Peugeot Forums banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
Hi folks, seriously needing some help. A couple of seconds after starting the car, the radiator fan kicks in full speed and will run until the engine is switched off. The thermostat housing has been replaced with no luck, any advice would be greatly appreciated, no lights or messages on dashboard, diag machine comes up with no errors and local Peugeot specialists want £100 +VAT just to look at it. It's a 2011 Peugeot 1.6 VTI Active, 52,000 miles, petrol
 

·
Registered
Joined
·
696 Posts
could be a stuck fan relay,not sure if its located in behind the front grill like on most peugeots or not on the 308...

just checked servicebox and seems it is :)
item no 6 on this diagram

screen-shot-01-26-18-at-06-34-.jpg


heres a couple of wiring diagrams in case you need them

screen-shot-01-26-18-at-06-28-.jpg


screen-shot-01-26-18-at-06-30-.jpg
 

·
Registered
Joined
·
131 Posts
Is the oil dipstick and oil filler cap on properly?

On the end of the cylinder head can you see the coolant temp sensor , I cannot remember if it’s on the thermostat housing or not ?? Have a look at that see if there’s any water or corrosion on the twin wire sensor .
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #7
Hi again folks, thermostat housing has 2 temp sensors and fan relays are fine, oil filler cap and dipstick are secure. Have also just found out that the fan behaves if the car get used again while the engine is still warm, done this at the weekend, parked the car, done some shopping (about 1.5 hrs) went back to the car and the fan didn't kick in as before.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #8
Final update folks, problem turned out to be a faulty resistor within the fan relay, it just goes to show, I should have taken it to someone who knows Peugeots :( :( :(
 
1 - 8 of 8 Posts
Top