mam nadzieję, że
Przy wysokich obrotach lub gdy chcesz wcisnąć pedał gazu i przejść na 3. bieg, skrzynia zgrzyta. Nie wiem, jak długo to trwa, ponieważ podczas normalnej jazdy się to nie dzieje, tylko przy wysokich obrotach.
Mam nadzieję, że u ciebie wszystko w porządku?
Sprzedałem mojego ukochanego 308sw GT line z usterką i straciłem pieniądze, ponieważ miał problem z paskiem oleju silnikowego 1.2 Puretech.
Teraz odebrałem 308sw GT line 19 plate 1.5 diesel od głównego dealera, 2 tygodnie temu. Jak tylko go dostałem, miałem kontrolkę ostrzegawczą Adblue i sygnał dźwiękowy, ponieważ dali mi samochód z prawie pustym bakiem, co nie było dobre, ponieważ musiałem zjechać z M1, aby zatankować. Również ciśnienie w oponach nie zostało zapisane, więc musiałem się zatrzymać, aby to zrobić, ponieważ świeciły się kontrolki ostrzegawcze. Klimatyzacja piszczy od czasu, gdy mam ten samochód, wysłałem e-mail do dealera, jak tylko wróciłem do domu. Klimatyzacja nie utrzymuje czystej przedniej szyby w żadnym ustawieniu, z wyjątkiem włączenia przycisku natychmiastowego odszraniania przedniej szyby, ale to dalekie od ideału.
Przechodząc teraz do skrzyni biegów, jest to automatyczna skrzynia biegów 1.5 BlueHDI 130 diesel. 24k na liczniku. Miałem błąd skrzyni biegów, naprawiony EML i sygnał dźwiękowy, zarejestrowany na ekranie diagnostycznym podczas jazdy w trybie "D". Samochód korzysta z nawigacji, aby przekierować do lokalnych warsztatów.
W trybie D - Biegi zawieszają się na 3, obroty są za wysokie, gdy skrzynia biegów jest nadal w trybie D i zmienia biegi, i robi za dużo hałasu, po przejściu w tryb sportowy bieg zawiesza się na tym, na którym aktywujesz tryb S.
Oczywiście, gdy silnik się wyłącza, to się resetuje, więc spróbowałem ponownie i wszystko zaczęło się jak powyżej, gdy próbowałem ponownie jechać, samochód pokazał ten sam błąd skrzyni biegów, co powyżej - tym razem przeszedł w tryb awaryjny. Z symbolem lodu i migającym S na desce rozdzielczej.
Zgłosiłem dealerowi wszystkie problemy i brak komentarza na temat moich problemów, mówi, żeby zabrać go do lokalnego głównego dealera w celu naprawy.
Skontaktowałem się z 2 lokalnymi dealerami i nie ma terminów do połowy grudnia, mówią również, że może to nie być naprawione w ramach gwarancji. Niedobrze i to za miesiąc.
Prawdopodobnie najlepiej odrzucić ten samochód, niestety. Myślę, że mam 30 dni na odrzucenie samochodu z takimi usterkami.
Szkoda, bo lubię te samochody i brakuje zamienników na rynku 😐