Peugeot Forums banner

Komputer pokładowy

13K views 11 replies 5 participants last post by  msej449  
#1 ·
Podstawowe pytanie!
Jak zresetować/wyregulować komputer pokładowy za pomocą deski rozdzielczej z wyświetlaczem 3D? Nie mam pojęcia 🤔
Andyjim e208

#2 ·
Podstawowe pytanie!
Jak zresetować/wyregulować komputer pokładowy w desce rozdzielczej z wyświetlaczem 3D head-up? Nie mam pojęcia 🤔
Andyjim e208
Jeśli jest tak samo jak w 208 i 508, co myślę, wystarczy nacisnąć koniec prawego drążka sterowania (drążka wycieraczek), aby zobaczyć trip 1, trip 2 i live, a następnie przytrzymać go, aby zresetować. Można to również zrobić z konsoli środkowej i myślę, że pojawia się zakładka resetowania.

#8 ·
Na moim wyświetlaczu przeziernym e208 próbowałem wcisnąć ten przycisk w każdym trybie, ale wciąż nie mogę wyświetlić żadnego z liczników podróży. Na głównym wyświetlaczu (środek samochodu) podróż jest wyszarzoną opcją, której nie można wybrać.
Bardzo dziwne. 208 mojej żony (nie e-208) jest taki sam jak mój 508, a nowy 308 mojego przyjaciela jest taki sam. Naciśnięcie przycisku na końcu prawego przełącznika wycieraczek wyświetla trip1, trip2 i aktualne informacje o zużyciu paliwa, a przytrzymanie przycisku resetuje podróże. Myślałem, że tak samo jest we wszystkich modelach i poziomach wyposażenia.

#9 ·
Odniosłem sukces. Wyświetla się, nie wiem dlaczego, wcześniej się nie wyświetlało. Jest to najbardziej widoczne na wyświetlaczach przeziernych "Personal 1" i "Personal 2", ale ponieważ tak naprawdę nie wiem jeszcze, czym one są, nie pomyślałem, żeby sprawdzić. Dziękuję za pomoc i wytrwałość. Czy jest coś jeszcze, co powinienem wiedzieć o moim nowym e208? Jest tak wiele funkcji...

#10 ·
Odniosłem sukces. Wyświetla się, nie wiem dlaczego, wcześniej tak nie było. Jest to najbardziej widoczne w wyświetlaczu przeziernym personal 1 i personal 2, ale ponieważ tak naprawdę nie wiem jeszcze, czym one są, nie pomyślałem, żeby sprawdzić. Dziękuję za pomoc i wytrwałość. Czy jest coś jeszcze, co powinienem wiedzieć o moim nowym e208? Jest tak wiele funkcji.....
Tak, jest ich wiele, ale tak wiele nie jest warte dyskusji, dopóki na nie nie trafisz. Najlepiej najpierw pobrać instrukcję obsługi online.