Peugeot Forums banner

Usterka akumulatora - naprawa układu elektrycznego

5.8K views 7 replies 5 participants last post by  JeanPeugeot  
#1 ·
Od czasu do czasu, kiedy uruchamiam samochód, wyświetla się komunikat "układ elektryczny: zlecić naprawę pojazdu", a w menu diagnostycznym wyświetla się "usterka akumulatora". Sprawdziłem alternator, jest w porządku, wymieniłem również akumulator, zrobiłem również reset BSI i podłączyłem samochód do diagnostyki Peugeota i nadal nie otrzymuję odpowiedzi, to 308 15plate 2.0 diesel. Samochód nie ma również problemów z uruchamianiem, a ja szukałem na forach i większość, która wydaje się mieć podobne problemy, ma problemy z uruchomieniem samochodu lub działaniem niektórych komponentów, ale to obecnie nie problem
Image
Image

#2 ·
Zleć sprawdzenie modułu ochrony i kontroli akumulatora. Uważam, że to one powodują ten problem i Twój samochód też taki posiada. Chociaż są to drogie elementy do wymiany, sam właśnie jeden wymieniłem.

#4 ·
Sprawdź moduł ochrony i kontroli akumulatora. Uważam, że to one powodują ten problem i Twój samochód też go ma. Chociaż są to drogie jednostki do wymiany, sam właśnie jedną wymieniłem.
zarezerwowałem samochód do przeglądu, w przyszłym tygodniu wjedzie do warsztatu, zaktualizuję informacje o tym, co znajdą

#6 ·
Cześć! Czy rozwiązałeś ten problem? Nie widzę żadnych informacji z maja. Mój 308 2.0 HDi ma ten sam problem. Zaczęło się od błędu ładowania akumulatora i niemożności uruchomienia samochodu. Po wielu próbach uruchamiał się i działał normalnie, a kontrolka serwisowa znikała po włączeniu świateł mijania. Ale potem znowu ten sam problem co kilka dni. W ostatnim okresie uruchomienie samochodu zajmowało 50/60 prób, a w ostatnich dniach doszedł nowy błąd: system obwodu elektrycznego, zlecić naprawę pojazdu. Komunikat serwisowy nie zniknął. Właśnie miałem zawieźć samochód do elektryka (ponownie) i czekam na informacje.