Peugeot Forums banner

Kody błędów BSI

1.5K views 11 replies 5 participants last post by  edd  
#1 ·
508 gt 2019
Cześć wszystkim, ostatnio dostaję błąd silnika, a następnie kontrolkę klucza około 30 sekund po włączeniu zapłonu. Podłączyłem się do gniazda diagnostycznego, aby odczytać kody bsi i mam dwa poniżej, każda pomoc z którymkolwiek z nich byłaby wspaniała. Dzięki
U1FA9 87 brak komunikacji z przednimi lewymi podkładkami siedzeń i regulacją wentylacji ecu. Okresowy
B133E 13 błąd wyjścia sterowania przekaźnikiem tylnej szyby. Stały

#4 ·
508 gt 2019
Cześć wszystkim, ostatnio dostaję błąd silnika, a następnie kontrolkę klucza około 30 sekund po włączeniu zapłonu. Podłączyłem się do gniazda diagnostycznego, aby odczytać kody bsi i mam dwa poniżej, każda pomoc byłaby wspaniała. Dzięki
U1FA9 87 brak komunikacji z przednimi lewymi poduszkami siedzeń i regulacją wentylacji ecu. Przerywany
Cześć, mam dokładnie ten sam problem! Czy udało Ci się znaleźć coś, co by to rozwiązało?

#5 ·
508 gt 2019
Cześć wszystkim, ostatnio dostaję błąd silnika, a następnie kontrolkę klucza około 30 sekund po włączeniu zapłonu. Podłączyłem się do gniazda diagnostycznego, aby odczytać kody BSI i mam dwa poniżej, każda pomoc byłaby wspaniała. Dzięki
U1FA9 87 brak komunikacji z podkładkami przedniego lewego siedzenia i regulacją wentylacji ecu. Intermittent
Też dostaję te same kody. Czy znalazłeś rozwiązanie tego problemu? Dzięki

#6 ·
Też dostaję te same kody. Czy znalazłeś na to rozwiązanie? Dzięki
Cześć, w pewnym sensie tak, okazało się, że kontrolka klucza była błędem ECU z powodu pustego zbiornika płynu DPF. Błędy BSI dla siedzeń i okien są nadal obecne, ale wszystko działa, więc nie poszedłem z tym dalej. Musiałem wyjąć zbiornik DPF i ponownie go napełnić, a następnie poinformować ECU, że został napełniony.

#12 ·
Ahh do Darrena przepraszam!
Cześć wszystkim, właśnie wspomniałem u siebie, że wygląda na to, że ktoś w przeszłości zakodował podkładkę podgrzewanego siedzenia z powodu problemu z zajętością (samochód myśli, że ktoś siedzi na siedzeniu, gdy tak nie jest), więc zamierzam sprawdzić, czy można skalibrować czujnik zajętości siedzenia i mam nadzieję, że to rozwiąże problem?