Peugeot Forums banner

Wyświetlacz zegara jest teraz przyciemniony, dlaczego?

40K views 17 replies 5 participants last post by  dean069  
#1 ·
No dobra, chłopaki

Mam Peugeota 206, model 2001 i od wczoraj działa zegar cyfrowy, ale jest bardzo słabo widoczny w świetle dziennym... Nie wiem, co się stało...

#5 ·
Czy ktoś nacisnął lewy przycisk wystający z prędkościomierza? To kontroluje ogólną jasność, chyba że chodzi tylko o obszar zegara, w takim razie się zamknę :thumb:
To tylko zegar jest przyciemniony.. Mam jeden przełącznik po lewej stronie kolumny kierownicy, który jest do kierunkowskazów i reflektorów itp.. Potem mam dwa po prawej stronie, jeden jest do wycieraczek, a drugi, jak sądzę, służy do sterowania radiem... Ale nigdy go nie używałem, ponieważ wymieniłem radio na zupełnie nowe..

#9 ·
Tak, myślę, że on ma na myśli mfd pośrodku deski rozdzielczej, tak myślę! :nod:
Właśnie tak myślałem. Szybki rzut oka na ebay pokazał wyświetlacze z 3 lub 4 żarówkami. Jeśli niektóre lub wszystkie żarówki się przepaliły, możesz nadal słabo widzieć wyświetlacz, ale potrzebujesz podświetlenia z żarówek, aby dobrze widzieć go w świetle dziennym.

#13 ·
Nigdy nie wyjmowałem żadnej z 206, ale w 307 są one po prostu wpięte. Dobre pociągnięcie wyciąga ją. Po wyjęciu można wyjąć żarówki, aby sprawdzić, czy są w porządku, a jeśli są spalone, zabrać jedną jako próbkę do lokalnego sklepu z częściami zamiennymi.

Zgaduję, że widziałeś już wcześniej działający wyświetlacz. Jeśli nie, to poprzedni właściciel mógł go odłączyć, aby ukryć komunikat o błędzie. Zrobiłem diagnostykę w samochodzie, próbując sprawdzić, dlaczego komputer pokładowy i wyświetlacz temperatury nie działały. Okazało się, że poprzedni właściciel przeciął przewody danych do wyświetlacza, aby ukryć komunikaty o błędach, gdy sprzedawał samochód.