezierny nie wysuwa się

37K views 4 replies 3 participants last post by  Dickyboy  
#1 ·
Cześć. Właśnie wróciłem z 10-dniowego urlopu, uruchomiłem samochód (2014 reg 3008 Allure) i usłyszałem głośny hałas dochodzący z przodu. Zanim zdołałem zlokalizować źródło dźwięku, ustał, a wtedy zorientowałem się, że wyświetlacz head-up się nie podniósł. Teraz nawet nie wydaje dźwięku, aby spróbować się podnieść, więc zastanawiam się, czy ktoś wie, co mogło się stać i jak łatwo, a raczej trudno, jest go usunąć w celu naprawy lub wymiany. Przed pozostawieniem samochodu na 10 dni nigdy nie było problemu z wyświetlaczem. Dzięki

#2 ·
Panika minęła. Wsiadłem dziś rano do samochodu, nic się nie działo z HUD, więc nacisnąłem przełącznik na desce rozdzielczej i wysunął się płynnie tak, jak powinien. Od tego czasu działa bez zarzutu.
Jeśli ktoś chce wiedzieć, odpowiedź na moje pierwotne pytanie wydaje się dość prosta. YouTube ma film pokazujący, że obudowa jest podnoszona za pomocą narzędzia do usuwania listew, co odsłania 3 śruby. Odkręć je i zakładam, że odłącz wtyczkę elektryczną i gotowe.

#5 ·
Cześć. Właśnie wróciłem z 10-dniowego urlopu, uruchomiłem samochód (2014 reg 3008 Allure) i usłyszałem głośny hałas dochodzący z przodu. Zanim zdołałem zlokalizować źródło dźwięku, ustał, a wtedy zorientowałem się, że wyświetlacz head-up się nie podniósł. Teraz nawet nie wydaje dźwięku, żeby spróbować się podnieść, więc zastanawiam się, czy ktoś wie, co mogło się stać i jak łatwo, a raczej trudno, jest go usunąć w celu naprawy lub wymiany. Przed pozostawieniem samochodu na 10 dni nigdy nie było problemu z wyświetlaczem.
Dzięki
Mój tak zrobił, wydał głośny brzęk, włączyłem go ponownie i przesunąłem jeden z dwóch przełączników sterowania ekranem HUD i znowu zadziałał, ale działa przez chwilę, a potem znowu to robi, ale przesuwanie przełącznika za każdym razem wydaje się na razie działać.