Peugeot Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
Hi, we have a 207 Outdoor (08 reg) with the Peugeot removable towbar.
The sensors have been working fine, but we recently put the towbar on to go on holiday and it disables the sensor (I believe it is supposed to do this) ... But when we removed the towbar the sensors still seem to be switched off.

I am not getting any errors or warnings suggesting it is faulty, and I have tried fitting /removing the towbar to see if it cleared it ... And it didn't. I have also used the manual switch to turn the sensor on and off and it again makes no difference.

The reversing light comes on when you put it in reverse.

It is as if it thinks the towbar is till in.

Not sure if this is relevant,it since I put the towbar in, the indicators seem to be flashing quicker ... a bit like it does when you have a bulb gone but they are all working ok.

Any help or guidance would be greatly appreciated.

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
96 Posts
From fading and distant memory...

On some set ups plugging the trailer into the socket pushes onto a micro switch (which tells the car the trailer is there) if the switch has stuck in, then the car would believe that the trailer is still connected.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #5
Hi, do you mean the socket which works the lights? I have crawled under and cannot see anything electrical I the towbar socket to attach it to the vehicle. The car has dual electrics, but I was only using one when towing. If it is in the electrics socket, how does it know not to bleep when the towbar is in ... But the trailer is not attached?

Hope these are not silly questions

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
96 Posts
do you mean the socket which works the lights?
Yes

Hope these are not silly questions
Nope :)

From the internettywebby..

"When the trailer plug is inserted into the socket a microswitch is activated which turns off the rear sensors (they're only going to see the trailer)
I have had trouble with this microswitch not releasing when removing the plug.
It causes the indicaters to flash at a rapid rate."

If however the socket is not a genuine or dealer fitted item, then it may not have a micro switch... and some other method of determining if the trailer is present has been used.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top