Peugeot Forums banner

Listy odtwarzania USB

14K views 10 replies 7 participants last post by  danny.baths  
#1 · (Edited)
Cześć wszystkim

Właśnie otrzymałem mój GT. Jestem naprawdę zachwycony, ale teraz próbuję ogarnąć kilka ustawień itp.

Jak tworzyć lub importować listy odtwarzania podczas odtwarzania multimediów z pendrive'a?

Pobrałem moją kolekcję muzyki z programu Windows Media Player, wraz z kilkoma listami odtwarzania *.m3u powiązanymi z tą kolekcją. Odtwarzacz odtwarza utwory idealnie i poprawnie wyświetla albumy/wykonawców/gatunki i foldery. Jednak nie zaimportował list odtwarzania.

Umieściłem listy odtwarzania w folderze głównym. Czy powinny być może w określonym folderze i/lub w innym formacie?

LUB: Czy można odtwarzać losowo wszystkie utwory z pendrive'a? W tej chwili wydaje się, że mogę odtwarzać losowo tylko utwory z określonego albumu (wszystkie utwory znajdują się w podfolderach Wykonawca > Album).

Wszelkie rady i pomoc będą bardzo mile widziane. Dzięki!

#3 ·
Cześć Denzel

Dzięki. Podejrzewam, że masz rację. Wciąż myślę, że może mi coś umyka. Fakt, że mają opcję 'Playlisty' do wyboru utworów, z pewnością wskazywałby na możliwość używania playlist - ale jak? Wszystko bardzo dziwne. Będę musiał poeksperymentować.

#6 · (Edited by Moderator)
Ok, znalazłem odpowiedź i wszystko działa teraz znakomicie.

1) Utwórz listy odtwarzania w formacie .m3u. Jeśli eksportujesz z programu Windows Media Player, nie zapisuj ani nie kopiuj standardowych list odtwarzania w formacie .wpl. Możesz je zapisać w formacie .m3u, odtwarzając listę odtwarzania, a następnie otwierając rozwijaną listę „Opcje listy” nad listą „Odtwarzane teraz”. Następnie wybierz „Zapisz listę jako...” i zmień „Zapisz jako typ” na „Lista odtwarzania M3U”.

2) Skopiuj listę(y) odtwarzania .m3u do folderu „Listy odtwarzania” w folderze muzycznym na pendrive. To, co mnie zmyliło, to fakt, że utworzyłem folder „Muzyka” ze wszystkimi moimi albumami i utworami - ale skopiowałem moje listy odtwarzania do głównego katalogu pendrive'a, zamiast umieścić je w folderze „Muzyka”.

Aby skopiować wszystkie niezbędne pliki na pendrive, użyłem opcji „Synchronizuj” w programie Windows Media Player. W ten sposób mogę łatwo aktualizować pendrive, gdy zmieniam moje listy odtwarzania.

#7 · (Edited)
Listy odtwarzania m3u

Kupiłem właśnie Peugeota 2008 SUV GT Line. Nie udało mi się zmusić systemu do rozpoznawania list odtwarzania w formacie m3u. Kiedy wkładam pendrive, na wyświetlaczu w samochodzie pojawia się opcja „Lista odtwarzania”, ale żadne listy odtwarzania nie są wyświetlane.

Skontaktowałem się z obsługą klienta Peugeota, aby zapytać, czy listy odtwarzania m3u są obsługiwane, ale nie udzielili jasnej odpowiedzi i zasugerowali, żebym skontaktował się z lokalnym dealerem.

Czy ktoś wie, czy listy odtwarzania na pendrive powinny działać? Jeśli nie, to do czego służy opcja „Lista odtwarzania” na wyświetlaczu w samochodzie?

Próbowałem rozwiązania zasugerowanego przez Tourex powyżej, ale nie mogę go uruchomić.

#8 ·
Listy odtwarzania M3U

Mam problem z rozpoznawaniem moich list odtwarzania M3U przez system informacyjno-rozrywkowy.

Tourex - To, co opisałeś jako swoje rozwiązanie, wydaje mi się sensowne, ale bez rezultatu. Czy twoje pliki muzyczne są zorganizowane w sposób 'Muzyka/Wykonawca/Album/utwory' tak jak moje? A jeśli tak, czy masz swój folder 'Lista odtwarzania' na tym samym poziomie co 'Wykonawca'?

Czy twoje listy odtwarzania pojawiają się na ekranie w samochodzie po wybraniu opcji 'Listy odtwarzania'?

Stworzyłem moje pliki list odtwarzania w programie Windows Media Player w bardzo podobny sposób jak ty, więc format poszczególnych wpisów powinien być w porządku.

#9 ·
Rozwiązanie list odtwarzania m3u

Po prawie 3 miesiącach korespondencji z działem obsługi klienta Peugeota w końcu powiedzieli, że lista odtwarzania m3u nie będzie działać w moim nowiutkim SUV-ie 2008! Bardzo zaskakujące, ponieważ powinni mieć te informacje natychmiast dostępne.

Przeprowadziłem jednak własne dochodzenie i stwierdziłem, że listy odtwarzania m3u działają. Poniższe przykłady zostały utworzone za pomocą Playlist Creator 3.6.2, Google, aby to znaleźć. Możesz również użyć prostego edytora tekstu.

Istnieją dwa główne typy list odtwarzania m3u:-

1. Proste – patrz przykład 1 w załączeniu i
2. Z rozszerzonymi informacjami – patrz przykład 2 w załączeniu

(Przesłałem je jako pliki tekstowe, ponieważ to forum nie akceptuje plików m3u jako prawidłowych.)

Aby zobaczyć strukturę, otwórz listy odtwarzania w Notatniku lub WordPad.

Kiedy po raz pierwszy próbowałem użyć listy odtwarzania, użyłem typu Rozszerzone informacje, ponieważ był to domyślny typ utworzony za pomocą mojego oprogramowania, jednak nie działał on z wersją oprogramowania Infotainment 21.06.47.34_NAC-r0, która była wstępnie zainstalowana w moim samochodzie.

Po eksperymentach odkryłem, że tylko prosta wersja działała z tą wersją oprogramowania.

Nastąpiła kolejna wersja oprogramowania Infotainment, 21.07.16.32_NAC-r0, a po zainstalowaniu tej wersji oba typy list odtwarzania, Prosta i Rozszerzona, działają teraz, co widać na zrzucie ekranu mojego wyświetlacza Infotainment.

Lekcja, której się nauczyłem, jest taka, że nie należy polegać na obsłudze klienta Peugeota, oni się mylą!

Attachments

#10 ·
Więc,

uaktualizowałem oprogramowanie Infotainment w wersji 21.06.47.34_NAC-r0 do najnowszej wersji, mając nadzieję, że to zadziała, ponieważ moje pliki M3U nie były typu 'prostego', jak pokazano powyżej. Ze zdziwieniem stwierdziłem, że nadal nie rozpoznawał moich list odtwarzania.

Przy bliższym przyjrzeniu się powyższemu przykładowi 'Extended M3U' zauważyłem jednak, że linia opisu lokalizacji pliku (druga z każdej pary) była adresem bezwzględnym, tj. zawierała folder muzyczny jako 'music\' na początku linii. Moje listy odtwarzania zostały skonstruowane przy użyciu adresowania względnego - miały ..\ na początku, aby poinformować serwer muzyczny, aby używał bieżącego domyślnego folderu. Spróbowałem utworzyć krótką listę odtwarzania przy użyciu adresowania bezwzględnego, jak w przykładzie 2 powyżej i to zadziałało!

Wielkie dzięki dla maltesebudgi za wytrwałość i jasne informacje. Szkoda wsparcia klienta Peugeota.