Peugeot Forums banner

Problemy ze sprężarką klimatyzacji - POMOCY

35K views 10 replies 5 participants last post by  john_h  
#1 ·
G
#2 ·
Sprzęgło nie załączy się, jeśli ciśnienie czynnika chłodniczego jest zbyt niskie. Jest to środek bezpieczeństwa chroniący sprężarkę.

Klimatyzacja 407 okazała się ogólnie bardzo wytrzymała, a niektóre egzemplarze wymagają ponownego napełnienia ze względu na wiek i/lub brak użytkowania. Sprawdź oczywiste rzeczy, zanim zaczniesz się martwić, tzn. sprawdź ciśnienie czynnika chłodniczego i w razie potrzeby uzupełnij. Kwik Fit jest w tym tani.

G
#6 ·
Odepnij klipsy mocujące wykończenie dywanu pod schowkiem, a zobaczysz je. Znajduje się w plastikowym pojemniku w górę i w prawo. Odepnij koniec i wyciągnij stary filtr. Nowy będzie trudny do włożenia bez zginania lub zgniatania i wymaga cierpliwości.

#8 ·
hi

Proszę, potrzebuję twojej pomocy! Mieszkam w Kuwejcie i jest ekstremalnie gorąco, moja klimatyzacja się zepsuła, okazało się, że to kompresor..... problem?? Nie mogę znaleźć używanego, cena nowego to 1250 $ ... Nie mogę znaleźć żadnego w Kuwejcie ani w Libanie, czy ktoś mógłby to znaleźć gdziekolwiek na świecie?? Samochód jest bezużyteczny bez tego

Dziękuję

#10 ·
308 a/c uszkodzony.

Cześć. Nie jestem pewien, czy mam ten sam problem? Moja klimatyzacja nie dmuchała zimnym powietrzem, więc system został ponownie napełniony. Wkrótce potem było tak samo źle, jak przed ponownym napełnieniem. Zauważyłem, że po naciśnięciu przycisku A/C (mój samochód ma klimatyzację) dochodził słaby dźwięk z 'systemu' lub prawdopodobnie sprężarki.

Zabrałem samochód z powrotem do warsztatu, który go ponownie napełnił i mówią, że potrzebuję nowej sprężarki za około 600 funtów, na co po prostu nie mogę sobie pozwolić!!! :mad:

Po krótkiej rozmowie ze specjalistą od klimatyzacji zasugerował, że może nie potrzebuję nowej sprężarki. :confused:

Czy masz jakieś przemyślenia na temat mojego następnego kroku? Podoba mi się pomysł, że test z Kwik Fit mógłby pomóc? W tej chwili nie jestem w pobliżu specjalisty od klimatyzacji.

Dzięki z góry

Jon