Peugeot Forums banner

Kod usterki p1445

18K views 3 replies 4 participants last post by  Gibbo  
#1 ·
Cześć Wszystkim, moi znajomi mają Peugeota 308 sw z 2012 roku z silnikiem 1.6 hdi 112 KM. Kiedy go uruchomisz, po około 10 sekundach zapala się kontrolka informacyjna z komunikatem "usterka silnika, wymagana naprawa" i przechodzi w tryb awaryjny z ograniczoną mocą. Mam narzędzie diagnostyczne Autel, które wyświetla kilka kodów: p1434 p1435 i p1445. p1445 mówi o systemie dodatków. Dodatek w filtrze emisji cząstek stałych, maksymalny próg, inne usterki wydają się wskazywać na przerwę w obwodzie pompy dodatku lub usterkę pompy dodatku lub zbyt wysoki poziom płynu. Samochód przejechał 118000 mil. Myślę, że być może filtr cząstek stałych (DPF) wymaga wymiany, ale ponieważ używam diagnostyki Autel, a nie Lexia diagbox, nie mogę sprawdzić pompy ani DPF za pomocą narzędzia Autel. Czy ktoś miał te kody błędów i jaki był wynik? Dzięki.

#2 ·
Cześć, wszyscy moi znajomi mają Peugeota 308 sw z 2012 roku z silnikiem 1.6 hdi 112 km. Kiedy go uruchamiasz, po około 10 sekundach zapala się kontrolka informacyjna z komunikatem "usterka silnika, wymagana naprawa" i przechodzi w tryb awaryjny i zmniejszoną moc. Mam narzędzie diagnostyczne Autel, które wyświetla kilka kodów p1434 p1435 i p1445 p1445 mówi system dodatków. Dodatek w filtrze emisji cząstek stałych maksymalny próg inne usterki wydają się wskazywać na obwód otwarty pompy dodatków lub usterkę pompy dodatków lub zbyt wysoki poziom płynu. Samochód przejechał 118000 mil. Myślę, że może być konieczna wymiana dpf, ale używając diagnostyki Autel, a nie diagbox lexia, nie mogę sprawdzić pompy ani dpf za pomocą narzędzia Autel. Czy ktoś miał te kody błędów i jaki był wynik? cheers
Cześć, czy udało Ci się rozwiązać ten problem, ponieważ mam ten sam problem
Z góry dziękuję