Peugeot Forums banner

Wymiana skrzynki bezpieczników w komorze silnika

17K views 8 replies 5 participants last post by  davidireland  
#1 ·
Cześć wszystkim

Zalecono mi wymianę skrzynki bezpieczników, aby naprawić problem z klimatyzacją i chciałbym wiedzieć, czy możecie udzielić mi jakichś porad/wskazówek, jak to zrobić?

Czy wiesz również, gdzie mogę kupić taką taniej? Numer części to 9664706280, Peugeot 308, 1.6, EP6

Dzięki!!

#3 ·
Myślę, że 308 jest zbyt nowy, aby mieć dostawców części innych niż dealerzy Puga. Zawsze możesz wpisać "308 rozbiórka" na Ebay i sprawdzić, czy jakiś złomiarz ma taki.

Ale poważnie rozważyłbym alternatywy rozwiązania problemu - może całkowite wyeliminowanie skrzynki bezpieczników.

Miałem podobny problem w 307, tylne światła przeciwmgielne nie działały przez skrzynkę bezpieczników. Po prostu usunęliśmy skrzynkę z równania i zabezpieczyliśmy ją osobno.

#6 ·
Znalazłem interesującą rzecz.....

Wezwanie do serwisu: Nr 1 z 13
Numer referencyjny wezwania do serwisu: R/2008/094
Dokładny model: 207, 307, 407, 308 i Partner
Opis: SKRZYNKA BEZPIECZNIKÓW MOŻE POWODOWAĆ AWARIE W DZIAŁANIU SPRZĘTU
VIN:
Data produkcji: 272/08 do 9/6/08
Liczba: 7360
Wada: Stwierdzono, że skrzynka bezpieczników głównego silnika nie spełnia prawidłowej specyfikacji. Może to powodować usterki w działaniu lub awarię niektórych urządzeń.
Działanie: W wezwanych pojazdach zostanie wymieniona przedmiotowa skrzynka bezpieczników.
Data wprowadzenia: 17 czerwca 2008

Nie jestem pewien, czy mój model kwalifikuje się, ale data rejestracji jest z 2008 roku, więc to może być to.....

#7 ·
Skrzynka bezpieczników 308

znalazłem ciekawą rzecz.....

Wywołanie: Nr 1 z 13
Numer referencyjny wycofania: R/2008/094
Dokładny model: 207, 307, 407,308 & Partner
Opis: SKRZYNKA BEZPIECZNIKÓW MOŻE POWODOWAĆ AWARIE W DZIAŁANIU SPRZĘTU
VIN:
Data produkcji: 272/08 do 9/6/08
Numery: 7360
Wada: Stwierdzono, że główna skrzynka bezpieczników silnika nie spełnia prawidłowej specyfikacji. Może to skutkować usterkami w działaniu lub awarią niektórych urządzeń.
Działanie: Wycofane pojazdy będą miały wymienioną skrzynkę bezpieczników.
Data wprowadzenia: 17 czerwca 2008

nie jestem pewien, czy mój model się kwalifikuje, ale data rejestracji jest z 2008 roku, więc to może być to.....
Mam dokładnie ten sam problem, klimatyzacja nie działa, zleciłem niezależny przegląd sprężarki, gazu i ciśnień, wszystko działa dobrze po ręcznym sterowaniu, dealer Peugeota powiedział, że problem dotyczy skrzynki bezpieczników silnika. Zadzwoniłem ponownie do dealera dzisiaj uzbrojony we wszystkie dokumenty z VOSA i poinformowano mnie, że w moim pojeździe nie przeprowadzono żadnego wycofania, chociaż mieści się on we wszystkich kategoriach zawiadomienia o wycofaniu, roku, modelu, dacie produkcji, zgłosiłem problem do Peugeot Customer Relations i czekam na odpowiedź.