Peugeot Forums banner

307 kombi - trzecie światło stopu nie działa

6K views 2 replies 2 participants last post by  pete307sw  
#1 ·
Mam swój 307 estate 2.0 hdi 2004 od kilku miesięcy i dopiero zabrałem się za sprawdzenie trzeciego światła stopu.

Zdjąłem je dzisiaj, żeby sprawdzić żarówki.

Żadna z nich nie wygląda na przepaloną, byłoby mi bardzo trudno uwierzyć, że wszystkie 5 wyglądają dobrze, ale są przepalone.

Szyna jest dość skorodowana, wyczyściłem miejsca, gdzie wchodzą styki, a także oprawki żarówek. Ale nadal nic.

Główne światła stopu działają dobrze.

Jakieś pomysły, sprawdziłem złącze i wygląda dobrze.

Och, i każdy, kto próbuje zdjąć jedno z tego kombi (i najwyraźniej również SW), instrukcja mówi, żeby odkręcić 2 śruby. Nie ma żadnych, co spowodowało u mnie pewne zamieszanie i skończyło się na tym, że udało mi się je złamać i musiałem je skleić super glue.

Wystarczy włożyć śrubokręt w otwory, aby wcisnąć zakładki do góry.

Wierzę, że tak było, przeszło tak przegląd techniczny. Nie jestem pewien, czy to błąd, ale słyszałem o innych drobnych rzeczach, że w przeglądzie technicznym, jeśli jest obecny, musi działać (nie pamiętam, co to było).

#2 ·
Po ponownym przyjrzeniu się zauważyłem, że tak naprawdę działało (trudno sprawdzić bez obecności kogoś innego).

W nocy widziałem górną część okna świecącą na czerwono, bardzo delikatnie.

Ktoś inny sprawdził, 2 z 5 żarówek działają.

Czyli to złe połączenia. Spróbuję jeszcze raz wyczyścić połączenia, wygiąć piny na oprawkach żarówek, aby upewnić się, że stykają się z szyną i mam nadzieję, że zadziała.

Jeśli nadal będzie to wątpliwe, po prostu zamówię nowe tylne trzecie światło stopu, jeśli jeszcze są dostępne.

Problem rozwiązany

#3 ·
307 sw światło stopu

Cześć Bazsound, mam 2 przepalone żarówki w moim trzecim świetle stopu (307 sw), Instrukcja mówi to samo co Ty, 2 śrubokręty płaskie.....

Chodzi o to, że nie widzę / nie czuję żadnych zaczepów i nie chcę ryzykować uszkodzenia urządzenia. Wszelkie sugestie będą bardzo mile widziane.

Pozdrawiam. Pete