Peugeot Forums banner
Status
Not open for further replies.

Ponowna synchronizacja kluczy

150K views 37 replies 20 participants last post by  Moley  
#1 ·
OSTRZEŻENIE: ROBISZ TO NA WŁASNE RYZYKO

Krok 1
Otwórz okno kierowcy i podnieś maskę, zamknij wszystkie drzwi i okna z wyjątkiem okna kierowcy i maski.

Krok 2
Włóż kluczyk do stacyjki (przez otwarte okno kierowcy) i uruchom samochód.

Krok 3
Wyłącz samochód i wyjmij kluczyk (przez otwarte okno kierowcy) NIE OTWIERAJ ŻADNYCH INNYCH DRZWI ANI OKIEN

Krok 4
Czekaj, aż zgaśnie wyświetlacz przebiegu. Następnie poczekaj kolejne 3 minuty

Krok 5
Odłącz zacisk dodatni (+) na zacisku akumulatora. MASKA POWINNA BYĆ TERAZ OTWARTA I PODNIESIONA. JEŚLI NIE, URUCHOM PROCEDURĘ PONOWNIE

Krok 6
Odczekaj 5 minut. Po upływie czasu podłącz ponownie akumulator, POZOSTAWIAJĄC MASKĘ OTWARTĄ

Krok 7
Odczekaj 10 sekund po ponownym podłączeniu akumulatora, a następnie włącz i wyłącz światła pozycyjne przez otwarte okno kierowcy. NIE OTWIERAJ ŻADNYCH OKIEN ANI DRZWI

Krok 8
Włóż kluczyk do stacyjki, uruchom samochód i przytrzymaj przycisk blokady na kluczyku/pilocie przez 20 sekund. PRZEZ OTWARTE OKNO

Krok 9
Wyłącz samochód, wyjmij kluczyk. Zdalny alarm i centralny zamek będą działać z pilota.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jesteś już gotowy!!!

Dla drugiego pilota, zacznij od Kroku 8. Wszystkie piloty muszą zostać przeprogramowane w ciągu 10 minut od ponownego podłączenia akumulatora.

UPEWNIJ SIĘ, ŻE WSZYSTKIE PILOTY MAJĄ SPRAWNĄ BATERIĘ PRZED WYKONANIEM TEJ CZYNNOŚCI. POSTĘPUJ ZGODNIE Z KROKAMI OSTROŻNIE, ABY UNIKNĄĆ USZKODZENIA OPROGRAMOWANIA W RAMACH BSI. USZKODZENIE BSI MOŻE SPOWODOWAĆ NIEPRAWIDŁOWE DZIAŁANIE LUB BRAK DZIAŁANIA SYSTEMÓW W SAMOCHODZIE.

#2 ·
ponowna synchronizacja

Mam 406 R98, o którym powiedziano mi, że jest to model pierwszej generacji. Powiedziano mi również dzisiaj przez głównego agenta, że ​​procedura wymieniona zadziała tylko dla modeli drugiej generacji. Twierdził, że kluczyk i odbiornik modelu pierwszej generacji są sparowane i muszę wymienić oba, co jest nieco irytujące, ponieważ właśnie dostałem zamienny brelok, i chociaż wykonałem procedurę bardzo zbliżoną do wymienionej, oczywiście nic się nie stało (tzn. zdalne blokowanie nie działa, samochód uruchamia się bez problemu). Wypróbuję twoją metodę, ale nie mam zbyt dużej nadziei. Czy główny agent ma rację, czy naprawdę próbował dokonać sprzedaży? POMOCY!! Dzięki

#3 ·
Cześć, czy ta metoda została przetestowana pod kątem współpracy z Citroenem Dispatch? Próbuję zaprogramować kolejny brelok RCL, który kupiłem na eBayu. Klucz oczywiście nie pasuje do zapłonu, próbuję go tylko zaprogramować do korzystania z funkcji RCL (a nie do uruchamiania silnika). Czy to możliwe? Mam oryginalny (działający) brelok.

Wszelkie rady będą bardzo mile widziane.

#5 ·
Dzięki za odpowiedź. Wygląda na to, że może to kosztować więcej, niż początkowo zakładałem. Kiedy mówisz, że klucz musiał pasować do stacyjki, czy masz na myśli to, że klucz musi być w stanie włączyć zapłon? Czy po prostu musi "pasować" do stacyjki?

#10 ·
Czy można więc zdobyć pusty kluczyk i obudowę pilota i przenieść płytkę drukowaną, czy też trzeba to zrobić w ten sposób, ponieważ oba moje piloty były zaklejone taśmą i przypuszczam, że baterie w pilotach były rozładowane od dłuższego czasu, ponieważ żaden z pilotów nie działa?

#11 ·
OSTRZEŻENIE ZROBIĆ TO NA WŁASNE RYZYKO

Krok 1
Otwórz okno kierowcy i podnieś maskę, zamknij wszystkie drzwi i okna z wyjątkiem okna kierowcy i maski.

Krok 2
Włóż kluczyk do stacyjki (przez otwarte okno kierowcy) i uruchom samochód.

Krok 3
Wyłącz samochód i wyjmij kluczyk (przez otwarte okno kierowcy) NIE OTWIERAJ ŻADNYCH INNYCH DRZWI LUB OKIEN

Krok 4
Czekaj, aż zgaśnie wyświetlacz przebiegu. Następnie poczekaj kolejne 3 minuty

Krok 5
Odłącz zacisk dodatni (+) na zacisku akumulatora. MASKA POWINNA BYĆ TERAZ OTWARTA I PODNIESIONA. JEŚLI NIE, URUCHOM PROCEDURĘ PONOWNIE

Krok 6
Odczekaj 5 minut. Po upływie czasu podłącz ponownie akumulator, POZOSTAWIAJĄC MASKĘ OTWARTĄ

Krok 7
Odczekaj 10 sekund po ponownym podłączeniu akumulatora, a następnie włącz i wyłącz ŚWIATŁA POZYCYJNE przez otwarte okno kierowcy. NIE OTWIERAJ ŻADNYCH OKIEN ANI DRZWI

Krok 8
Włóż kluczyk do stacyjki, uruchom samochód i przytrzymaj przycisk blokady na kluczyku/pilocie przez 20 sekund. PRZEZ OTWARTE OKNO

...obcięcie...

Postępowałem zgodnie z instrukcjami i przypadkowo wyłączyłem zapłon, gdy nacisnąłem przycisk blokady. Więc samochód się zablokował (zamykając okno kierowcy i prawie urywając mi ramię).

Kluczyki są teraz zamknięte, maska ​​nadal jest podniesiona. Czy jest jakiś sposób, żebym mógł wejść?

(Nie mam żadnych innych kluczy, żona zgubiła główny kluczyk, dlatego próbowałem zaprogramować zapasowy - nigdy nie działał).

G
#12 · (Edited)
Postępowałem zgodnie z instrukcjami i przypadkowo wyłączyłem zapłon, gdy nacisnąłem przycisk blokady. Więc samochód się zamknął (zamykając szybę kierowcy i prawie urywając mi ramię).

Klucze są teraz zamknięte, maska ​​jest nadal otwarta. Czy jest jakiś sposób, żebym mógł się dostać do środka?

(Nie mam innych kluczy, żona zgubiła główny klucz, dlatego próbowałem zaprogramować zapasowy - nigdy nie działał).
:lol::rofl2:

Rozbawiłeś mnie kolego!

erm tradycyjna technika wieszaka lub zgięcie drzwi (uwaga, może spowodować wyboczenie)

ślusarz

Edycja: Teraz rozumiem, dlaczego Betty powiedziała, żeby używać na własne ryzyko

G
#15 ·
Jeśli wszystko inne zawiedzie i nie chcesz ryzykować uszkodzenia czegokolwiek... Zdobądź kod klucza, zleć dorobienie nowego klucza i użyj nowego klucza z obcęgami w zamku drzwi kierowcy. To nie jest szybkie rozwiązanie, ale bez uszkodzeń!!!!

#16 ·
Zapomniałem sprawdzić odpowiedzi w dramacie. Poprosiłem kumpla, który jest pracownikiem RAC, żeby przyszedł i zrobił sztuczkę z wieszakiem. Na szczęście nie było zablokowane.

Na szczęście znaleziono również klucze główne, więc technicznie wszystko dobrze się ułożyło.

Jedynym problemem jest samochód. Poradziłem żonie, żeby wymieniła go na coś w rodzaju Łady z lat 80. Będzie bardziej niezawodny.

#17 ·
Mam 2 kluczyki jak zwykle, oba działały, ale po wymianie przycisków w zapasowym kluczyku musiałem wyjąć baterię podczas lutowania, żeby nie wybuchła. Po wymianie baterii kluczyk przestał działać.. czy to procedura, którą muszę wykonać, aby przyciski kluczyka ponownie blokowały/odblokowywały samochód?

#18 ·
Mam 2 klucze jak zwykle, oba działały, ale po wymianie przycisków w zapasowym kluczu musiałem wyjąć baterię podczas lutowania, żeby nie wybuchła. Po wymianie baterii klucz przestał działać. Czy to jest procedura, którą muszę wykonać, aby przyciski klucza ponownie blokowały/odblokowywały samochód?
Tak :thumb:

#19 ·
Znakomity. Poszedłem do lokalnego dealera Peugeota w Milton Keynes (Perry's), ale nie byli w stanie pomóc. W desperacji użyłem tej techniki i zadziałała wspaniale :) .. Ku uciesze (a potem zdumieniu) mojej sceptycznej rodziny.

Jestem bardzo wdzięczny, że trafiłem na tę doskonałą stronę/forum.

#22 ·
Wygląda na to, że nie mogę zsynchronizować moich kluczy.

Najpierw musiałem zaprogramować jeden z kluczy za pomocą planet.
Żadnych problemów, postępowałem zgodnie z instrukcjami planet, aby zsynchronizować klucze, po tym jak to nie zadziałało.
Postępowałem zgodnie z nimi, nigdy nie zadziałały.

Próbowałem nowych baterii i synchronizacji ponownie
argggggghhhhhhhhhhhh

Nadal bez rezultatu, zaczynam myśleć, że odbiornik jest zepsuty i jestem skazany na włożenie klucza do drzwi i przekręcenie go.
Być może będę musiał zamontować odtwarzacz kaset i manualne szyby i nazwać to klasykiem :nono:

Save
#28 ·
I oba klucze mają w środku czarny transponder?
Hej, czy próbowałeś tej metody z płytką drukowaną z innego samochodu?

Kupiłem 206 (2005) - mam działający kluczyk, tzn. otwiera drzwi ręcznie i uruchamia samochód.

Poprzedni właściciel zgubił kluczyk plip, więc nie mam możliwości korzystania z centralnego zamka z pilota.

Kupiłem kluczyk 206 z płytką drukowaną na eBayu, ale jak dotąd nie udało mi się go zsynchronizować z centralnym zamkiem z pilota. Czy ta metoda zadziała?

#26 ·
Tak, klucze zostały zaprogramowane, działają i uruchamiają samochód, po prostu nie synchronizują się do zdalnego blokowania/odblokowywania.

Być może trzeba będzie poprosić Planet, żeby zajrzał rano.

Save
#27 ·
To na pewno działa....DZIĘKI kolego Cześć... Kupiłem Peugeota 407 05 Reg około miesiąc temu.... Oprócz innych problemów, pilot nie działał.... co mi powiedziano, że zadziała z nową baterią..... po tym, jak w zeszły weekend kupiłem nową baterię i wypróbowałem metodę z instrukcji, aby ponownie uruchomić pilota.... Byłem zdruzgotany, że to nie zadziałało i coś musi być nie tak z płytką..... i będę musiał zapłacić znacznie więcej niż tylko 4,00 £ za baterię, aby to zadziałało.... Po małym googlowaniu natknąłem się na Twój post... szczerze mówiąc, nie byłem pewien.... ale postanowiłem spróbować........ i ku mojemu zaskoczeniu.... zadziałało...... Byłem przeszczęśliwy..... lol Dzięki kolego Teraz potrzebuję pomocy z komunikatem "Depollution System Faulty".... Wszelkie sugestie są mile widziane... Dzięki wam...:thumb:

#30 ·
*westchnienie* Mam 407 z 06 tablicą rejestracyjną, którą kupiłem z kluczem, ale zdalne zamykanie nie działało.

Postępowałem zgodnie z tym przewodnikiem i nie zadziałał u mnie, a teraz okna szaleją, po prostu zamykają się lub otwierają o kilka centymetrów za każdym razem, gdy naciskasz przycisk otwierania/zamykania lol....po prostu moje szczęście, nic nigdy nie jest łatwe :(

#31 ·
306 synchronizacja kluczy

Cóż, wypróbowałem tę metodę w moim 02 306 hdi i nie zadziałała, wypróbowałem wiele różnych sugestii (zbyt wiele, żeby je wymieniać), teraz zaczynam myśleć, że będę musiał pogodzić się z brakiem zdalnego blokowania :(

#32 ·
Cóż, wypróbowałem tę metodę w moim 02 306 hdi i nie zadziałała, wypróbowałem wiele różnych sugestii (zbyt wiele, żeby je wymieniać), teraz zaczynam myśleć, że będę musiał pogodzić się z brakiem zdalnego zamykania :(
Zrobiłem to w moim 407SW w weekend i zadziałało świetnie.

Czy to w ogóle powinno działać dla 306? Wątpię.

Dzięki za pomoc!!

#33 ·
Po prostu więcej tego samego.

407 2.0 diesel ze starym (chyba 2005) oprogramowaniem.

Dwa dni temu pojechałem do silnika, nie chciał się odblokować pilotem/plip <gnash>
Próbowałem ponownej synchronizacji - nic
Próbowałem nowej baterii w pilocie - Nic (OK, nie miałem na to nadziei, ponieważ samochód nie narzekał na baterię w kluczyku, a stara dawała prąd zwarciowy 100mA - ale hej, są wystarczająco tanie)
Próbowałem zresetować samochód, jak opisano wcześniej - sukces :thumb:

Szczęśliwy jak nigdy, ALE tylko mała dręcząca myśl :confused: co do tego, dlaczego samochód nagle zdecydował, że będzie się obrażał i potrzebował resetu, aby porozmawiać z kluczem.
Czy istnieje znany powód tego konkretnego (częstego?) problemu z pugiem 407?
Czy aktualizacja oprogramowania do czegoś nowego prawdopodobnie pomoże?

pozdrawiam
jim :thumb:

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.