Peugeot Forums banner
Status
Not open for further replies.

Błąd immobilizera silnika

67K views 10 replies 8 participants last post by  uveshr888  
#1 ·
Cześć!

Mam peugeota 206 gti z 2002 roku i ostatnio dostałem wiadomość z informacją o usterce immobilizera silnika :( Silnik się obraca, a pomoc drogowa potwierdziła, że wszystkie bezpieczniki są w porządku, a także wykonała reset akumulatora, który nie zadziałał. Wszelkie pomysły i pomoc byłyby mile widziane :(

#3 ·
There is also no fault codes showing
Czy ostatnio wymieniłeś kluczyk zapłonu? Kluczyk zawiera chip, który, jeśli go nie ma, silnik się obraca, ale nie uruchamia się. Chip jest mały i łatwo go zgubić. Tylko jedna możliwość. Nie pojawi się jako kod błędu, chyba że sprawdzisz kody z silnikiem włączonym kluczykiem

Save
#5 ·
Spróbuj procedury resetowania immobilizera, zapisałem ją w mojej instrukcji obsługi kierowcy, zdjęcie poniżej, na wypadek gdybym potrzebował. Uważaj, aby wymienić bezpiecznik bocznikowy dokładnie w prawidłowej pozycji, istnieją dwie alternatywy.

Attachments

#8 ·
Spróbuj procedury resetowania immobilizera, zapisałem ją w mojej instrukcji obsługi kierowcy, zdjęcie poniżej, na wypadek gdybym jej potrzebował. Uważaj, aby włożyć bezpiecznik bocznikowy dokładnie w prawidłowej pozycji, istnieją dwie alternatywy.
Cześć dobry panie! Czy mógłby pan wpisać tutaj tekst, który pan odręcznie napisał, ponieważ mam trudności z jego odczytaniem. Z góry dziękuję panu.

#7 ·
Problem z wyłączaniem 206
Miałem problem z peugoet 206cc 1.6hdi, który się wyłączał. Szukałem na tym forum, wydaje się, że wiele osób ma ten sam problem. Próbowałem resetu BSI bezskutecznie, więc odłączyłem akumulator, aby spróbować naładować go przez noc. Wyjąłem akumulator, aby go zamontować dzisiaj rano, sprawdziłem ujemne złącze, które ma dwa przewody, jeden z akumulatora do silnika, przewód uziemiający również łączy się z tym przewodem w pobliżu miejsca, w którym łączy się z silnikiem, ten przewód uziemia do nadwozia pod tacą akumulatora. Przewód uziemiający był przerwany na połączeniu, gdzie dwa przewody łączą się ze sobą w pobliżu silnika. Zabrałem dwie części do mojego lokalnego LEDSONS i zbudowali mi nowy (tylko 11,00 funtów), musiałem wyjąć tacę akumulatora, aby go zamontować (co jest trochę kłopotliwe, 4 śruby, 3 nakrętki i kilka śrub), po zamontowaniu podłączyłem akumulator i proszę, problemy rozwiązane. Mam nadzieję, że to komuś pomoże.
Z poważaniem Paul

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.