Peugeot Forums banner
41 - 60 of 74 Posts
Discussion starter · #43 ·
Jeśli usunąłeś te 2 duże rury wlotu powietrza, tak jak ja to zrobiłem, aby dostać się do przewodów podciśnienia, czy założyłeś je z powrotem poprawnie? Sprawdź, czy nie ma wycieków
Dziękuję THR0BIN, jesteś naprawdę niesamowity.
Tak, są z powrotem poprawnie.

Po wyczyszczeniu logów otrzymuję tylko 3 kody błędów:

• P2565
  • P1597
  • P1351

Myślę, że wycieki, które mam, są na przełączniku T lub na elektrozaworze, czy uważasz, że muszę dokręcić te połączenia, może mam wycieki na tych częściach, gdzie plastik wchodzi do węża?

Dziękuję THR0BIN, jesteś naprawdę niesamowity.
Tak, wróciły poprawnie.

Po wyczyszczeniu logów otrzymuję tylko 3 kody błędów:

• P2565
  • P1597
  • P1351

Myślę, że wycieki, które mam, są na przełączniku T lub na elektrozaworze, czy uważasz, że muszę dokręcić te połączenia, może mam wycieki na tych częściach, gdzie plastik wchodzi do węża?
tak, zrób wszystko, co możesz, aby mieć 100% pewności, że jest szczelny

dalej mam problem z moim, jeśli wybieram się w dłuższą podróż (100m +) i silnik się przegrzewa
musiałem się już dwa razy zatrzymać i czekać, aż silnik ostygnie, zanim moja turbosprężarka znów zadziała

chciałem porządnie naprawić moje przewody próżniowe, ale na razie mam większe problemy 😅

Potencjalne przyczyny ustawienia tego kodu to: Przerwa w obwodzie sygnałowym czujnika TBCPS – najprawdopodobniej Zwarcie do napięcia w obwodzie sygnałowym czujnika TBCPS Zwarcie do masy w obwodzie sygnałowym czujnika TBCPS Przerwa w zasilaniu lub masie czujnika TBCPS – najprawdopodobniej Uszkodzony czujnik TBCPS - możliwe Uszkodzony PCM - mało prawdopodobne

Myślę, że najnowszy kod ma coś wspólnego z jednym z tych czujników

Sprawdź wszystkie rury, zanim zaczniesz się tym zajmować

naprawdę nie jestem pewien! i nie mam teraz czasu, żeby się temu bardziej przyjrzeć. ale wrócę dziś wieczorem

Discussion starter · #51 ·
Myślę, że najnowszy kod ma coś wspólnego z jednym z tych czujników

sprawdź wszystkie rury, zanim zaczniesz się z tym bawić

Naprawdę nie jestem pewien! i nie mam teraz czasu, żeby się temu bardziej przyjrzeć. ale wrócę dziś wieczorem

View attachment 92526
Sprawdziłem to wcześniej i próbowałem wyczyścić czujnik MAP, dziękuję, wciąż myślę, że główny problem tkwi w przewodach podciśnieniowych, sprawdzę dziś wieczorem więcej i kupię kilka osłon, aby dokręcić te przewody, które wymieniłem, ta rzecz T jest głównym podejrzanym...

Discussion starter · #52 ·
Mój przyjaciel zasugerował mi, że mogę podłączyć przewód podciśnienia bezpośrednio do turbosprężarki. Stracę zmienną turbosprężarki, ale będzie działać, jak powiedział, czy to prawda?

Discussion starter · #57 ·
Jesteś pewien, że to nie ta szara wtyczka?

Myślę, że to jest to dla kodów P2563 i P2565:

Discussion starter · #58 ·
Najpierw zabezpieczyłbym rury
a potem zobaczył, czy nadal masz problem.
Bo nie ma sensu próbować naprawiać problemu, którego nie masz i tworzyć więcej zmiennych ;)
Obecny pojazd działa tak samo jak wtedy, gdy utworzyłem post :D

Spróbuję naprawić przewody podciśnienia, a także połączyć przewody od elektrozaworu turbosprężarki do tego poniżej elektrozaworu turbosprężarki.

P2565 to usterka okablowania lub czujnika położenia kopiowania w turbosprężarce (nie ma to nic wspólnego z ciśnieniem doładowania ani czujnikiem ciśnienia doładowania).
P1597 to uszkodzony zawór obejściowy, który jest częścią obudowy termostatu (co tłumaczyłoby przegrzewanie się).
P1351 może być fałszywym kodem lub wadliwą świecą żarową lub przekaźnikiem.
P1409 to usterka elektryczna siłownika EGR lub okablowania (lub jeśli EGR elektryczny, sam zawór EGR - jeśli tak, odłącz i sprawdź, czy inne kody znikną, ponieważ wiadomo, że wadliwe EGR powodują zwarcie zasilania do innych czujników itp.)

• Like
Reactions: SrdjanN
41 - 60 of 74 Posts